حوادثمطالب برتر

شیوع جرائم رایانه ای خواسته و ناخواسته

با گسترش تکنولوژی و همه گیر شدن فضای مجازی، افراد مختلفی با هر سطحی از سواد رسانه ای و عدم آموزش صحیح در این خصوص، از سیستم های دیجیتال و فضای اینترنتی استفاده می کنند. همین موضوع موجب شده تا به صورت خواسته و یا ناخواسته، مردم مرتکب برخی از جرائم سنگنین و سبک رایانه ای شوند. در ادامه ای مطلب به بررسی علل افزایش و همچنین راه های مقابله و جلوگیری از وقوع این جرائم خواهیم پرداخت. همچنین شما میتوانید با بهترین وکیل شیراز همراه باشید و از مشاوره های ایشان در خصوص پرونده های رایانه ای کمک گیرید.

در ادامه این مطلب خواهید خواند:

  1. انواع جرائم رایانه ای
  2. علت بروز جرائم رایانه ای
  3. آمار جرائم رایانه ای
  4. ماده 12 قانون جرائم رایانه ای
  5. نقش مشاوره در جرائم رایانه ای

اسامی وکلای شیراز | استعلام وکیل شیراز

انواع جرائم رایانه ای

جرائم رایانه ای در دسته بندی های مختلفی جای میگیرند که با توجه به تعریفشان هر کدام نیز ویژگی هایی دارند که شناسایی نوع جرم، مشارکان در جرم، وقوع، مجرم و در نهایت مجازات را میتوان تعیین کرد. با همه این توضیحات، باز هم جرایم رایانه ای را جز جرم هایی تلقی میکنند که اثبات آن کمی دشوار است. در دسته اول کپی رایت به عنوان شایع ترین جرم معرفی خواهد شد. قانون کپی رایت از جمله قوانینی است که در اکثر کشور ها وضع و با جدیت تمام به آن رسیدگی میشود. بنا به تعریف این قانون، حق انحصاری تولید و انتشار یک اثر، در بازه زمانی معین، متعلق به یک شخص و یا سازمان خواهد بود.

امروزه دانلود و کپی کردن مطالب در وب سایت ها، اشتراک گذاری موسیقی در فرمت های مختلف در کشور ما و بسیاری از کشور های دیگر دنیا رایج شده است. گاهی انتشار یک فیلم بدون مجوز و بدون رعایت این قانون موجب ورشکستگی فیلم ساز و تهیه کننده خواهد شد. یا انتشار موسیقی بدون مجوز، موحب نادیده گرفتن ارزش هنری هنرمند خواهد شد.  در دسته دوم قانون عدم پذیر خدمات، جای خواهد گرفت. این گونه حملات که در اصطلاح با نام DOS شناخته می شوند، موجب انتشار و انتقال ویروس و یا حملات به سیستم های اداری و شرکت ها است. به طور معمول این حمله بیشتر به سرور های بانکی، درگاه های پرداخت و DNS ها صورت می گیرد.  در دسته سوم میتوان بد افزار ها را جای داد.

همانطور که از نام این دسته از جرائم مشخص است، بد افزار به نرم افزاری اطلاق می شود که با نفوذ به یک سیستم کامپیوتر بدون اطلاع امالک طراحی شده و موجب سواستفاده از داده ها یا سایر موارد آن نرم افزار خواهد شد. اما بد افزار ها همیشه ویروس نیستند گاهی میتوان از آن ها به عنوان انواع کرم های رایه ای ، اسب های تروجان، اکثر روت کیتها، جاسوس افزار ها، ابزار های تبلیغاتی مزاحم و بسیاری از نرم افزار های مخرب دیگر اشاره کرد. اما در دسته سوم، هکر ها جای میگیرند. این اصطلاح به افرادی اطلاق میشود که به صورت عمدی یا غیر عمدی به سیستم های امنیتی یک شرکت حمله برده و موجب تخریب این سیستم ها خواهندشد .

جرائم رایانه ای، دارای دسته بندی های مختلف، شکل ها و گونه های متنوعی هستند. که میتوانید با مراجعه به یک وکیل جرائم رایانه ای، از جزئیات آن ها مطلع شوید.

اسامی وکلای شیراز | استعلام وکیل شیراز

علت بروز جرائم رایانه ای

در مباحث اجتماعی، علت یابی و پیدا کردن دلیل بروز وقایع، امری بسیار کارشناسی است. درخصوص بروز جرائم نیز همینطور بوده و کارشناسان حقوقی و اجتماعی، نظرات مختلفی در این خصوص دارند. اما به طور کلی میتوان اینطور گفت که بروز جرائم رایانه ای میتواند به دو شکل صورت گیرد، در کام اول، بروز جرم به صورت خواسته و عامدانه، در گام بعدی به صورت ناآگاهانه رخ می رخد. باید اینطور گفت که به دلیل همه گیر شدن استفاده از سیستم های هوشمند و هچنین نبود آموزش های کافی در خصوص شیوه ها و روش استفاده، عموم کردم در شناسایی جرائم رایانه ای آگاهی نداشته و گاها به صورت ناخواسته مرتکب آن می شوند. همچنین میتوان بروز جرائم به صورت عمدی را نیز در همین موضوع ریشه یابی کرد. چرا که افرادی که دارای سطح شناخت و مهارت بالا بوده و نیت های شومی دارند میتوانند از سایر بستر های فراهم شده استفاده کرده و انواع این جرائم را مرتکب شوند.

آمار جرائم رایانه ای

آمار های شدید و وحشتناکی در خص.ص بروز جرائم رایانه ای در کشور های توسعه نیافته و یا کشور های در حال توسعه وجود دارد. به طوری که خسارت های پرداختی عموم مردم از این جرائم در سال به میلیون ها میلیون دلار خواهد رسید. مطابق با آمار های ثبت شده، 23 درصد از مردم در سارس جهان در خطر حملات فیشینگ هستند. این در حالی است که صفحات وب به طور میانگین در هر 4.5 ثانیه یک بار آلوده می شوند. آمار ها به خوبی نشان میدهند که در کشور استرالیا، بیش از 600 ملیون دلار در سال برای مشاغل مختلف از طریق جرائم رایانه ای خسارت وارد شده است. در آماری عجیب تر در کشور آمریکا، در دو سال گذشته قربانیان جرائم سایبری تا 8 میلیارد دلار خسارت دیده اند.

همین امار های هولناک موجب شده تا کاربران فضای مجازی بیش از هر زمان دیگری به دنیال، افزایش امنیت و ایمنی فضای شخصی خود باشند. شاید برای شما هم جالب باشد بدانیدکه موارد اسپم شده ، هک شده و کلاهبرداری های اینترنتی از سال 2004 تا 2007 حدود پنجاه برابر شده است.

ماده۱۲ قانون جرایم رایانه ای

اگر فردی به صورت غیر مجاز و بدون اطلاع فرد دیگری، داده‌ها و اطلاعات او را سرقت کند، در صورتی که عین اطلاعات در اختیار خود فرد باشد، به جریمه نقدی با مبلغ صد هزار تومان (۱۰۰،۰۰۰) الی دویست هزار تومان (۲۰۰،۰۰۰) محکوم می‌شود و چنانچه آن را نپردازد، باید به مدت نود و یک روز الی یک سال به زندان برود و یا به جای آن جریمه نقدی پانصد هزار تومان (۵۰۰،۰۰۰) الی دو میلیون تومان (۲،۰۰۰،۰۰۰) را بپردازد و در برخی موارد باید هر دو مجازات را انجام دهد.

نقش مشاوره در جرائم اینترنتی

در میان مردم بیشتر اینطور معروف است که پرونده های کیفری و جنایی نیاز به وکالت دارند. باید در پاسخ گفت که پرونده های قاضیی، شامل انواع پرونده های حقوقی، خانواده، کیفری، جنایی و هر نوع پرونده دیگری مه در حال بررسی با استفاده از مواد قانون کشور است، نیاز به وکالت دارد. یک وکیل ماهر میتواند با استفاده از تبصره ها و ماده های موجود در قانون، فرایند پرونده ها را تغییر داده و تاثیرات خوبی در نتیجه دلخواه موکل خود داشته باشد. گاهی وجود یک وکیل کارآمد میتواند تنها راه برای رهایی یابی یک بی گناه از پرونده ها و پیدا شدن متهم و مقصر اصلی شود. از این رو، توصیه می شود تا در صورت مواجهه با انواع پرونده های قضایی به یک وکیل ماهر مراجعه و روند پرونده را به نفع خود تغییر دهید.

دکمه بازگشت به بالا