نگهداری از کارت حافظه

در دنیای امروزی پر از فناوری، کارت حافظه‌ یک نقش بسیار مهم در ذخیره و انتقال داده‌ها دارند. از دوربین‌ها و گوشی‌های هوشمند گرفته تا لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های بازی، همگی از کارت حافظه برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌کنند. اما برای اطمینان از این‌که داده‌های مهم‌تان امن باشند و کارت حافظه به طور بهینه عمل کند، نیاز به نگهداری صحیح و مراقبت از آن وجود دارد. در این مقاله، به بررسی نکات مهم در نگهداری کارت حافظه می‌پردازیم و راهکارهایی برای بهینه‌سازی عملکرد و طول عمر آن ارائه می‌دهیم.

1. پشتیبان‌گیری منظم از داده‌ها:

یکی از نکات اساسی در نگهداری کارت حافظه، پشتیبان‌گیری منظم از داده‌های مهم است. این کار می‌تواند از از دست دادن اطلاعات در صورت خرابی یا از دست رفتن کارت جلوگیری کند. از راهکارهای آنلاین و ابری گرفته تا استفاده از هارد دیسک خارجی، انتخاب روشی که برای شما راحت‌تر و قابل دسترس باشد.

2. استفاده از کارت حافظه مطابق با دستگاه:

هر دستگاه نیازمند یک نوع خاص کارت حافظه است. اطمینان حاصل کنید که کارت حافظه‌ای که استفاده می‌کنید با دستگاه شما سازگار است. استفاده از یک کارت ناسازگار می‌تواند باعث خرابی داده‌ها یا کاهش عملکرد دستگاه شود.

3. درست نگهداری و نظافت:

کارت حافظه‌ها به خوبی نگهداری و تمیز نگه داشته شوند. از آن‌ها در مقابل خراشیدگی، گرد و غبار و آب محافظت کنید. همچنین، از یک کیف یا جعبه محافظ برای حمل کارت حافظه استفاده کنید تا از آسیب‌های خارجی در معرض نباشد.

4. جلوگیری از پر کردن حافظه به طور کامل:

کارت حافظه‌ها با کمی جا خالی بیشتر بهینه عمل می‌کنند. حافظه‌ای را به طور کامل پر نکنید، زیرا این ممکن است باعث کاهش سرعت خواندن و نوشتن داده‌ها شود. همچنین، از حذف فایل‌های اضافی و انتقال داده‌ها به دیگر دستگاه‌ها برای آزاد سازی جا استفاده کنید.

5. آپدیت نرم‌افزار:

اگر کارت حافظه‌ای دارید که نیاز به نرم‌افزار خاصی دارد (مثل کارت‌های SD برای دوربین‌های حرفه‌ای)، اطمینان حاصل کنید که نرم‌افزار به‌روز است. آپدیت‌های نرم‌افزار ممکن است بهینه‌سازی‌هایی برای عملکرد بهتر و استقرار امنیتی داشته باشند.

6. استفاده از آنتی‌ویروس:

در صورتی که کارت حافظه‌ای که داده‌های حساس روی آن ذخیره می‌شوند، استفاده از یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس بر روی دستگاه‌هایی که از کارت حافظه استفاده می‌کنید توصیه می‌شود. این کار می‌تواند از حمله ویروس‌ها و نرم‌افزارهای مخرب جلوگیری کند.

خرید کارت حافظه SD ناسازگار

ممکن است بعد از خرید کارت حافظه SD و قرار دارد آن در اسلات یا درگاه کارت میکرو اس دی متوجه شوید که کارت حافظه برای شما کار نمی‌کند. به طور کلی فرمت‌ها و استانداردهای مختلفی برای کارت حافظه وجود دارد و شما باید کارت حافظه‌ای را خریداری کنید که سازگار با دستگاه‌تان باشد.

به طور کلی 4 فرمت مختلف کارت حافظه وجود دارد SD ،SDHC و SDXC (یا microSD ,microSDHC و microSDXC) و فرمت چهارم SDUC است که در ژوئن سال 2018 معرفی شد و مدتی طول خواهد کشید تا این نوع کارت‌های حافظه در دسترس عموم قرار بگیرد. هر فرمت دارای مشخصات خاص خود می‌باشد و مانند هم کار نمی‌کنند. در نتیجه فرمت‌هایی که سازگار نیستند برای شما کار نخواهند کرد. شما نمی‌توانید در دستگاهی که تنها از فرمت‌های قدیمی‌تر پشتیبانی می‌کند از کارت‌های حافظه جدید استفاده کنید.

در ادامه شما می‌توانید تفاوت میان این فرمت‌ها را مطالعه بفرمایید:

microSD: دارای ظرفیت حداکثر 2 گیگابایتی است و در هر اسلات microSD کار می‌کند.

microSDHC: نسبت به کارت حافظه قبلی ظرفیت بیشتری دارد و حداکثر 32 گیگابایت را پشتیبانی می‌کند و در دستگاه‌هایی که از SDHC یا SDXC پشتیبانی می‌کند کار می‌کند.

microSDXC: دارای ظرفیت بیشتر از 32 گیگابایت است و حداکثر از 2 ترابایت پشتیبانی می‌کند و تنها در دستگاه‌هایی که از SDXC پشتیبانی می‌کند کار می‌کند.

microSDUC: دارای ظرفیت حداکثر 128 ترابایتی است و نیاز به یک دستگاه سازگار دارد.

علاوه بر چک کردن سازگاری این فرمت‌ها با دستگاه سخت افزاری، شما باید هنگام خرید کارت حافظه microSD به موارد زیر هم توجه داشته باشید.

ظرفیت کارت حافظه

اول باید بگوییم که دستگاهی که از اسلات microSDXC پشتیبانی می‌کند به طور خودکار از هر اندازه کارتی در این فرمت پشتیبانی نمی‌کند. برای مثال Samsung Galaxy S9 از کارت‌های 400 گیگابایتی پشتیبانی نمی‌کند. هیچ تضمینی وجود ندارد که کارت 512 گیگابایتی شما کار کند.

اگر قصد دارید از کارت حافظه microSD خود در کامپیوتر استفاده کنید (برای مثال برای انتقال فایل‌ها) شما باید مطمئن شوید که کامپیوتر شما از فایل سیستمی که کارت حافظه با آن فرمت شده است پشتیبانی می‌کند. به طور مثال کارت‌های MicroSDXC به طور پیش فرض از فایل سیستم exFAT استفاده می‌کنند و ویندوز بیش از یک دهه است که از این فرمت پشتیبانی می‌کند، اما تنها ورژن 10.6.5 سیستم عامل مک از این فرمت پشتیبانی می‌کند.

سرعت فوق العاده بالا

فرمت‌های SDHC و SDXC تنها می‌توانند از سرعت فوق العاده بالا (UHS) پشتیبانی کنند (مدارهای سریعتری دارند که کاربر را قادر می‌سازد تا اطلاعات را سریعتر انتقال دهد). سه نسخه از UHS وجود دارد که شامل UHS-I (با سرعت باس 104 مگابایت در ثانیه)، UHS-II (با حداکثر سرعت باس 312 مگابایت در ثانیه) و UHS-III (با سرعت باس 624 مگابایت در ثانیه) می‌شود. به منظور افزایش عملکرد UHS، سخت‌افزار شما باید بتواند از آن پشتیبانی کند. کارت حافظه UHS در اسلات‌های قدیمی‌تر کار می‌کند، اما سرعت باس به 25 مگابایت در ثانیه کاهش پیدا می‌کند.

انتخاب سرعت اشتباه

تشخیص سرعت کارت حافظه micoSD پیچیده‌تر از تشخیص فرمت و سازگاری است. کمتر از شش روش برای نمایش سرعت کارت وجود ندارد و غیرمعقول نیست که سازندگان از همه آنها استفاده کنند.

کلاس‌های سرعت

کلاس سرعت حداقل سرعت نوشتن یک کارت حافظه را برحسب ثانیه نشان می‌دهد. چهار کلاس سرعت وجود دارد که به صورت زیر تعریف می‌شوند:

  • کلاس ۲: حداقل ۲ مگابایت در ثانیه
  • کلاس ۴: حداقل ۴ مگابایت در ثانیه
  • کلاس ۶: حداقل ۶ مگابایت در ثانیه
  • کلاس ۱۰: حداقل ۱۰ مگابایت در ثانیه

نمایش سطح پایه عملکردی می‌تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که آیا یک کارت حافظه برای یک کار خاص مناسب است یا نه؟ اما به شما هیچ چیزی در مورد حداکثر سرعت نمی‌گوید، از لحاظ فنی یک کارت کلاس ۲ ممکن است سریعتر از کارت کلاس ۶ باشد. کارت‌های کلاس ۱۰ باید همیشه به طور قابل توجهی سریعتر باشند، چونکه دارای سرعت باس ۲۵ مگابایت در ثانیه هستند (که در صورت مقایسه متوجه می‌شود که در کارت‌های کلاس ۲ تا ۶ این سرعت ۱۲.۵ مگابایت در ثانیه است).

کلاس سرعت UHS

کلاس سرعت UHS حداقل سرعت نوشتن را برای کارت‌های حافظه microSD نمایش می‌دهد که از سرعت باس UHS-I ,II و III پشتیبانی می‌کند. ما این مورد را به عنوان مقوله‌ای جداگانه دسته‌بندی می‌کنیم چون برخی از تولیدکنندگان هر دو کلاس را در کارت‌های خود لیست می‌کنند. دو کلاس سرعت UHS عبارتند از:

  • U1: دارای سرعت نوشتن حداقل 10 مگابایت در ثانیه
  • U3: دارای سرعت کلاس حداقل 30 مگابایت در ثانیه

  کلاس عملکرد برنامه

کلاس عملکرد برنامه حداقل سرعت نوشتن 10 مگابایت در ثانیه را همراه با حداقل سرعت خواندن و نوشتن اندازه‌گیری شده در عملیات ورودی/خروجی را بر حسب ثانیه (IOPS) مشخص می‌کند. این امر سطح قابل قبولی از عملکرد را در زمان ذخیره سازی و اجرای اپلیکیشن‌های اندروید در کارت شما را تضمین می‌کند. 2 کلاس وجود دارد:

  • A1: دارای حداقل سرعت خواندن تصادفی 1500IOPS و سرعت نوشتن تصادفی 500IOPS
  • A2: دارای حداقل سرعت خواندن تصادفی 4000iops و سرعت نوشتن تصادفی 200iops

اگر قصد خرید کارت حافظه microSD دارید تا اپلیکیشن‌های اندروید خود را در آن نصب کنید کلاس عملکرد برنامه چیزی است که باید به آن توجه داشته باشید. البته این مورد الزامی نیست، چونکه بعضی از کارت‌های حافظه‌ای که دارای رتبه‌بندی A نیستند، ممکن است کار کنند.

سرعت مجاز

درست است که به طور کلی کارت‌های حافظه ایمن هستند، اما برخی از سازندگان برای محصولات خود از حداکثر سرعت مجاز استفاده می‌کنند. این سرعت بر حسب مگابایت در ثانیه است و به شما کمک می‌کند تا سریعترین کارت‌های حافظه را انتخاب کنید. این سرعت براساس تست و آزمایشی که توسط سازندگان انجام می‌شود، تعریف می‌شود و ممکن است بهترین حالت را به جای عملکرد واقعی نمایش دهد. اما در واقعیت عوامل خارجی دیگری نیز وجود دارند که روی سرعت خواندن و نوشتن تاثیر خواهند گذاشت. برای مثال برای کپی فایل‌ها به کامپیوتر، مشخصات کامپیوتر و حتی کابل USB که استفاده می‌کنید نقش تاثیرگذار خواهند بود.

سرعت نسبی

اگر CD‌های قدیمی را تصور کنید به یاد خواهید آورد که سرعت انتقال آنها 150 کیلوبایت در ثانیه بود و دارای برچسب‌های 2x, 4x, 16x و غیره بود. حالا اگر شما به کارت‌های حافظه microSD دقت کنید، چنین علامت گذاری‌هایی خواهید دید. وقتی که کارت دارای علامت 100x بود این به معنای 100*150 کیلوبایت در ثانیه است که معادل 15 مگابایت در ثانیه است. این سرعت دوباره تحت تحت شرایط آزمایشگاهی ایده آل قرار می‌گیرد.

دکمه بازگشت به بالا