اجتماعیمطالب برتر

بهترین لباس اتش نشانی 2023

لباس آتش نشانی عملیاتی + قیمت و خرید لباس ضد حریق

لباس آتش نشانی (Firefighter Suit) به عنوان یک لباس کار مخصوص آتش نشانان، در انجام عملیات اطفا حریق نقش اساسی دارد. این نوع لباس نه تنها از آنان محافظت نموده بلکه به عنوان یکی از لوازم ایمنی و حفاظت فردی شرایط حفاظتی لازم، برای انجام عملیات را برای آن ها فراهم می نماید. لباس ضد حریق آتش نشانی علاوه بر مقاومت بالا در برابر حرارت و گرما باید دارای ویژگی هایی نظیر نفوذ ناپذیر بودن در برابر آب و دیگر مایعات، پوشش آسان و … را داشته باشد. همچنین برخی از انواع لباس و تجهیزات آتش نشانی دارای ویژگی های خاصی بوده که می تواند افراد را در تماس با آتش، مواد مذاب، انواع مواد شیمیایی و … نیز محافظت نماید.

آموزش تجهیزات آتش نشانی | از وسایل آتش نشانی در جدول

انواع لباس کار آتش نشانی بر اساس نوع حفاظت

انواع لباس کار آتش نشانی بر اساس نوع حفاظتی که ارائه می دهند عبارتند از:

لباس فرم آتش نشانی

به لباس ها و پوششی گفته می شود که آتش نشان ها به هنگام حضور در ایستگاه های آتش نشانی بر تن می کنند. هدف از این نوع پوشش سامان دهی پوشش افراد در سازمان آتش نشانی می باشد. لباس عملیاتی آتش نشانی جهت مبارزه با حریق بر روی لباس فرم پوشیده می شود. برخی پیراهن و شلوار های فرم آتش نشانی دارای ویژگی مقاومت در برابر حرارت و شعله، دیر سوز می باشند و از نومکس در تهیه آن ها استفاده شده است. لباس فرم آتش نشانی معمولا شامل پیراهن شلوار و کفش ایمنی می باشد.

لباس عملیاتی آتش نشانی Turnout Gear

ست کامل لباس آتش نشانی ترکیبی از شلوار و کت بوده و به صورت دو تیکه طراحی شده است و به راحتی قابل پوشش بر روی لباس فرم می باشد. این نوع لباس ضد حریق نومکس دارای 3 نوع لایه حفاظتی می باشد.

لایه ی خارجی Outer Shell لایه ی خارجی از الیاف نسوز نومکس و کولار و … در واقع خارجی ترین لایه حفاظتی لباس است.

لایه عایق حرارتی Thermal Insulated Layer:

هدف از این لایه تامین مقاومت لباس در برابر شعله ، حرارت و سایش می باشد. همجنین این لایه به صورت عایق عمل کرده از نفوذ گرمای بیرون به داخل لباس جلوگیری می نماید.

لایه عایق رطوبت Moisture Barrier:

لایه ی عایق رطوبت تنفس پذیر بوده به گونه ای که سبب خروج بخار بدن شده و از طرفی در برابر نفوذ آب و مایعات به داخل مقاوم است.

شلوار اولین پوشش است که آتش نشانان باید آن را به تن کرده و از ساسبند ها ی آن باید استفاده شود زیرا که آتش نشانان در حین عملیات تحرکات زیادی دارند و از طرفی ابزار و تجهیزات مختلفی که ممکن است در طول عملیات به آن ها نیاز داشته باشند، در جیب خود قرار می دهند. بند های شلوار مانع از خروج لباس در حین عملیات می گردد.

بعد از پایان عملیات شلوار نیز باید با دیگر تجهیزات آتش نشانی نظیر دستکش، چکمه و … در یک مکان در دسترس نگه داری شود تا در هنگام نیاز مجدد به سرعت در دسترس قرار گیرد.

کت معمولا دارای سایز آزاد بوده و به راحتی بر روی دیگر لباس ها پوشیده می شود. مجهز به جیب های بزرگ جهت نگه داری تجهیزات و ابزار می باشد.

نوار های شبرنگ با ویژگی انعکاس نور جهت دید بهتر در تاریکی و مکان های کم نور، در قسمت های مختلف کت لباس ضد حریق بکار رفته است.

اورکت آتش نشانی جلو باز طراحی شده و توسط زیپ سرتاسری بسته می شود. یک لبه روی زیپ را می پوشاند که زیپ را در برابر حرارت محافظت می نماید.

سر آستین ها به صورت مچ دار، دور مچ دست فیت شده و مانع از بالا رفتن آستین ها و سوختگی مچ و ساعد دست در حین عملیات می گردد. درحالی که کاملا انعطاف پذیر بوده، مانع از جمع شدن آستین ها می گردد.

لباس ضد حریق آتش نشانی به صورت یکسره نیز وجود دارد که مانند نوع دوتیکه دارای همان نوع لایه های حفاظتی بوده و معمولا در ناحیه ی کمر دارای کش یا کمر می باشد، تا لباس آتش نشانی یکسره در این قسمت از بدن فیت شود.

لباس آتش نشانی حرفه ای تماس و یا ورود به آتش Priximity & Enter Suit

این نوع لباس متشکل از کت و شلوار، هود، دستکش و چکمه بوده و به صورت یک پوشش سراسری می تواند از آتش نشانان در ورود و تماس کوتاه مدت با آتش کمک نماید. جنس لباس نسوز آتش نشانی معمولا از فایبر گلاس با لایه ی بیرونی آلومینیومی می باشد. لایه ی خارجی آلومینیومی می تواند تا 90% تاپش حرارتی آتش را منعکس نماید.

این نوع لباس ضد حریق مجهز به محفظه ای جهت نصب دستگاه تنفسی بوده و امکان حضور آتش نشان ها در محیط های پر از دود حاصل از آتش سوزی را فراهم می نماید. در واقع این نوع لباس عملیاتی برای محافظت آتش نشان ها در آتش سوزی ها با دما، حرارت و شعله ی بالا، وجود مواد مذاب و … طراحی شده است. این نوع لباس نسوز به لباس آلومینیومی آتش نشانی معروف می باشد.

لباس هزمت آتش نشانی Hazmat Suit

به پوششی گفته می شود که می تواند از آتش نشانان در برابر انواع مواد خطرناک از جمله مواد شیمیایی، عوامل بیلوژیکی، مواد رادیو اکتیو و … محافظت نماید. این نوع لباس حفاظتی مجهز به دستگاه تنفسی هوا جهت تامین اکسیژن تنفسی مورد نیاز کاربر می باشد. کار کردن و انجام فعالیت به هنگام پوشش این نوع لباس به نسبت دیگر انواع لباس ضد حریق سخت تر بوده زیرا هم وزن بیشتری دارد و هم از انعطاف پذیری کم تری برخوردار است.

جنس لباس آتش نشانی و ضد حریق

به طور کلی لباس آتش نشانی ضد حریق بسته به میزان حرارت که فرد در معرض آن قرار می گیرد و نوع آلاینده های موجود در محیط انتخاب می گردد. لباس ها معمولا از جنس الیاف نسوز و یا دیر سوز مانند نومکس ، کولار، کتان پنبه ای و … بوده و الیاف بکار رفته در تولید این لباس ها علاوه بر مقاومت در برابر حرارت باید در برابر سایش، کشش، پارگی و … نیز مقاومت خوبی داشته باشند.

تمامی لباس هایی که در عملیات اطفا حریق مورد استفاده قرار میگیرند باید به صورت اختصاصی دارای ویژگی هایی نظیر مقاومت در برابر حرارت Heat Resistance ، ممانعت از انتشار شعله Flame Spread، مقاومت کششی و مقاومت در برابر نفوذ انواع مواد شیمیایی و … باشند.

مقاومت در برابر حرارت Heat Resistance:

مطابق با استاندارد EN 469 کلیه متریال استفاده شده در لباس ضد حریق نباید در دمای 180 درجه سانتی گراد بیشتر از 5 درصد ذوب یا جمع شوند و همچنین زیپ نباید کارایی خود را از دست دهد.

ممانعت از انتشار شعله Flame Spread:

مواد اولیه بکار رفته در تولید لباس آتش نشان از جمله نخ، آستری داخلی، لایه ی خارجی مطابق با استاندارد ISO 15025 هنگامی که در معرض شعله قرار می گیرد باید گسترش شعله را محدود کند، در غیر این صورت احتمال سوختگی آتش نشان وجود دارد.

مقاومت کششی:

جنس لایه ی بیرونی باید دارای مقاومت کششی تا 450 نیوتن و درز های اصلی لباس قابلیت تحمل فشار تا 22 نیوتن را داشته باشند.

مقاومت در برابر نفوذ مواد شیمیایی Chemical Resistance:

به جز آتش، آتش نشانان ممکن است با دیگر مواد خطرناک نظیر مواد شیمیایی نیز تماس داشته باشند. لذا لباس محافظ آتش نشانان باید بتواند از آن ها در این شرایط نیز به صورت ایمن محافظت نماید. لایه خارجی لباس آتش نشانی حرفه ای باید نفوذ ناپذیر بوده و شاخص دفع و عدم نفوذ آن نباید از 80 کمتر باشد.

قابلیت دید بالا High Visibility:

اجزا با قابلیت دید بالا در تاریکی نظیر مواد منعکس کننده فلورسنت به صورت نوار های شبرنگ در قسمت بازو ها، پا ها و تنه ها ی لباس باید وجود داشته باشد و لباس عملیاتی آتش نشانی باید از قابلیت دید بالایی برخوردار باشد.

برای ایمنی و راحتی لوازم جانبی فلزی متصل به لباس نباید در سطح خارجی آن بوده و همچنین دارای لبه های نیز و خشن نباشد.

نحوه ی باز و بسته شدن باید به صورت ایمن و راحت و روان بوده و از زیپ و چسب هایی که دارای مقاومت بالا در برابر شعله می باشند استفاده نمود.

طول عمر لباس آتش نشانی

طول عمر لباس به عوامل زیادی از جمله جنس ، میزان استفاده ، طرز نگهداری و … بستگی دارد. اما با انجام برخی کار های می توان بر طول عمر مصرفی آن افزود. به طور کلی لباس آتش نشانان به عنوان یکی از لوازم ایمنی حفاظت فردی، یک خط دفاعی در برابر خطرات محیطی است که آتش نشانان باید در آن وظایف خود را انجام دهند. لذا پاکیزگی ، نگهداری صحیح و مناسب و … در درجه ی اول سطح ایمنی و سلامتی Hتش نشانان را ارتقا می دهد.

لایه های حفاظتی استفاده شده در لباس عملیاتی آتش نشانی بر اثر شستشو مقاومت خود در برابر حرارت و شعله را از دست نمی دهند، چرا که این ویژگی از خصوصیات ذاتی الیاف بکار رفته در تولید لباس است. باید این نکته را در نظر داشت اگر چه مقاومت در برابر شعله و گرما ویژگی ذاتی این نوع پوشش است، اما آلودگی می تواند منجر به کاهش سطح حفاظتی گردد. به عنوان مثال آتش نشانان در معرض مواد شیمیایی و آلاینده های مختلفی قرار می گیرند که همه آن ها می تواند جذب لباس گردد. اگر لباس به درستی تمییز نگردد و آلودگی های رفع نشود، سلامتی آتش نشانان با خطر مواجه می شود.

لذا این نوع لباس نیز همانند دیگر انواع لباس کار باید به صورت دوره ای یا بعد از هر عملیات شسته و تمییز گردد. همچنین پس از هر بار استفاده، لباس باید برای پیدا کردن آسیب دیدگی ها بررسی گردد. هر نوع آسیب، تغییر رنگ، تخریب و … باید به واحد ایمنی گزارش داده شود.

لباس ضد حریق همانند دیگر تجهیزات در صورت عدم نیاز باید در محلی مناسب دور از رطوبت، نور مستقیم خورشید، حضور مواد شیمیایی و انواع روغن و … نگهداری شود.

وقتی لباس ضد حریق به درستی شسته و نگهداری شود، می تواند محافظت صحیح از آتش نشانان را انجام دهد و همچنین چرخه ی عمر آن نیز افزایش می یابد.

خرید لباس آتش نشانی

لباس فایرمن، لباس ضد حریق بریستول، لباس عملیاتی IST، لباس امداد و نجات، لباس فرم آتش نشانی، کاپشن آتش نشانی، لباس آتش نشانی ایرانی و … از انواع لباس محافظ موجود در مجموعه فروشگاهی تدبیر پاسارگاد نواور برای آتش نشانان عزیز می باشد. از آن جا که شغل آتش نشانی بسیار پر خطر بوده لذا خرید لباس عملیاتی آتش نشانی مناسب می تواند آن ها را برای انجام  عملیات های طاقت فرسا مجهز نماید.

فروشگاه تدبیر پاسارگاد نواور به عنوان یکی از معتبرترین فروشگاه های لباس آتش نشانی در تهران با تهیه انواع لباس از برند های معتبر خارجی و داخلی می تواند شما عزیزان را در انتخاب گزینه مناسب یاری دهد. با مراجعه به صفحه ی هر یک از محصولات می توانید از اطلاعات تخصصی مرتبط با آن بیشتر آگاه شده و همچنین همکاران ما آماده ارایه ی توضیحات تکمیلی به شما عزیزان می باشند.

همچنین مجموعه ی ما علاوه بر فروش، واردکننده لباس آتش نشانی از برند های معروف اروپایی نیز می باشد.

قیمت لباس آتش نشانی

قیمت لباس آتش نشانی بسته به جنس و الیاف نسوز به کار رفته در تولید آن ، کیفیت، شرکت تولید کننده، میزان مقاومت در برابر آتش و حرارت و … متغییر است. لباس فرم و امداد و نجات قیمت پایین تر بوده و هر چه کیفیت و مقاومت آن بیشتر می شود، لذا قیمت لباس نیز گران تر می شود. به عنوان مثال لباس های نسوز به دلیل وِیژگی های خاصی که دارند از قیمت بالایی نیز برخوردار می باشند. همچنین قیمت لباس آتش نشانی نومکس نیز به دلیل گران قیمت بودن الیاف نومکس از لباس های معمولی بیشتر است.

دکمه بازگشت به بالا