عمومیمطالب برتر

تفاوت طراحی سایت قالب آماده وردپرس با اختصاصی

 طراحی سایت با قالب آماده یا اختصاصی

یکی از مسائل بسیار مهم هنگام راه اندازی وب سایت، انتخاب قالب و پوسته مناسب برای آن است. چرا که قالب وب سایت شما مانند ویترین یک مغازه است. شما می توانید از دو روش طراحی سایت قالب آماده یا طراحی اختصاصی برای راه اندازی سایت خود استفاده کنید. اما تفاوت های طراحی سایت قالب آماده با اختصاصی در چیست؟

در ادامه تفاوت این دو روش را برایتان توضیح میدهیم.

قالب آماده سایت وردپرس چیست؟

پیش از آن که به بررسی تفاوت قالب اختصاصی و آماده بپردازیم بهتر است ابتدا هریک را توضیح دهیم. پیش از بوجود آمدن سیستم های مدیریت محتوا و سایت های وردپرسی، افراد از طریق کدنویسی سایت خود را راه اندازی می کردند و برنامه نویس با توجه به نیازهای مشتری قالب و امکانات سایت را طراحی می کرد.

پس از آنکه وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا روی کار آمد، طراحی سایت با وردپرس طرفداران بیشتری پیدا کرد و طراحی قالب آماده بدون نیاز به کدنویسی رواج پیدا کرد.

درواقع قالب آماده وردپرس متناسب با انواع سایت های فروشگاهی، شرکتی و … از پیش طراحی شده و در اختیار مشتری قرار می گیرد. سایت هایی مانند راست چین و ژاکت بهترین مرجع دانلود قالب های آماده وردپرسی هستند. همچنین سایت هایی مانند وب پویا، همیار وردپرس و … با ارائه قالب های رایگان آماده وردپرسی به شما کمک می کنند تا با کمترین هزینه سایت خود را راه اندازی کنید.

قالب اختصاصی وردپرس چیست؟

طراحی سایت با قالب اختصاصی وردپرس با توجه به سلیقه و نیاز مشتری انجام می شود. به همین دلیل هزینه طراحی قالب اختصاصی وردپرس بیشتر از قالب آماده است. قالب های اختصاصی از پیش طراحی نشده اند و پس از دریافت نظر مشتری، طراح سایت آن را طراحی میکند.

قالب های اختصاصی به دلیل آن که از پایه کدنویسی و طراحی می شوند، معمولا بهینه تر و سریع تر هستند.

اکنون که با مفهوم قالب آماده و اختصاصی آشنا شدید، نوبت به بررسی تفاوت های این دو روش طراحی سایت می رسد.

تفاوت طراحی سایت قالب آماده با قالب اختصاصی

این دو روش طراحی سایت تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. شما می توانید بر اساس نوع کسب و کار و نیازهای خود یکی از این روشها را انتخاب کنید.

 تفاوت سایت قالب آماده با اختصاصی

  • تفاوت رابط کاربردی قالب اختصاصی و آماده

از لحاظ رابط کاربری و مدیریت قالب اختصاصی و آماده می توان گفت قالب های اختصاصی مدیریت سخت تری دارند و گاهی اوقات لازم است تا مقداری دانش برنامه نویسی برای مدیریت آن داشته باشید. در عوض مدیریت سایت با قالب آماده وردپرس بسیار آسان است و با استفاده از المان های گرافیکی می توانید تغییرات مورد نیازتان را بر آن اعمال کنید.

  • امکانات قالب اختصاصی و آماده

از دیگر تفاوت های قالب اختصاصی و آماده در امکانات سایت است. معمولا امکانات قالب های آماده وردپرسی کمتر و محدودتر از قالب اختصاصی است. شما می توانید با نصب افزونه ها، امکانات مورد نیاز خود را به سایت آماده وردپرس خود اعمال نمایید. البته باید به سرعت سایت و رتبه سئو خود نیز توجه داشته باشید.

در طراحی سایت با قالب اختصاصی چنین مشکلی وجود ندارد و امکانات بسیاری در آن قابل اجرا است. به این ترتیب سرعت سایت و رتبه سئو نیز افت نخواهد کرد.

  • توجه به نیازهای کارفرما در طراحی سایت

یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم طراحی سایت با قالب آماده و اختصاصی در میزان توجه به نیازهای کارفرما است. در قالب های آماده نمی توان تمامی نظرات کارفرما را اعمال نمود و تنها امکان تغییرات کلی وجود دارد. اما با طراحی سایت قالب اختصاصی این امکان وجود دارد که از صفر تا 100 طراحی قالب سایت به سلیقه مشتری انجام شود. البته هزینه و زمان تحویل قالب اختصاصی بیشتر است.

  • ایجاد تغییرات در قالب اختصاصی

در قالب های آماده وردپرسی امکان اعمال تغییرات محدود تر از قالب اختصاصی است. گاهی اوقات دستکاری قالب های آماده باعث بروز مشکل در سایت می شود. درصورتی که قالب های اختصاصی را می توانید هر چندبار که لازم است با نظارت برنامه نویس تغییر دهید.

  • صرف زمان در قالب آماده و اختصاصی

یکی دیگر از فاکتورهایی که باعث تفاوت طراحی سایت قالب آماده و اختصاصی می شود، میزان زمانی است که برای آماده شدن آن صرف می شود. طراحی سایت با قالب آماده وردپرس در زمان کمتری نسبت به سایت با قالب اختصاصی راه اندازی می شود. چرا که از پیش طراحی شده است و نیاز به یک سری تغییرات جزئی دارد. اما طراحی سایت با قالب اختصاصی به دلیل راه اندازی از پایه به زمان بیشتری نیاز دارد و حدود 7 تا 10 روز طول می کشد. در نتیجه اگر محدودیت زمان ندارید، می توانید سایت با قالب اختصاصی راه اندازی کنید.

  • بروزرسانی قالب های اختصاصی و آماده

تفاوت دیگری که میان قالب های آماده و اختصاصی وجود دارد، امکان بروزرسانی در آن است. بروزرسانی در قالب های آماده به سازنده قالب بستگی دارد. اگر سازنده قالب بروزرسانی در قالب انجام دهد، شما نیز می توانید از آپدیت آن استفاده نمایید. بسیاری از قالب های آماده به صورت خودکار آپدیت می شوند اما بسیاری از آنها نیز امکان بروزرسانی ندارند.

اما در قالب های اختصاصی شما می توانید در هر زمان که نیاز داشتید، امکانات مورد نیاز خود را به قالب سایتتان اضافه کنید. البته بروزرسانی قالب اختصاصی باید توسط برنامه نویس انجام شود و هزینه آن را می پردازید.

  • تفاوت قالب اختصاصی و آماده از نظر سئو

یکی از مسائل بسیار مهم که در قالب اختصاصی و آماده باید به آن توجه داشته باشید، بهینه بودن قالب می باشد. در قالب های اختصاصی امکان بهینه سازی و سئو کدها وجود دارد و می توان کدهای اضافه و غیر قابل استفاده را از آن حذف نمود تا باعث افزایش رتبه سئو و سرعت سایت شود. اما در قالب های آماده چنین امکانی وجود ندارد و به کدنویسی های قالب دسترسی نخواهید داشت. به همین دلیل ممکن است قالب سایت تان باعث کند شدن سرعت سایت و کاهش رتبه سئو سایت شود.

  • امنیت در قالب آماده و اختصاصی

از لحاظ امنیت می توان قالب اختصاصی را بهتر از قالب آماده دانست. چرا که مدیریت سایت بر کدهای قالب آماده نظارت ندارد و امکان حمله هکرها به آن وجود دارد. البته در قالب های آماده سایت وردپرس نیز موارد امنیتی رعایت شده، اما به دلیل عدم دسترسی به کدها ممکن است مسئله امنیت در آنها زیر سوال برود. در صورتی که قالب های اختصاصی سایت به دست برنامه نویس امکان ویرایش دارد و می توانید آن را در بالاترین سطح امنیت قرار دهید.

 طراحی سایت با قالب آماده

  • ظاهر و گرافیک قالب آماده و اختصاصی

معمولا قالب های آماده وردپرس از ظاهر بسیار زیبایی برخوردارند. اما ممکن است ظاهر قالب با نوع کسب و کار و برند شما همخوانی نداشته باشد. به همین دلیل بهتر است به دنبال قالبی باشید که متناسب با برند و نوع کسب و کارتان راه اندازی شده باشد.

اما در قالب اختصاصی شما می توانید اجزای سایت را بر اساس برند و نوع کسب و کارتان طراحی کنید. به این ترتیب به اعتبار برندتان افزوده خواهد شد.

  • هزینه قالب آماده و اختصاصی

مهم ترین معیار انتخاب طراحی سایت قالب آماده یا اختصاصی هزینه آن است. با توجه به مطالبی که تا اینجا گفتیم، حتما متوجه شدید که قالب اختصاصی انعطاف پذیرتر از قالب آماده است. به همین خاطر است که هزینه قالب اختصاصی بیشتر از قالب آماده می باشد. در قالب اختصاصی افزودن هر ویژگی به سایت نیازمند کدنویسی و پرداخت هزینه است؛ در صورتی که قالب آماده تمام اجزای از پیش تعریف شده را دارد و تنها لازم است تا اطلاعات خود را در آن جایگزین کنید.

از طراحی سایت قالب آماده استفاده کنیم یا قالب اختصاصی؟

انتخاب طراحی سایت با قالب آماده و اختصاصی به میزان گسترده بودن کسب و کارتان، بودجه ای که برای طراحی سایت در نظر دارید، امکانات مورد نیاز در سایت و … بستگی دارد. به همین خاطر نمی توان گفت که قالب آماده خوب نیست و همه باید از قالب های اختصاصی استفاده کنند. بسیاری از کسب و کارها نیز وجود دارند که با قالب های آماده سایت خود را راه اندازی کرده اند و هیچ مشکلی ندارند.

آیا با وردپرس می توان قالب اختصاصی طراحی کرد؟

بله شما می توانید قالب های وردپرسی را به صورت اختصاصی طراحی کنید. به لطف صفحه سازهای وردپرس مانند المنتور، گوتنبرگ و … بدون نیاز به دانش برنامه نویسی می توانید قالب اختصاصی برای آن طراحی کنید. اما در زمان طراحی قالب اختصاصی وردپرس مسائل مهمی همچون امنیت و بهینه سازی کدها باید در نظر گرفته می شود. شما می توانید متناسب با حوزه کسب و کار خود از وب سایت دستیار سئو قالب دلخواه خود را انتخاب نمایید و سپس از متخصصین آن بخواهید تا سایت تان را متناسب با تغییرات دلخواهتان طراحی کنند.

قالب های آماده وردپرس همگی ریسپانسیو هستند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بسیاری از قالب های آماده به مسئله واکنشگرایی توجه داشته اند، اما بهتر است پیش از خرید حتما این مسئله را بررسی کنید. در صورتی که قالب دلخواهتان ریسپانسیو نبود می توانید از المنتور یا قالب های اختصاصی از پایه استفاده نمایید.

چه زمانی بهتر است از قالب اختصاصی استفاده کنیم؟

اگر می خواهید سایت منحصر بفردی داشته باشید و برندینگ انجام دهید، همچنین از نظر زمان و هزینه محدودیت کمتری دارید پیشنهاد می شود از قالب های اختصاصی استفاده نمایید. در غیر اینصورت قالب های آماده نیز می توانند به شما در راه اندازی کسب و کار اینترنتی کمک کنند.

منبع مقاله:

https://www.webpouya.com/blog/source-design-free-website-templates

دکمه بازگشت به بالا