سیم پیچی حلقوی یکی از انواع سیم پیچی آرمیچر است. آرمیچر بخشی از یک موتور الکتریکی یا یک ژنراتور است. آرمیچرها در موتورهای الکتریکی و ژنراتورها بکارگیری می شوند. آرمیچر به صورت های حلقوی و موجی سیم پیچی می شود. در دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتورها و آرمیچر در آموزشگاه برق و الکترونیک انواع سیم پیچی ها به صورت عملی و ویژه بازار کار به کارآموزان آموزش داده می شود. در این مقاله نکات مربوط به سیم پیچی حلقوی آرمیچر را با جزئیات بیشتر مورد بررسی قرار می دهیم.
آرمیچر چیست؟
آرمیچر بخشی از یک موتور الکتریکی یا یک ژنراتور است. اگر آرمیچر به عنوان بخشی از یک موتور الکتریکی بکارگیری شود به آن ولتاژ ورودی اعمال می شود و اگر در یک ژنراتور برق به کار گرفته شود، ولتاژ در آن تولید می شود. آرمیچر می تواند بخش چرخان (روتور) و یا بخش ثابت (استاتور) دستگاه باشد و این به ساختمان ماشین الکتریکی بستگی دارد. در حالت ژنراتوری، ولتاژ دو سر آرمیچر با تعداد حلقه های سیم پیچ آرمیچر، خطوط میدان مغناطیسی آهنربای آن و سرعت گردش آرمیچر ارتباط مستقیم دارد. سه ایراد عمده آرمیچرها شامل اتصال کوتاه، باز بودن مدار آرمیچر و اتصال سیم پیچ آرمیچر به بدنه است. چرخش آرمیچر می تواند انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
قسمت های مختلف تشکیل دهنده آرمیچر به قرار زیر می باشد:
- آهن ربای دائمی
- سیم پیچ
- کلکتور
- محور
- بلوک کربن فشرده (زغال)
- آرماتور
- بالشتک آرمیچر
سیمپیچی آرمیچر
سیم پیچی آرمیچر از یک طرف جریان برق را وارد کرده و از طرف دیگر خارج می کند. آرمیچر با چند آهنربا احاطه شده است. وقتی جریان برق از داخل آرمیچر عبور می کند، سیم پیچ داخل آن تبدیل به آهنربا می شود و با آهنربای اطراف قطب های همنام ساخته و شروع به چرخش می کند.
آرمیچر به دو شکل سیم پیچی می شود.
- سیم پیچی حلقوی
- سیم پیچی موجی
در ادامه قصد داریم به سیم پیچی حلقوی بپردازیم.
سیم پیچی حلقوی
در سیم پیچی حلقوی، سیم پیچی هایی که پشت سر هم قرار گرفته اند با یکدیگر همپوشانی دارند. در این نوع از سربندی، انتهای یک رله به ابتدای کویل بعدی در همان قطب وصل می شود. در واقع در سیم پیچی کموتاتور، انتهای یک کویل و ابتدای کویل بعدی، هر دو به یک بخش کموتاتور وصل می شوند و هر دو سیم پیچ در زیر یک قطب مغناطیسی N یا S قرار می گیرند.
سیم پیچی حلقوی خود به دو نوع تبدیل می شود:
- سیم پیچی حلقوی ساده
- سیم پیچی حلقوی دوبل
در سیم پیچی حلقوی ساده، تعداد مسیرهای موازی بین جاروبک ها با تعداد قطب ها برابر است.
در سیم پیچی حلقوی دوبل، تعداد مسیرهای موازی بین جاروبک ها دو برابر تعداد قطب ها می باشد.
مزایای استفاده از سیم پیچی های حلقوی
استفاده از سیم پیچی حلقوی دارای مزیت هایی است. اولین مزیت استفاده از این نوع سیم پیچی این است که به دلیل مسیرهای موازی زیاد، از این نوع سیم پیچی می توان برای کاربردهای با جریان بالا بهره برد. دومین مزیت این سیم پیچی این است که برای ژنراتورهای با جریان بالا و ولتاژ پایین مناسب می باشد.
معایب سیم پیچی حلقوی
سیم پیچی حلقوی در کنار مزایایی که دارد دارای معایبی نیز هست. این نوع سیم پیچی نسبت به سیم پیچی موجی، EMF کمتری ایجاد می کند و به همین دلیل هزینه مس برای آن بیشتر است. عیب دیگر سیم پیچی حلقوی این است که فضای زیادی را در شیار نسبت به سیم پیچی موجی اشغال می کند.
آموزش سیم پیچی الکتروموتورها و آرمیچر
دوره آموزش سیم پیچی الکتروموتورها و آرمیچر یکی از دوره های فوق تخصصی آموزشگاه برق و الکترونیک می باشد. این دوره در یک کارگاه کاملا مجهز و زیر نظر اساتید کاملا مجرب برگزار می شود. کارآموزان پس از این دوره قادر خواهند بود انواع موتور و آرمیچر را سیم پیچی کنند. آموزش ها در آموزشگاه برق و الکترونیک از صفر تا صد بوده و شرکت در دوره به هیچ پیش نیازی احتیاج ندارد. در پایان دوره نیز یک مدرک رسمی و معتبر از سازمان فنی و حرفه ای به کارآموزان اعطاء می شود که می توانند به وسیله آن جواز کسب دریافت کنند.
لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان روی لینک زیر کلیک کنید :
https://amoozeshbarghelectronic.com