علمی و پزشکیمطالب برتر

انواع التهاب تاندون

التهاب تاندون + علت و راه های درمانی

در صورت حرکت مکرر و یا ملتهب شدن قسمتی از بدن ، تاندون هایی که می توانند عضله را به استخوان متصل کنند، دچار اختلالی به نام التهاب تاندون می شوند. التهاب به وجود آمده به علت ازگوداشلاتر؛ سبب ایجاد درد، کاهش قدرت عضله و کاهش حرکت در تاندون ها می شود. التهاب تاندون موقعیتی حاد است و در این التهاب تاندون هایی که استخوان و عضله را به هم دیگر متصل می کنند دچار التهاب می شوند. بروز این نوع از التهاب موجب از دست دادن امکان حرکت در تاندون، کاهش یافتن قدرت عضله متصل به تاندون و درد در ناحیه ملتهب می شود.

تاندون تشکیل شده از بندهای رشته ای کلاژنی است که برای وصل شدن استخوان به عضلات در اطراف و داخل مفاصل بدن مانند لنگر های منعطف عمل می کند. تاندون ها در اندازه ها و شکل های مختلفی وجود دارند، مانند تاندون آشیل که یک تاندون بزرگ است و موجب ایستادن و راه رفتن ما می شود. یا می توان به تاندون هایی کوچکتر اشاره کرد مانند تاندون هایی که موجب حرکت انگشتان ما می شوند.

دلایل و عوامل التهاب تاندون فراوان هستند. از مهم ترین و اولیه ترین علائم التهاب تاندون می توان به بروز یافتن درد در ناحیه وصل شدن استخوان و تاندون یا محل اتصال تاندون و عضله اشاره کرد. به مشکلاتی که مربوط به تاندون باشند که به وضعیت و حالت غیرعادی موجود در تاندون که گاها موجب بروز علائم مانند محدودیت در تحرک می شود به اصطلاح تاندینوپاتی گفته میشود.

ازگود اشلاتر در نوجوانان | التهاب تاندون پا

تاندون چیست؟

به مجموعه ای از بندهای رشته ای از جنس کلاژن که وظیفه اتصال استخوان ها به عضله را دارند تاندون می گویند. تاندون ها در اندازه های مختلف در سر تا سر بدن قرار گرفته اند. برای مثال، تاندون آشیل که نوعی از این رشته های بزرگ بوده در ایستادن و حرکت کردن پا ها کاربرد دارند. تاندون های کوچک تر و در قسمت های مختلف بدن ، سبب حرکت انگشتان می شود.

علت بروز التهاب تاندون چیست؟

  • وارد شدن ضربه محکم و مستقیم
  • افزایش فشار در اندام ها و بافت ها
  • در صورت وجود عفونت های مفصلی
  • افزایش تمرینات ورزشی به طور ناگهانی
  • استفاده بی ملاحظه از مفاصل تاندون ها
  • شکل های غیر طبیعی استخوان و مفصل
  • اختلال و عدم خون رسانی در نقاط مختلف تاندون
  • انجام فعالیت های تکراری و تکان دادن تاندون به صورت دائمی و با شدت زیاد
  • وجود عوارض جانبی در بیماری هایی مانند روماتیسم، نقرس و همچنین اختلالات غده تیروئید

علائم بروز التهاب تاندون چیست؟

  • شنیده شدن صدا اندام ها در حال حرکت
  • احساس گرمی و تورم در ناحیه آسیب دیده
  • در مواقع کشیدن اندام و احساس دردی شدید
  • اسپاسم و گرفتگی عضلات در اندام های مختلف
  • وجود التهاب، تورم و قرمزی در محل آسیب دیده
  • حساس شدن محل اسیب دیده به هر گونه لمس شدگی
  • افزایش درد در مواقع انجام فعالیت و کاهش درد به هنگام استراحت

انواع التهاب تاندون

در بدن انسان انواع مختلفی از تاندون ها وجود دارند که هر یک نقشی مهمی را در حرکت انسان ایفا می کنند و بروز هرگونه عارضه در تاندون این توانایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

·         التهاب تاندون شانه یا عضله بالاخاری

در تاندون مربوط به عضله بالاخاری، تاندونی که در ناحیه مفصل شانه وجود دارد ملتهب می شود. سبب درد در هنگام حرکت به ویژه به سمت بالا می شود. اگر دیگر تاندون های این ناحیه تحت تاثیر باشند و علائم التهاب تاندون داشته باشند، بیمار مبتلا به سندروم روتاتور کاف شده است. دراز کشیدن بر روی شانه آسیب داده در این بیماران دردناک و سخت است.

·         التهاب تاندون آشیل

محل قرارگیری تاندون آشیل در بین عضله ساق پا و پاشنه می باشد. به دلیل بیشتر بودن عوامل التهاب تاندون آشیل مانند عدم استفاده از کفش مناسب و استاندارد در بین ورزشکاران، این افراد بیشتر در معرض این آسیب قرار دارند. علائم تاندون آشیل بیشتر در بیمارانی که به آرتریت روماتوئیدی دچار هستند، مشاهده می شود.

·         تاندون آرنج

درد در قسمت های خارجی آرنج یکی از علائم رایج مربوط به اپیکوندیلیت جانبی است، که معمولا با عنوان آرنج تنیسور شناخته می شود. درد در این ناحیه گاها به سمت پایین تا مچ دست نیز حس می شود. دردی که در قسمت درونی آرنج مشاهده می شود و بیشتر در بین بازیکنان گلف رایج است، آرنج گلف باز نام دارد. این درد ناشی از التهاب تاندون در بعضی از مواقع به پایین و به سمت مچ دست نیز کشیده می شود.

سندرم دکوروان ( شست بلک بری )

در ناحیه تاندون های شست غشائی وجود دارد که بین مچ و انگشت شست است و وظیفه اش پوشش اطراف تاندون های شست است. تورم و ضخیم شدن غشا در این ناحیه که بسیار دردناک است، می تواند از نشانه دهنده التهاب تاندون باشد.

التهاب تاندون مچ دست

آسیب به تاندون یا تاندوپاتی یکی دیگر از آسیب هایی است که مچ دست را تحت تاثیر قرار می دهد. این عارضه علاوه بر این که التهاب باشد، دژنراتیو می باشد. افرادی که از حرکات تکراری در مچ دستشان استفاده می کنند مانند بازیکنان بدمینتون یا کارگران خط تولید معمولا بیشتر از بقیه افراد دچار این نوع از عارضه می شوند.

پیشگیری از تاندونیت

برای جلوگیری از تاندونیت باید از وارد کردن فشار به یک مفصل و تاندون خاص اجتناب کنید. معمولا تکرار در انجام یک حرکت به خصوص در افرادی  که کارهای فیزیکی انجام می‌دهند، سبب بروز تاندونیت می‌شود. برای پیشگیری از تاندونیت سعی کنید قبل از انجام ورزش و فعالیت بدنی حتما بدن خود را گرم کنید. از فعالیت‌هایی که فشار زیادی به تاندون‌ها وارد می‌کند، اجتناب کنید.

اگر حین ورزش یا فعالیت فیزیکی درد داشتید، فورا ورزش را متوقف کنید و استراحت کنید. در صورتی که انجام دادن یک حرکت خاص موجب ایجاد درد در بدن شما می‌شود، بهتر است آن را متوقف کنید. سعی کنید در محل کار خود صندلی، صفحه‌کلید و صفحه نمایش را به گونه این تنظیم کنید که به مفاصل و تاندون‌های شما فشار وارد نشود. فراموش نکنید که تاندونیت ممکن است به‌آرامی و در اثر استفاده نامناسب از یک مفصل نیز ایجاد شود و آسیب‌های جدی به تاندون‌ها وارد کند.

بهترین درمان تاندونیت

برای درمان قطعی تاندونیت معمولا شدت و مدت زمان این مشکل توسط پزشک بررسی می‌شود. به‌طورکلی اکثر آسیب‌های تاندونیت با چند روز استراحت و مراقبت بهبود پیدا می‌کند. اما در برخی شرایط نیز لازم است فرد برای درمان از دارو و پماد و یا حتی روش‌های تهاجمی استفاده کند. در ادامه می‌توانید با روش‌های درمان تاندونیت آشنا شوید.

درمان خانگی تاندونیت

در بسیاری از مواقع برای کمک به مدیریت درد و همچنین درمان تاندونیت لازم 2 تا 3 روز استراحت کنید و از حرکت دادن تاندون اجتناب کنید. می‌توانید برای کاهش درد هر 2 تا 3 ساعت یک کیسه یخ روی محل درد قرار دهید و بعد از 20 دقیقه کیسه یخ را بردارید. استفاده از باند برای بستن دست نیز می‌تواند به کاهش فشار به تاندون‌ها و سرعت بخشیدن به روند بهبود تاندون‌ها کمک کند. برای کاهش تورم و درد بهتر است تا 3 روز از حمام داغ، کیسه آب گرم و ماساژ درمانی اجتناب کنید.

تصویر فردی که دست خود را بسته است. برای کاهش فشار به تاندون‌ها بهتر است برای چند روز استراحت کنید و از حرکت دادن تاندون اجتناب کنید.

دارو برای تاندونیت

برای کاهش درد و التهاب ناشی از تاندونیت می‌توانید از مسکن‌هایی مثل ایبوپروفن استفاده کنید.

پماد برای تاندونیت

استفاده از پماد و ژل‌های غیراستروئیدی نیز یک روش ساده برای کاهش درد و ناراحتی تاندونیت است.

تزریق کورتیکواستروئید

روش بعدی برای تسکین درد در کوتاه مدت تزریق کورتیکواستروئید است که برای کاهش درد و ناراحتی و همچنین التهاب انجام می‌شود.

فیزیوتراپی

در صورتی که فرد مبتلا به تاندونیت برای مدت طولانی درد شدیدی داشته باشد و در حرکت دادن اندام دچار مشکل است، فیزیوتراپی می‌تواند روش موثری باشد. در این شرایط فیزیوتراپ به بیمار کمک می‌کند تا انجام حرکات موثر درد را کاهش دهد و آسیب به تاندون را درمان کند.

تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)

در این روش از پلاسمای غنی از پلاکت که از خون فرد آسیب‌دیده گرفته می‌شود، برای بهبود تاندونیت استفاده می‌شود.

جراحی

آخرین روش برای درمان تاندونیت جراحی است. این روش به منظور برداشتن بافت آسیب‌دیده و ترمیم پارگی تاندون‌ها انجام می‌شود و زمانی توصیه می‌شود که آسیب با روش‌های دیگر بهبود پیدا نکند. معمولا پزشک زمانی که وضعیت بیمار بسیار وخیم باشد و با هیچ روشی درمان نشود، از جراحی استفاده می‌کند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار التهاب تاندون شده‌اید و درد و ناراحتی شما پس از 2 تا 3 روز بهبود پیدا نکرد و در کنار آن علائم زیر را تجربه می‌کنید، حتما از یک متخصص ارتوپد برای درمان کمک بگیرید.

  • تب
  • تورم، قرمزی و احساس گرما در ناحیه آسیب‌دیده
  • احساس ضعف و بیماری
  • ناتوانی در حرکت دادن ناحیه آسیب‌دیده
دکمه بازگشت به بالا