فهرست بهای آب و فاضلاب 1402

نحوه محاسبه نرخ آب بها در سال ۱۴۰۲ تعیین شد

به نقل از مجموعه لوله بازکنی؛ نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت سوم امشب (شنبه)، بند (د) تبصره ۶ در بخش درآمدی را تصویب کردند.

آب و فاضلاب

حق بیمه ماهانه مشترکان گاز و برق تعیین شد

طبق این مصوبه، به استناد ماده (۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به هر یک از وزارتخانه‌های نفت و نیرو از طریق شرکت‌ های تابعه ذی‌ربط اجازه داده می‌شود ماهانه از هر واحد مسکونی مشترکان گاز مبلغ ۳۰۰۰ ریال، از هر واحد مسکونی مشترکان برق مبلغ ۲۰۰۰ ریال و از هر یک از واحدهای تجاری مشترکان گاز و برق مبلغ ۲۰ هزار ریال اخذ و ‌به‌عنوان منابع داخلی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند. برای مشترکان روستایی، مبالغ فوق‌الذکر معادل ۵۰ ‌درصد است و مشترکان فاقد انشعاب گاز از پرداخت معاف می‌باشند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش‌افزوده نخواهد بود.

در ماده(۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) آمده است: «به هر یک از وزارتخانه های نفت و نیرو از طریق شرکت های تابعه ذی ربط اجازه داده می شود مبلغی را که طبق قوانین بودجه سنواتی در قبوض گاز و برق برای هر واحد مسکونی و تجاری تعیین می گردد، اخذ و صرفاً جهت بیمه خسارات مالی و جانی اعم از فوت و نقص عضو و جبران هزینه های پزشکی ناشی از انفجار، آتش سوزی و مسمومیت مشترکان شهری و روستایی و سکونتگاهی عشایری گاز و برق از طریق شرکت های بیمه با برگزاری مناقصه اقدام کنند.»/ایسنا

ساز وکار افزایش پلکانی نرخ آب بها در سال ۱۴۰۲ تعیین شد

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو در سال آتی موظف است به ازای فروش هر مترمکعب آب شرب تا دو برابر بیش از الگوی مصرف ۱۵ درصد و  برای مشترکانی که بالاتر از دو برابر الگو، مصرف دارند به میزان ۳۵ درصد نرخ آب بها را افزایش دهد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی نوبت سوم امروز ( شنبه) مجلس، بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را بررسی کرده و بند الف و بند ب تبصره ۶ لایحه بودجه را به تصویب رساندند.

بر اساس بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۲؛ الف- ‌وزارت نیرو از طریق شرکتهای آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر نرخ آب‌بها به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف تا دو برابر بیش از الگو پانزده درصد (۱۵%) نرخ آب‌بها را افزایش دهد و از مشترکانی که بیش از دو برابر الگو مصرف کرده‌اند به ازای هر متر مکعب مازاد، سی و پنج درصد (۳۵%) نرخ را افزایش و از آنان دریافت و به خزانه‌داری کل کشور واریز کند. وجوه فوق مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش‌افزوده نخواهد بود.

بر اساس بخش درآمدی بند ب تبصره ۶ لایحه بودجه؛ درآمدهای وصولی مرتبط به این بند به ردیف درآمدی شماره ۱۱۰۵۱۶ جدول شماره (۵) این قانون نزد خزانه‌داری کل کشور، عوارض سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سهم وزارت آموزش و پرورش و ورزش و جوانان حسب مورد به حساب مربوط واریز می‌شود.

انواع فهرست بها از سیر تا پیاز

چقدر با انواع فهرست بها آشنا هستید؟ فهرست بهای واحد پایه که به اختصار فهرست بها نامیده می‌شود شامل دستورالعمل کاربرد، کلیات، مقدمه فصل‌ها، شرح و بهای واحد ردیف‌ها و پیوست‌های فهرست بها است. در این مقاله لینک دانلود فهرست بهای 1402 ، فهرست بهای 1401 و فهرست بهای 1400 یکجا و برای تمامی رشته‌ها قرار داده شده است. همچنین در ادامه می‌توانید لینک دانلود سال‌های 98 و 99 را مشاهده نمایید.

انواع فهرست بها چیست؟

انواع فهرست بها منتشر شده از طرف سازمان مدیریت به شرح زیر دسته بندی می‌گردند.

رسته ساختمان

  • رشته ابنیه
  • رشته تاسیسات مکانیکی
  • رشته تاسیسات برقی
  • رشته مرمت بناهای تاریخی

رسته حمل و نقل

  • رشته راه، باند فرودگاه و زیرسازی راه آهن
  • رشته راهداری
  • رشته نگهداری، تعمیر روسازی و ابنیه خطوط راه آهن

رسته آب و منابع طبیعی

  • رشته خطوط انتقال آب
  • رشته انتقال و توزیع آب روستایی
  • رشته شبکه توزیع آب
  • رشته آبیاری و زهکشی
  • رشته سد سازی
  • رشته شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب
  • رشته حفاری چاه
  • رشته ساخت و ترمیم قنات
  • رشته آبیاری تحت فشار
  • رشته ترمیم و بازسازی نوار حفاری در معابر شهری
  • رشته آبخیزداری و منابع طبیعی
  • رشته نگهداری و بهره برداری تاسیسات آب شرب روستایی

فهرست بها چیست؟

فهرست بها در واقع فهرستی از قیمت‌ هر واحد ساخت یا اجرا یا تهیه مصالح مختلف است. پس از محاسبه مقدار هر فعالیت انجام شده، با ضرب بهای واحد در مقدار محاسبه شده، مبلغ نهایی آن فعالیت بدست می‌آید. سازمان برنامه و بودجه هر ساله فهرست بهای واحد رشته‌های مختلف پروژه‌های عمرانی را منتشر می‌کند.

در سال 1355 سازمان برنامه و بودجه برای اولین بار اقدام به تهیه فهرستی از قیمت‌های استاندارد انجام پروژه‌های عمرانی کرد. اولین فهرست بها برای کارهای ساختمانی و راهسازی تهیه شد و به دنبال آن برای رشته‌های دیگر نیز تهیه گردید.

قیمت هر ردیف در این فهرست از چهار عامل قیمت مصالح، دستمزد نیروی انسانی، هزینه ابزار و ماشین آلات و حمل و نقل نشأت می‌گیرد. هر ساله با توجه به تورم و افزایش یا کاهش قیمت‌ها در چهار عامل ذکر شده بهای هر ردیف تغییر می‌کند.

پس همانطور که گفتیم، در قیمت‌های واحد پایه فهرست بها، هزینه تهیه کل مصالح، ماشین آلات، نیروی انسانی، بارگیری، بار اندازی، اتلاف مصالح، تهیه آب، سوخت، تعمیر و استهلاک ماشین آلات برای اجرای صحیح و کامل کارها طبق نقشه و مشخصات آمده است.

بنابراین برای محاسبه متره و برآورد مقادیر مصالح مصرفی در پروژه، تنها با داشتن واحدهای مربوطه، هزینه آن بدست می‌آید. اگر مایل هستید با متره و برآورد پروژه بیشتر آشنا شوید حتما روی لینک آب رنگ کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

دانلود فهرست بها واحد پایه تمامی رشته‌ها

انواع فهرست بها شامل رشته‌های ابنیه، تأسیسات مکانیکی، تأسیسات برقی، راه، راه آهن و باند فرودگاه، راهداری، نگهداری ،تعمیر ،روسازی و ابنیه خطوط راه آهن، خطوط انتقال آب، شبکه توزیع آب، چاه، آبیاری و زهکشی، سد‌سازی، شبکه جمع آوری و انتقال فاضلاب، انتقال و توزیع آب روستایی، ساخت و ترمیم قنات، آبیاری تحت فشار، آبخیزداری و منابع طبیعی، نگهداری و بهره برداری تاسیسات آب شرب روستایی است که در ادامه لینک دانلود آن‌ها در اختیار شما قرار داده شده است.

نکته قابل توجه این است که مهندسین دفتر فنی که در حوزه راه سازی کار می‌کنند باید علاوه بر آشنایی با فهرست بهای پایه راه و باند بر فهرست بهای تجمیعی راه و باند و بخشنامه سرجمع هم مسلط باشند.

منبع مقاله:

لوله بازکنی خانی

لوله بازکنی سعادت آباد

دکمه بازگشت به بالا