بررسی کرکره برقی و انواع تیغه کرکره برقی و تفاوت آن ها
امروزه تجهیزات بسیار زیادی برای رفاه و آسایش انسان ها به وجود امده است. اگر به یاد داشته باشید، در گذشته درب های مغازه ها به صورت کرکره ای بود و صاحبان مغازه به صورت دستی این کرکره ها را بالا یا پایین می بردند و به این صورت از درب مغازه خود مراقبت می کردند. اما امروزه این موضوع به کلی تفاوت داشته و با پیشرفت تکنولوژی نسل جدیدی از کرکره ها به وجود آمدند که به آن ها کرکره برقی می گویند. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کرکره برقی و انواع تیغه کرکره برقی و تفاوت آن ها بپردازیم و اطلاعات سودمندی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
کرکره برقی چیست؟
همان گونه که در مقدمه نیز اشاره کرده ایم، کرکره ها وسایلی هستند که چندین دهه مورد استفاده قرار گرفته و در گذشته به صورت دستی مورد استفاده قرار می گرفت. اما در دنیای نوین امروز انواع و اقسام بسیار مختلفی از کرکره ها وارد بازار شدند و توانسته اند که جایگاه خود را در میان افراد باز کنند.
خوشبختانه کار با کرکره های برقی بسیار است، این نوع از کرکره ها با یک موتور و با استفاده از یک ریموت کنترل باز می کنند که می توان آن را به سادگی باز و بسته کرد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید، این است که کرکره های برقی یا کرکره های اتوماتیک را بیشتر بر روی درب پارکینگ منازل و یا فروشگاه ها می توان نصب کرد. به دلیل آن که درب کرکره ای برقی امنیت بسیار بالایی دارد و نمی توان به سادگی به آن ها آسیب رساند.
بررسی انواع تیغه کرکره برقی
قبل از شروع خوب است اطلاعات کلی درباره تیغه کرکره برقی داشته باشید تا خرید بهتری انجام دهیم. اول اینکه تیغه ها دو نوع دسته بندی کلی دارند:
- عرض: که به چهار دسته 40، 60، 80 و 100 میلی متری تقسیم می شوند که سه نوع اول بیشترین کاربرد را دارد. برای مثال تیغه های 60 میلی متری بیشتر مصارف خانگی (پارکینگ) و فروشگاهی دارند و یا 80 و 100 میلی متری که در صنعت (کارخانجات) مورد استفاده قرار می گیرند.
- جنس: که مورد بحث ما نیز هست به انواع: تیغه آلومینیومی(آکسترود)، تیغه گالوانیزه، تیغه پلی کربنات(شفاف)، تیغه سوراخ دار(پانچ دار)، تیغه کرکره برقی ضد سرقت و تیغه کرکره برقی ضد آتش تقسیم بندی می شوند.
دوم اینکه داخل این تیغه ها دارای سیم هایی است که به پل یا کانال معروف هستند و تیغه را تقسیم بندی می کنند. هر چه تعداد این پل ها بیشتر باشد استحکام و امنیت تیغه کرکره برقی بیشتر می شود. اکثر تیغه ها یک پل هستند اما تیغه هایی با دو یا سه پل نیز وجود دارد که برای مصارف امنیتی مثل بانک ها یا طلا فروشی ها به کار می رود. اگر شما برای فروشگاه یا پارکینگ منزل خود می خواهید از کرکره برقی استفاده کنید همان تیغه های یک پل کافی است. حالا که تا حدودی با تیغه کرکره برقی آشنا شدید پیشنهاد می کنیم ادامه مقاله را از دست ندهید.
انواع تیغه های کرکره برقی
تیغه کرکره برقی آلومینیومی
این نوع تیغه متداول ترین تیغه می باشند که کاربرد فراوانی در بازار دارند. مزیت این نوع تیغه ها در استحکام بالا و وزن کم آن است. (حدود 5 کیلوگرم در هر متر مربع) این نوع تیغه های آلومینیومی “” اکثرا دارای یک کانال هستند تا استحکام آن تضمین شود.
تیغه کرکره برقی گالوانیزه
این نوع تیغه نیز مانند تیغه های آلومینیومی است با این تفاوت که با یک رویه گالوانیزه پوشیده می شود و معمولا سبک تر از تیغه آلومینیومی است. برای فهمیدن تفاوت تیغه گالوانیزه با تیغه آلومینیوم از آهنربا استفاده می شود. این تیغه دارای کیفیت های متفاوتی است که می تواند از مواد بازیافتی به دست آمده باشد یا از مواد خشک و دست اول. در برخی از این تیغه ها از فوم استفاده می شود تا در برابر صدا و گرما عایق شوند. در برخی از این تیغه های گالوانیزه از فوم هایی که از خمیر پلی اروتان به دست می آید استفاده می شود که به تیغه های فوم دار گالوانیزه معروف هستند.
تیغه کرکره برقی پلی کربنات:
مزیت تیغه های پلی کربنات شفافیت آن به علاوه استحکام بالای آن است به قول معروف این تیغه “شفاف تر از شیشه و محکم تر از فولاد” است. جالب آنکه علاوه بر استحکام بالا دارای انعطاف خوبی است (خاصیت الاستیکی دارد) و شکننده نیست. از این تیغه ها در مکان هایی که می خواهند هنگام پایین بودن کرکره فضای داخل قابل رویت باشد استفاده می شود. مانند فروشگاه ها (به خصوص فروشگاه های بدون ویترین)، بانک ها و… وزن این تیغه ها برای بالا بردن امنیت معمولا بالاست و به 10 تا 12 کیلوگرم در هر متر مربع می رسد.
تیغه کرکره برقی پانچ دار (سوراخ دار)
تیغه های پانچ دار همان تیغه های معمولی است، با این تفاوت که به سفارش مشتری سوراخ هایی در آن ایجاد می شود (گاهی هم بعضی تیغه ها کم می شوند) تا نور و هوا به داخل راه پیدا کند. مورد استفاده تیغه های پانچ دار در پاساژها، گاراژها، پارکینگ های خانه های جنوبی (به دلیل زاویه تابش نور خورشید) و… است.
اگر می خواهید فضای داخلی فروشگاه یا پارکینگ خانه تان مشخص باشد و به اندازه تیغه های پلی کربنات به دنبال امنیت نیستید ولی نمی خواهید زیاد هزینه کنید پیشنهاد می کنیم از این نوع تیغه های پانچ دار استفاده کنید. چون علاوه بر ارزان تر بودن بسیار سبک تر از تیغه های پلی کربناتی هستند.
تیغه کرکره برقی ضد سرقت
این تیغه ها نوع تقویت یافته تیغه های معمولی با عرض (معمولا) 60 میلی متر است تا در برابر ضربه، فشار و حتی برش نیز مقاومت داشته باشند. قبل از ورود این فناوری به ایران از حفاظ های فولادی یا آکاردئونی استفاده می شد که باز و بست سختی داشتند و به مرور زمان سفت می شدند، اما با استفاده از تیغه های ضد سرقت می توانید هم از امنیت مکان خود بیشتر مطمئن شوید و هم به راحتی از آن استفاده کنید.
ویژگی هایی که این تیغه ها را به تیغه های ضد سرقت تبدیل کرده است، پایه ها و محور آهنی با روکش آلومینیوم برای ضد زنگ کردن آن، کانال های اضافه و تقویت شده با سیم مفتول های فولادی کشیده شده (معمولا دارای دو یا سه پل هستند) به منظور خم نشدن تیغه ها، استفاده از قرقره های مخصوصی که از بریده شدن تیغه ها جلوگیری می کنند، همچنین اضافه شدن قفل در پایین کرکره های برقی به صورتی که با قفل شدن، جریان برق قطع شده و با ریموت قابل باز شدن نباشد و… است.
تیغه کرکره برقی ضد حریق
به تیغه هایی، از جنس های مختلف (معمولا پلی کربنات یا گالوانیزه با رویه مخصوص) که با استفاده از فناوری هایی، بتوانند بین یک تا دو ساعت حریق را تحمل کنند تیغه های ضد حریق گفته می شود. ویژگی های تیغه ضد حریق عبارت اند از: پوشش الکترواستاتیک دارند، تا بیش از 400 درجه سانتی گراد را می توانند تحمل کنند، دارای هوابندی مناسب جهت عدم نشتی دود هستند، معمولا (مانند تیغه فوم دار گالوانیزه) دارای فوم هایی درون تیغه ها برای جلوگیری از انتقال حرارت هستند و… این تیغه ها معمولا در صنایعی که احتمال آتش سوزی در آنها بالا است، مورد استفاده قرار می گیرند تا از ورود حریق به بخش های مختلف با بسته شدن کرکره های برقی جلوگیری شود.
قیمت انواع تیغه ها
هر نوع تیغه با توجه به فناوری به کار رفته و همچنین نوع کیفیت مواد اولیه دارای رنج قیمتی مختلفی است. اما به طور کلی ارزان ترین نوع تیغه، تیغه آلومینیوم است که تولید و استفاده زیادی دارد (تیغه های پانچ دار تقریبا با تیغه های آلومینیوم هم قیمت اند). بعد از تیغه آلومینیوم، تیغه های گالوانیزه قرار دارند و در آخر تیغه های پلی کربنات. در مورد تیغه های ضد سرقت و تیغه های ضد حریق با توجه به فناوری های به کار رفته و نوع تیغه قیمت ها متغیر اند.
در واقع یکی از مهم ترین قسمت های کرکره برقی که بر روی قیمت ان نیز تأثیر بسزایی می گذارد، تیغه کرکره برقی و هم چنین موتور کرکره برقی است. تیغه کرکره برقی انواع و اقسام بسیار مختلفی دارد که هر کدام از آن ها کاربرد و مزایای خاص خود را دارد. در زیر به بررسی انواع تیغه کرکره برقی و کاربرد آن ها پرداخته ایم:
- تیغه کرکره برقی تک جداره و دو جداره ( لازم به ذکر می باشد که تیغه های دو جداره طول عمر بیشتری نسبت به تک جداره دارند و در بسیاری از کرکره ها از این نوع تیغه ها استفاده می شود )
- تیغه کرکره برقی فوم دار ( از این نوع تیغه ها به صورت معمول برای مکان هایی خاص مانند درب پارکینگ استفاده می کنند )
- تیغه کرکره برقی قوس دار و تیغه های تخت ( یکی دیگر از انواع تیغه های کرکره برقی، تیغه های قوس دار که برای رول پیچ کرکره کوچک تر و هم چنین تیغه های تخت که برای کرکره بزرگ تر مورد استفاده قرار می گیرد، می باشد )
- تیغه کرکره برقی غضروف دار ( اگر به دنبال راهی مناسب برای زیبایی کرکره برقی خود هستید، تیغه های غضروف دار یکی از مناسب ترین تیغه ها برای شما است )
- تیغه کرکره برقی پانچ دار ( باید اشاره شود که تیغه های سوراخ دار هم جنبه تبلیغاتی و هم جنبه امنیتی دارند. این نوع از تیغه ها بیشتر به عنوان کرکره برقی مغازه و پارکینگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت و به عنوان یکی از پر کاربردترین انواع تیغه های کرکره برقی شناخته می شود )
- تیغه کرکره برقی پلی کربنات شفاف شیشه ای ( اگر به دنبال تیغه هایی با امنیت بسیار بالا هستید، بدون شک تیغه های پلی کربنات شیشه ای یک انتخاب بسیار مناسب برای شما می باشد. از این نوع تیغه ها در بانک ها و جواهر فروشی ها استفاده می شود. این تیغه ها هم چنین به عنوان کرکره پنجره و بالکن مورد استفاده قرار خواهند گرفت )
- تيغه کرکره برقی رول گیتر (این نوع از تیغه کرکره برقی نسبت به دیگر تیغه ها از قیمت بالاتری بهره مند است اما با این وجود در بسیاری از مکان های مختلف از آن استفاده می شود. شایان ذکر است که از تیغه رول گیتر می توان براى پنجره ها و درب هاى ورودى بجاى حفاظ استفاده کرد. )
منبع: کرکره برقی ایمن سازی