چه کودی برای درخت گردو خوب است؟

بهترین کود برای درخت و نهال گردو چیست؟

گردو و چگونگی نگهداری از گردو و همچنین بهترین کود برای درخت گردو موضوع مورد بحث ما در این مقاله می باشد. مقاله قصد داریم به بررسی این که بهترین کود برای درخت گردو چه می باشد و همچنین موضوعات پیرامون آن بپردازید و اگر شما قصد دارید در رابطه با این میوه و همچنین بهترین کود مناسب برای درخت این میوه اطلاعات کامل به دست آورید می توانید این مقالات ارغوان نهال را انتها مطالعه نمایید. با ما  همراه باشید.

بهترین زمان کود دهی درخت گردو | بهترین کود شیمیایی برای درخت گردو

بررسی بهترین کود برای درخت گردو

در حالت کلی قبل از اینکه درخت گردو درون زمین کاشته شود باغ های گردو بر اساس وسعت و مساحت زمین همچنین نوع خاک مورد آنالیز قرار می‌گیرد. دلیل این آنالیز این میباشد که خاک به بهترین شکل مورد بررسی قرار گیرد و باعث شود تا هنگامی که نهال گردو درون زمین کاشته می‌شود باید نهال قدرت کافی را برای رشد و همچنین برای باردهی داشته باشد. در حالت کلی نوع کود و همچنین میزان کود به نوع خاک زمینی که قرار است نهال گردو در آن کاشته شود بستگی دارد همانطور که گفته شد تقویت خاک قبل از اینکه نهال های گردو درون زمین کاشته شوند بسیار مهم می باشد.

دلیل این موضوع می باشد که این میوه در سال‌های اولیه که در حال رشد و ریشه بندی می‌باشد و دارای ریشه‌های بسیار زیادی می باشد و کود های آلی یا همان کودهای حیوانی حتما باید همراه با کودهای شیمیایی در فصل زمستان به صورت چال کود در سایه انداز درخت چال شوند تا بدین صورت درخت گردو بتواند انرژی مورد نیاز خود برای رشد و باردهی را تامین نماید.

برای چال کردن کود در زمین‌هایی که قرار است درخت این میوه در آن کاشته شود باید گودالی به عمق یک متر و همچنین عرض ۴۰ سانتیمتر و همچنین به طول یک متر کنده شود و کود مورد نظر در آن ریخته شود و نکته ای که در این رابطه باید بگوییم این می باشد که حتماً باید این چاله ها در سایه انداز درخت حفظ شوند. برای کود دهی به درختانی که دارای سن بالای ۱۵ سال می باشند باید یک کیلو گرم سولفات پتاسیم و همچنین ۵۰۰ گرم سولفات روی و همچنین ۵۰۰ گرم سولفات آهن بر روی کودهای حیوانی و یا همان کود های عالی ریخته شود و باید به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. پس از اینکه این کود ها با یکدیگر مخلوط شدند و تمام و کمال به درون چاله مورد نظر ریخته شوند.

خاک مناسب برای کاشت نهال گردو

در حالت کلی برای اینکه نهال گردو بتواند انرژی مورد نیاز خود برای رشد و ریشه دهی را تامین نماید، باید در چاله ای که قرار است نهال گردو در آن کاشته شود انواع کودهای حیوانی و شیمیایی به صورت تمام و کمال درون این چاله ها ریخته شود. در حالت کلی هرچه عمق و قطر چاله ای که قرار است نهال گردو در آن کاشته شود بیشتر باشد برای نهال گردو شرایط مناسب‌تری را ایجاد می نماید. اما در حالت کلی اگر شما می خواهید که نهال گردو شما به بهترین شکل بارور شود و در عرض کوتاه ترین مدت به باروری برسد می توانید چاله‌ای به عمق و قطر ۱ الی ۲ متر حفر نمایید و همچنین خاک مناسب و غنی شده ای را در درون آن بریزید.

البته نکته ای که در رابطه با این موضوع باید به شما بگویم این می باشد که بهترین گزینه ای می باشد که شما این کار را چند ماه یا چند سال قبل از اینکه نهال این میوه را در این منطقه بکارید انجام دهید زیرا در این صورت خاک می تواند شرایط بسیار مناسب تری را برای نهال گردو به وجود بیاورد. پس از اینکه نهال های این میوه به صورت تمام و کمال در درون چاله ها کاشته شدن بهترین کار این میباشد که در فصل بهار و تابستان سطح خاک موجود در اطراف نهال گردو را با برگ های پوسیده و همچنین باقی مانده گیاهانی مانند کاه و کلش گندم به صورت تمام و کمال بپوشانیم تا بتوانیم از تبخیر و هدر رفتن آب موجود در اطراف ریشه نهال درخت گردو جلوگیری نماییم بدین صورت نهال گردو آب بیشتری را می تواند یابد و از آن استفاده نمایید.

راهکار هایی برای پرورش گردو

همانطور که میدانید در حالت کلی درخت این میوه درختی بسیار بزرگ و گسترده می باشد و بیشتر از درختان دیگر به نور نیاز دارد. درخت گردو در هنگامی که به سن بلوغ میرسد به صورت کامل به باروری می رسد و میوه می دهد و همچنین در قسمت هایی از درخت گردو که نور بیشتری را دریافت نموده اند نسبت به سایر قسمت های درخت از باردهی بسیار بهتری بهره می برند. به طور معمول درختان گردو باید به گونه‌ای کاشته شوند که بین آنها کمتر از ۱۰ متر فاصله نباشد، زیرا این درختان همان طور که گفته شد درختان بسیار بزرگ و گسترده می باشند و پس از گذشت چند سال که رشد آنها افزایش یافت و درختان گسترده شدن شاخ و برگ آن ها مزاحم یکدیگر می شوند و شاخ و برگشان در یکدیگر می پیچد و همین موضوع باعث می‌شود تا برگهای درخت دچار ریزش شود.

در حالت کلی موضوعی که تاثیر بسیار زیادی را بر روی کیفیت باردهی گردو می‌گذارد نوع نهال، کیفیت خاک، کیفیت آب و هوا و همچنین محیط کشت می باشد، اگر تمامی این موارد در بالاترین سطح کیفیت باشند باردهی گردو در بهترین حالت ممکن قرار می‌گیرد. در حالت کلی این میوه در مناطقی که دارای آب و هوای سرد و یا معتدل می باشند دارای رشد بسیار بهتری نسبت به سایر مناطق می باشد و اگر نهال گردو در چنین مناطقی کاشته شود می توان میوه بهتری از آن گرفت.

در حالت معمول کاشت و همچنین تکثیر درخت گردو از طریق بذر گردو انجام می شود و باید بذر این میوه در سن دو سالگی به وسیله پیوند به وضعیت دیگری پیوند زده شود تا بتواند حاصل بهتر و یکدست تری را بدهد. در حالت کلی بهترین فصل برای کاشت نهال اوایل فصل بهار می باشد. به موضوعی که در هنگام کاشت نهال باید توجه ویژه داشتیم می باشد که حتماً باید نهال حداقل ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر بالاتر از کف جویی کاشته شود تا پس از گذشت مدتی به بیماری آب سیاه دچار نشود و باعث نشود که نهال به طور کامل خشک شود.

معرفی بهترین کودها برای تسریع باردهی درخت گردو

وقتی نهال بزرگ می‌شود و آماده باردهی میگردد، تا زمان رسیدن به بلوغ و پس از آن به کودهای مختلفی نیاز دارد که عبارتند از کودهای ارگانیک و در صورت لزوم کودهای شیمیایی. این کودها مواد مفید و ضروری دارند که بایستی از طریق سیستم ریشه ای یا برگ در اختیار درخت گردو قرار گیرد؛ تامین کود برای رشد سریع درخت گردو در بهبود کیفیت، طعم مغز گردو و درشتی شدن آن بسیار یاری می نماید. در زیر به معرفی بهترین کودهایی که برای درخت گردو توصیه می‌شود اشاره شده است:

جلبک دریایی برای درخت لیمو

اگر میخواهید محصول ارگانیک، سالم و با بهترین کیفیت را در کوتاه ترین زمان بدست  آورید، از عصاره جلبک دریایی شوک غافل نشوید! این محصول بی نظیر سرشار از عناصر ریز مغذی، عصاره جلبک آسکوفیلونودوسوم، بیش از ۶۰ گونه هورمون های محرک رشد و اجزای دیگر است که منجر به رشد انفجاری درخت گردو میشود. پس این کود گزینه عالی برای رشد سریع درخت گردو می‌باشد.

کود نیتروژن دار (اوره،سه بیست و ازت مایع)

نیتروژن از عناصر دخیل در کلروفیل سازی برگ های درختان است که تامین آن بر میزان فتوسنتز، رویش برگ ها، جوانه ها و تشکیل قند تاثیر دارد. از طرفی درختان گردو برای ساخت پروتئین به نیتروژن نیاز مبرم دارند لذا استفاده از کود نیتروژن دار در ابتدای رشد را جدی بگیرید و برای بهره وری بهتر مقدار و دز مصرف را صحیح استفاده کنید.

کود فسفر بالا

فسفر دیگر عنصر پر مصرفی است که درخت گردو برای باروری بهتر بدان نیاز دارد زیرا فسفر منجر به تقویت ریشه ها و بهبود مقاومت آنها در برابر شرایط دشوار محیطی، استحکام دیواره سلولی برگ و ساقه و افزایش تبادل انرژی در گیاه میشود. جای گرفتن کود فسفر بالا در برنامه کوددهی درختان گردو، به سبب نیاز میوه به این عنصر برای پر شدن مغز، جلوگیری از سیاه شدن مغز و رشد بهتر درخت می‌باشد. محلول پاشی کود فسفر بالا راه داشتن گردوهای بازار پسند را هموار می کند.

کود پتاس بالا

پتاسیم برای درختان ثمر ده بسیار ضروری است به گونه ای که حتی حفظ شکوفه ها و تبدیل آنها به میوه نیز در گرو وجود کافی پتاسیم می‌باشد. پتاسیم منبع عالی جهت تقویت درختان گردو در برابر استرس های محیطی و کم آبی بوده و منجر به رشد آنزیم های دخیل در رشد میوه می شوند. استفاده از کود پتاس بالا پس از فندقی شدن گردوها، برای شروع افزایش اندازه و پر شدن آنها یک ضرورت است؛ لذا با این کود کیفیت مغز گردو هایتان را افزایش دهید.

به نقل از:

shop.bayara.com

zain-roastery.com

دکمه بازگشت به بالا