حلقه‌ هوشمند چیست و چه قابلیت‌هایی دارد؟

قابلیت های جذاب انگشتر هوشمند چیست؟ و معرفی 10 انگشتر هوشمند

در عصر گجت‌های پوشیدنی، جای انگشتر هوشمند در کنار ساعت‌های هوشمند خالی مانده بود. در حال حاضر برندهای مختلفی این محصولات را تولید و بازار عرضه کرده‌اند. البته هنوز این گجت به اندازه کافی جایگاه خود را در بازار هدف پیدا نکرده و نتوانسته مانند ساعت‌های هوشمند؛ طرفداران پر و پا قرصی برای خود دست و پا کند. بیشتر گوشی‌های امروزی قابلیت ست شدن با این گجت‌ها را دارند. به ویژه در میان برترین موبایل‌های سال 2019، سازگاری حداکثری خواهید یافت.

انگشتر هوشمند ترب | انگشتر هوشمند سامسونگ دیجی کالا

حلقه هوشمند چیست؟

حلقه هوشمند یا smart ring همان طور که گفتیم یک گجت پوشیدنی‌ست که به سیستم‌های دارای اینترنت دیگر در محیط متصل می‌شود. به طور مثال شما می‌توانید به وسیله این حلقه‌ها، کنترل گوشی تلفن همراه خود یا تلویزیون هوشمند منزل را برعهده بگیرید. چگونه؟ کافی‌ست انگشت خود را به جهت مناسب حرکتی کوچک دهید. اغلب انگشترهای هوشمند دارای قابلیت پشتیبانی از ژست‌های حرکتی هستند و به این شکل چیپ ست آن‌ها از حرکت انگشت شما، تبعیت خواهد کرد.

از قابلیت‌های این محصولات می‌توان به اطلاع رسانی در خصوص نوتیفیکیشن‌های دریافتی کاربر در شبکه‌های اجتماعی، اشاره کرد. اگر شما پیامی در فیس بوک خود دریافت کنید، انگشتر هوشمند Mota، آن را در صفحه نمایش مینیاتوری خود؛ به شما گوشزد خواهد کرد.

با استفاده از انگشترهای هوشمند، می‌توانید از گوشی موبایل خود نیز کمی فاصله گرفته و تماس و پیام‌های دریافتی را از طریق انگشتر، دنبال کنید. حتی اگر در حال گوش دادن به موسیقی از طریق گوشی موبایل خود باشید؛ برای پخش شدن موسیقی بعدی؛ نیازی نیست که به سراغ گوشی بروید؛ این کار از طریق انگشتر هوشمندی که به دست دارید، انجام خواهد شد. بیشتر انگشترهای هوشمند از NFC پشتیبانی کرده و با گوشی‌های موبایلی که دارای این تکنولوژی هستند، ست می‌شوند.

قابلیت‌ها و کاربرد‌های کلیدی

درست مثل چاقوهای سوئیسی، حلقه‌های هوشمند هم همه‌کاره هستند؛ برخی از قابلیت‌ها عبارت‌اند از:

1. ردیابی سلامت و تناسب اندام

حلقه‌های هوشمند قابلیت‌هایی فراتر از پایش فعالیت فیزیکی شخص دارند. وجود سنسور‌های متعدد، ردیابی اطلاعات حیاتی مانند ضربان قلب، الگوهای خواب و سطح استرس را ممکن می‌کنند. برند‌هایی مانند اورا (Oura) و رینگکان (Ringconn) در تجزیه تحلیل دقیق خواب تخصص دارند و اطلاعات ارزشمندی در مورد کیفیت خواب کاربر ارائه می‌دهند.

۲. پرداخت‌های بدون تماس

به لطف وجود NFC، حلقه‌های هوشمند می‌توانند نقش کیف پول مجازی را برایمان ایفا کنند. حلقه‌هایی چون مک‌لر (McLear) به اکانت کارت اعتباری کاربر متصل می‌شوند و پرداخت‌های سریع و آسان را ممکن می‌کنند.

۳. اعلان‌ها و هشدارها

دیگر نیازی به چک کردن مداوم گوشی خود ندارید؛‌ حلقه‌های هوشمند اعلان‌های تماس، پیامک، ایمیل و… را به‌طور نامحسوس و از طریق ویبره و نشانه‌های دیداری خفیف به شما منتقل می‌کنند.

۴. ارتباطات هوشمند

حلقه‌های نوآورانه‌ای‌ چون Origami ORII، با استفاده از فناوری القای استخوانی (Bone Conduction)، قابلیت برقراری تماس و دریافت اعلان‌های‌ صوتی از طریق حلقه را ممکن کرده‌اند؛‌ کافی است انگشتی را که حلقه در آن قرار گرفته به گوش خود بچسبانید تا صدا با استفاده از لرزش به گوش شما منتقل شود.

۵. کنترل خانه‌ هوشمند

با وجود این حلقه‌ها، لازم نیست برای کنترل تک تک وسایل هوشمند خانه خود دست به تلفن همراه ببرید؛ می‌توانید لامپ‌ هوشمند، اسپیکر‌ و دیگر لوازم سازگار را تنها با لمس حلقه و یا حرکت انگشت خود کنترل کنید.

۶. کلید هوشمند و دسترسی دیجیتال

روزهای دست و پا زدن برای پیدا کردن کلیدها یا کارت‌های دسترسی در حال محو شدن است؛ چراکه حلقه‌های هوشمند وارد عمل شده‌اند. برخی حلقه‌ها مانند توکن رینگ (Token Ring) به‌عنوان یک کلید دیجیتال عمل کرده و دسترسی راحت به مکان‌های مختلف را فراهم می‌کنند؛ این نوع حلقه‌ها می‌توانند به واسطه‌ی جفت‌ شدن با سیستم‌های دسترسی دیجیتال، ضمن بالا بردن امنیت، نیاز به کلیدها یا کارت‌های فیزیکی را کاهش داده و یا در مواردی از بین ببرند. کاربران قادرند درها، دروازه‌ها و حتی وسایل نقلیه را با یک ضربه باز کرده و فرایند ورود را ساده کنند.

نکات مثبت این حلقه‌های جذاب

این حلقه‌های نوظهور، مزایای منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را از دیگر همتایان پوشیدنی خود متمایز می‌کند:

  • ظرافت و نامحسوس بودن: برخلاف دیگر گجت‌های پوشیدنی حجیم‌تر، این حلقه‌ها با محدود کردن دایره‌ی کاربرد‌ها و در نتیجه اندازه‌ی فیزیکی خود، سعی در ترکیب مد و عملکرد دارند. ظاهر آن‌ها اغلب شبیه جواهرات معمولی است و راهی بی‌سروصدا برای ادغام فناوری در زندگی روزمره فراهم می‌کنند.
  • عمر باتری طولانی‌تر: به‌دلیل اندازه کوچک و کاربرد‌های اغلب خاصشان، حلقه‌های هوشمند عمدتاً عمر باتری طولانی‌تری نسبت به سایر گجت‌های پوشیدنی بزرگ‌تر دارند؛ بسیاری از مدل‌ها می‌توانند با یک بار شارژ تا یک هفته کار کنند.
  • تمرکز بر حریم خصوصی: دیگر گجت‌ها ممکن است اتفاقاً اطلاعات حساسی را در معرض نمایش قرار دهند؛ اما این حلقه‌ها به لطف نداشتن صفحه‌نمایش و بلندگو، در حفظ حریم خصوصی بسیار موفق هستند.
  • راحتی هنگام پوشیدن: به دلیل طراحی جمع‌وجور و سبک حلقه‌های مذکور، استفاده‌ی طولانی مدت از آن‌ها، به‌خصوص هنگام خواب، خسته‌کننده نیست.

نکات منفی:‌ آن روی سکه

با وجود نکات مثبت بسیار، پرداختن به محدودیت‌های این فناوری نیز ضروری است:

  • صفحه نمایش کوچک یا فقدان آن: با اینکه از این ویژگی به عنوان یکی از نکات مثبت یاد کردیم؛ ولی برخلاف همتایان پوشیدنی بزرگ‌تر خود، جا دادن صفحه‌نمایشی قابل استفاده روی این گجت‌های کوچک اگر غیر‌ممکن نباشد، آسان نیست؛ در نتیجه کاربران برای دستیابی به اطلاعات جامع‌‌تر و انجام تنظیمات، به استفاده از دستگاه‌های متصل به حلقه مجبور می‌شوند.
  • ظرفیت ذخیره‌سازی و پردازشی محدود: به دلیل تأکید بر کوچک شدن، حلقه‌های هوشمند دارای ظرفیت ذخیره سازی و پردازشی محدود هستند. آن‌ها برای ذخیره‌سازی داده‌ها و انجام وظایف پردازشی پیچیده‌تر، به دستگاه‌های متصل وابسته‌اند.
  • هزینه‌های بالا: جا دادن همه‌ی قابلیت‌های ذکرشده در یک حلقه‌ کوچک، کار راحت و ارزانی نیست. به علاوه، این حلقه‌ها عمر چندانی ندارند و مانند هر فناوری نوظهور دیگری، کاربران اولیه‌ی آن مجبور به پرداخت هزینه‌هایی گزاف می‌شوند؛ این موضوع احتمالاً تا زمان فراگیر شدن و تولید انبوه این گجت‌ها ادامه دارد.
دکمه بازگشت به بالا