عمومیمطالب برتر

کول سیمانی چه کاربردی در حفر چاه دارد؟

ریزش دیواره چاه، یکی از خطراتی است که همواره در حفر و نگهداری از چاه با آن روبرو هستیم. کول گذاری با کول سیمانی، رایج ترین راه ایمن سازی دیواره های چاه، برای جلوگیری از ریزش آن است. از کول های سیمانی فقط در هنگام حفاری استفاده نمی شود؛ بلکه پس از حفر چاه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا خطر ریزش چاه ها به مرور زمان و فرسوده شدن آن ها افزایش می یابد.

خطر ریزش چاه با افزایش سن آن ها بیشتر می شود. در چنین مواقعی در صورتی که بخشی از چاه دچار ریزش شده است باید با استفاده از کول گذاری از ریزش بیشتر آن جلوگیری کرده و چاه را ترمیم کرد. اما اگر چاه به صورت کامل ریزش کرده باشد باید به فکر حفر یک چاه جدید باشید. کول دارای انواع مختلفی می باشد که هر کدام ویژگی ها و کاربرد های خودشان را دارند و با توجه به آن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع کول سیمانی پرکاربرد

1 .   کول میله ای

کول میله ای که به آن کول دایره ای نیز گفته می شود، یک حلقه سیمانی یا بتنی می باشد .به این دلیل به این نوع کول، میله ای گفته می شود که در ساختار نوع مسلح آن از دو عدد میلگرد و یا تسمه آهنی استفاده شده است. کول میله ای در سایز های مختلفی تولید می شود که با توجه به اندازه چاه، کول میله ای با سایز مورد نظر تهیه می شود. به عنوان مثال در هنگام بازسازی چاه های فاضلاب از کول میله ای با سایز 60 که اندازه نسبتا کوچکی دارد استفاده می شود.

ارتفاع طوقه چاه | طریقه بستن سر چاه

2 . کول انباری

کول انباری یکی دیگر از انواع کول می باشد که از آن در چاه ها استفاده می شود. این کول خود نیز دارای سه مدل می باشد. این سه مدل شامل کول تخت دو تیکه، کول انباری کف تخت و کول تخم مرغی می شوند. کول انباری معمولا به شکل بیضی طراحی می شود؛ اما همانطور که گفتیم مدل های مختلف آن مانند تخم مرغی، بادامی و غیره نیز یافت می شوند. مدل تخم مرغی که ابعاد آن 50 در 90 است مرسوم ترین مدل کول های انباری می باشد که دلیل استفاده از آن کوچک بودن آن می باشد.

کول انباری معمولا در اتاقک های مثلثی شکلی که در کف چاه های آب و فاضلاب قرار دارند استفاده می شوند. همچنین همانند دیگر انواع کول ها، از این نوع کول در چاه های فاضلاب شهری و زیر زمینی جهت جلوگیری از ریزش آن ها نیز استفاده می شود.استفاده از کول انباری در چاه ها همچنین باعث روان تر شدن حرکت آب نیز می شود.

3 . کول تخم مرغی

کول تخم مرغی همانطور که گفتیم نوعی از کول انباری می باشد که بسیار مرسوم است و مورد استفاده قرار می گیرد. کول های تخم مرغی در سایز های 90 و 120 سانتی متری ساخته می شوند. این کول ها معمولا در فرآیند های نقاب زنی و زهکشی مورد استفاده قرار می گیرند.

نحوه کول گذاری در چاه

بهترین زمانی که در آن چاه ها را کول گذاری یا طوقه چینی چاه می کنند، زمانی است که بافت های فرسوده چاه در حال بازسازی باشند. انجام کول گذاری در این زمان باعث می شود احتمال ریزش چاه در آینده بسیار کاهش یابد. کول گذاری به این صورت انجام می شود که کول ها را در کف انباره چاه به صورت ردیفی می چینند تا به سقف چاه و بالای دهانه آن برسند. البته توجه داشته باشید که قبل از چیدن کول ها ابتدا دهانه چاه اندازه گیری می شود و سپس کول مورد نظر و متناسب با آن را در چاه قرار می دهند.

استفاده از کول ، علاوه بر اینکه از ریزش چاه جلوگیری کرده و آن را ترمیم می کند؛ از پر شدن چاه نیز جلوگیری می کند. به این صورت که استفاده از کول در چاه مانع از ورود خاک، گرد و غبار و غیره در آن می شود. این کار منجر به افزایش طول عمر چاه می شود و همچنین از ورود جانورانی که در خاک زندگی می کنند نیز جلوگیری می کند. این موضوع هنگامی اهمیت دارد که چاه مورد نظر، چاه آب باشد.

با توجه به توضیحات بالا، کول سیمانی در همه جا کاربرد دارد و مثل اکثر کالاها خرید از تولیدکننده از نظر قیمت و کیفیت بسیار به صرفه خواهد بود. برای تهیه کول سیمانی در تهران، کول سیمانی در شهریار و سایر نقاط اطراف تهران، کارگاه کول مهندس ترابی، با تولید و ارسال ایمن به نقاط مختلف، رضایت مصرف کنندگان را جلب کرده است. برای مشاوره فنی و اطلاعات بیشتر، تماس بگیرید. ۰۹۱۲۳۹۰۴۴۷۲
www.kaval.ir

دکمه بازگشت به بالا