درختان مقاوم به اقلیم گرم و خشک
درختان مقاوم به کم آبی و خشکی در شرایط اقلیمی در کنار کویر و ارتفاع کم از سطح دریا ایجاد می شود. در این نوع اقلیم رطوبت همواره و میزان بارندگی سالانه بسیار کم است. برای کاشت درختان یا ایجاد فضای سبز باید علاوه بر انتخاب درست گیاه برای کاشت به نوع قرار گیری درختان توجه شود تا سبب خنکی هوا و کاهش میزان تبخیر خاک گردد.
در این نوع اقلیم کاشت گیاهان با محدودیت آب و کود همراه است پس ابتدا کاشت در فضای محصور پیشنهاد می شود و یا به کمک برخی درختان این فضا را برای کاشت باید فراهم کرد. کاشت درختانی مانند کاج و سرو یا کاشت بوته و گیاهان خزنده برای این کار مناسب هستند. گیاهان خزنده و بالا رونده گیاهان ارزش مندی برای فضاهای سبز در اقلیم گرم و خشک هستند زیرا چشم انداز مناسبی برای فضای سبز ایجاد می کند.
در این نوع اقلیم بهتر است از گیاهانی استفاده شود که با این آب و هوا سازگار هستند. گیاهان سازگار با این شرایط از ویژگی های خاصی بهره مند شده اند مثلا در گیاه مورد برگ ها کوچ هستند یا در گیاه مریم گلی برگ ها خاکستری دیده می شود تا از تبخیر و تعرق گیاه بکاهد. یا مثلا در گیاه یوکا وجود تیغ در گیاه سبب کاهش تبخیر شده است. کاج یا سرو خمره ای با ابیاری کم مناسب این مناطق در حالی که درخت نوئل نیاز به شرایطی مرطوب و اب زیاد دارد.
بلوط خاردار ، داغداغان به همراه لیلکی، به منظور کاشت در خانه، جالبتر از سپیدار، افرای نقره ای، غان، یا درخت صنوبر شرقی است. مکان مناسب جهت کاشت درخت در فضای سبز این اقلیم زمین های بدون چمن است مگر اینکه چمن به ابیاری کمی نیاز داشت باشد. پیش از کاشت ابتدا بهتر است به نوع خاک زهکشی و … توجه کنید زیرا تاثیر زیادی در روند رشد گیاهان و درختان دارند. از جمله گیاهان و نهال های مقاوم به خشکی میتوان به گیاهانی مانند پنتاس ، شاه پسند ، ختمی ، خرفه ، شیشه شور، گل میمون ، گل جعفری ،شمعدانی ، اختر، اطلسی و … اشاره کرد.
درخت اکالیپتوس
درختی مناسب و جز دسته گیاهان مقاوم به گرما جهت ایجاد بادشکن و پوشاندن سطح خاک و کنترل فرسایش خاک مناسب است. رشد سریع و درخت پر برگی است.
سه نوع اکالیپتوس وجود دارد : کویری ، لیموئی و آبی
اکالیپتوس کویری رشد سریعی دارد بادشکن و سایبان است. در آب و هوای مرطوب رشد بسیاری مطلوبی دارد. و در نواحی ساحلی سریعا بزرگ می شود ولی نسبت به شرایط کویری نیز مقاوم است. اکالیپتوس لیموئی مانند کویری رشد خوبی دارد و طراحان فضای سبز از آن زیاد استفاده می کنند ولی نسبت به سرما حساس است و بیشتر در نواحی ساحلی کشت می شود.
درخت بلوط همیشه سبز
این درخت رشد بسیاری دارد و از آن برای سایبان و کنترل فرسایش خاک استفاده می شود . بلوط درختی بزرگ است و رشد خوبی دارد لذا در مکان هایی که سطح وسیع و گسترده ای دارد باید کاشته شود.
درخت آکاسیا
این درخت مناسب جهت نگهداری در پانسیون بوده و در فضای سبز شهری به دلیل زیبایی برگ ها و شاخه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در سال های اول کاشت نیاز به نگهداری داشته و باید هرس شود تا فرم دلخواه را بگیرد و مناسب فضای سبز شود.
درختچه اسکنبیل
به شکل درختچه ای است و در شنزارها و بیابان ها استقامت و سازگاری بالایی دارد. نسبت به شوری و کم آبی مقاوم بوده و رشد ریشه های این درختچه بسیار زیاد است و علاوه بر کنترل فرسایش خاک سبب مقاومت بالا در برابر طوفان های شدید می شود.
درخت کهور
بیشتر در مناطق مرطوب با سفره های آب زیرزمینی بالا رشد می کند و اصلی ترین درخت جنگل های مناطق نیمه گرمسیری محسوب می شود. ریشه های این درخت با تثبیت ازت خاک سبب افزایش کیفیت خاک و رشد محصولات زراعی شده و به عنوان کمربند سبز و بادشکن از آن استفاده می شود.
درخت زیتون تلخ
این درخت در اکثر مناطق گرمسیری و معتدل رشد خوبی دارد. نسبت به شرایط محیطی سازگار و کم توقع است و در خیابان ها و پارک ها به دلیل چتری بودن شاخه ها به عنوان سایبان مورد استفاده زیادی قرار می گیرد.
درخت گز
این درختچه در مناطق استپی و بیابانی که خاک شوری دارند رشد خوبی دارد دارای ریشه های عمیق و اب دوست است و برای کنترل فرسایش خاک و بیابان زایی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
درخت کنار
این درخت مقاوم به کم آبی وخشکی بوده و به کمک ریشه های عمیق خود می تواند در شرایط کم ابی و خشکی رطوبت مورد نیاز خود را به دست اورد. همچنین نسبت به تحمل آلودگی مقاوم است و حتی دیده شده بعد از آتش سوزی این درخت بعد از چند ماه شروع به رشد می کند. خاک های شنی با زهکش مناسب و پی اچ خنثی مکان مناسبی برای رشد این درخت می باشد.
درخت لوز (درخت گارم زنگی)
یک از گیاهان مقاوم به گرما درخت گاروم زنگی، یا همان بادام هندی یک از معروف ترین درختانی است که در آب و هوای گرم و خشک به خوبی رشد و بارور می شود. این درخت در جنوب کشور و در سیستان و هرمزگان کاشته می شود هر چند که این گیاه در هند و کشورهای همسایه هند و وفور کاشته می شود.
درخت زیتون بندری گواوا
گواوا گیاهی است که نیاز زیادی به کود و آب ندارد به همین دلیل اکثرا در مناطق خشک و نیمه خشک کاشته و پرورش داده می شود .
درخت خرما مقاوم به خشکی
اصلی ترین ویژگی درخت خرما نسبت به بقیه درختان و گیاهان مقاومت در برابر تنش های محیطی و رطوبت خاک است. ولی 2 متر مکعب آب برای پرورش هر کیلو خرما کافی می باشد . بهترین محصول در خاک های شیرین و با ابیاری مناسب به دست میاید.
درخت انگور گرمسیری
درخت انگور بزرگ و چند ساله نسبت به کمبود آب تحمل بالایی دارند ولی در مراحل ابتدایی رشد نیاز مبرم به اب و ابیاری مناسب دارد زیرا ریشه های آن استوار نشده و رشد خوبی نداشته اند. در شرایط گرما و خشکی رشد خوبی ندارند و میوه نمی دهند. این درخت در خاک ها لومی رشد خوبی دارد و در مواقعی که وزش باد زیاد است بهتر است ابیاری زیاد شود.
درخت انجیر گرمسیری
این درخت از جمله گیاهان مقاوم به گرما است که در فصل پاییز برگهای آن زرد میشود و میریزد. این درخت مناسب ناحیه های نیمه گرمسیری می باشد که زمستان های آرام و بارندگی متوسط و تابستان های پر حرارت را دارد. مقاومت زیاد این درخت در برابر شرایط نامساعد محیطی علی الخصوص در برابر شوری خاک سبب سازگاری با شرایط مختلف اب و هوایی شده است و بسیاری از کشاورزان اقدام به کشت ان مینمایند. این درخت تا سیصد سال عمر می کند و ارتفاع ان پانزده متر می رسد. درخت انجیر در شهر های استهبان و نیریز به صورت دیم در مناطق کوهستانی کشت می شود.
درخت عناب
نهال عناب مقاوم به کم آبی و خشکی با ارتفاع هفت تا ده متر با چوب سخت و بزرگ یکی از درختان پر استقامت بوده و در اکثر مناطق ایران رشد می کند. در برابر کم آبی و در زمین های با کیفیت پایین خاک رشد پیدا کرده و در مقابل خشکی و سرمازدگی دچار اسیب نمی شود. این درخت در خاک های آهکی و گچی رشد پیدا نمی کند و میوه دهی ان کاهش می یابد. ریشه عناب نیاز به اکسیژن دارد و در خاک های شنی لومی بسیار خوب رشد می کند.
درخت زرشک
درخت زرشک نسبت به کم آبی تحمل فوق العاده ایی دارد اما مقدار ابیاری مناسب در برداشت میوه های درشت و آب دار تاثیر زیادی دارد. دوره آبدهی به مدت ده روز یک بار انجام میشود. نیاز ابی زرشک بی دانه نسبت به بقیه جنس ها و گونه های زرشک پایین تر است و به همین دلیل مورد توجه کشاورزان قرار می گیرد.
در سال های کم آبی و خشکسالی کشاورزان حتی با سه بار آب دهی برداشت محصول خوبی را داشته اند. نبود آب کافی برای گیاه سبب مرگ گیاه نمی شود و مقاومت خوبی دارد.
درخت پسته
درخت پسته بسیار مقاوم در برابر شرایط خشکی و شوری خاک است و در شرایط مرگبار کویر از رشد خوبی برخوردار است. این گیاه بسیار صرفه اقتصادی برای کشاورزان به همراه دارد و در مناطق کویری و خشک قابل کشت و توسعه است.
گیاه آلوئه ورا
گیاه آلوئه ورا نوعی کاکتوس محسوب می شود که چند سالی است مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. این گیاه بسیار مقاوم به شرایط بد محیط بوده کشت ان بسیار کار راحتی محسوب می شود و اغلب کشاورزان به کشت این گیاه روی آورده اند.
درخت موز
موز درختچه ای بلند و بسیار محکم است میوه آن به صورت سبز و پس از رسیدن به رنگ زرد دیده می شود. در مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری از رشد خوبی برخوردار است و در جنوب سیستان و بلوچستان کشت می شود. همچنین مزارع کشت موز توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کرده است.
درخت انبه
این درخت در مناطق گرمسیری بسیار محبوب است جزو دسته گیاهان مقاوم به گرما به حساب میاید. تولید آبمیوه و چاشنی غذا بسیار پر کاربرد است. انبه فیبر فراوانی دارد و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و ارتفاع ان به طول ده متر میرسد و بیشتر در هند و مالزی کشت می شود. این درخت در شرایط گرم و بسیار مرطوب رشد پیدا می کند و طرفداران بسیاری دارد.
درخت بنه
درخت بنه یا پسته وحشی مخصوص مناطق گرم و خشک است و میوه های ان خوراک و خواص درمانی زیادی دارد. صمغ این گیاه نیز ارزش تجاری زیادی دارد و برای مصاف مختلف به فروش می رسد. این گیاه خودرو است و از مقاومت بالایی برخوردار است.
درخت سدر هندی
این درخت رشد خوبی دارد و ریشه های ان بسیار قوی و محکم است. نسبت به شرایط نامساعد اب و هوایی بسیار مقاوم بوده و حتی دمای پنجاه درجه سانتی گراد را نیز تحمل می کند. میوه های این درخت حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث است و برگ های ان خوش خوراک بوده و به مصرف دام می رسد.
درخت زرد الو
درخت زرد الو بسیار افتاب دوست است ولی نیاز آبی بالایی دارد. شکوفه های ان به سرما حساس هستند لذا در مناطق گرمسیری بهتر است کشن شوند و سریعتر به میوه دهی می رسند. ارتفاع این درخت به پنج متر میرسد. و برای شیرین شدن و آبدار شدن میوه به ابیاری زیاد به خصوص در فصل کشت دارد.
بلوبری:
یکی از گیاهان بسیار جذاب برای مناطق سردسیر و معتدله نهال بلوبری می باشد که با گل های زیبا و میوه های خاص و همینطور زیبایی بصری که برای شما به ارمغان می آورد بدون شک می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد. این نهال زیبا را در مناطق گرم تر می توان در سایه نگهداری کرد و حتی ارقام آپارتمانی آن نظیر نیز در سایت موچود می باشد که نیاز سرمایی کمتری دارد.
شرایط نگهداری:
دمای مناسب برای رشد نهال بلوبری ۲۲ تا ۲۹ درجه سانتی گراد می باشد.در طی زمستان به حدود 600-150 ساعت دمای زیر 7 درجه نیاز دارند تا نیاز سرمایی آنان برطرف شود و سال آینده بتوانند گلدهی داشته باشند. بلوبری برای رشد نیاز به خاک اسیدی دارد و حتما باید در خاک های اسیدی یا جنگلی نگهداری شود. خاک اسیدی شامل پیت ماس یا خاک برگ پوسیده می باشد.
را می توانید براحتی در سایت ثبت سفارش نمایید. انواع رزبری، گوجی بری، لوگان بری رانیز تقریبا با شرایط مشابه بلوبری می توان کشت نمود.
سیب:
یکی از درختان که در مناطق سردسیری بسیار مقاومت خوبی دارد سیب است. سیب از درختان مناطق معتدل سرد بشمار می رود و می تواند سرمای 35-الی 40- درجه سانتی گراد را تحمل کند.نیاز سرمایی سیب درحدود 1000-1600 ساعت زیر 7 درجه سانتیگراد می باشد و در مناطقی که دارای زمستان های گرم باشد خوب عمل نمی آید. در دو ماه آخر رسیدن این میوه شب های خنک مناسب بوده و درغیراینصورت میوه ها از رنگ کدر و بافت سست برخوردار می شوند و طعم و مزه مطلوب حاصل نخواهد شد.
دونوع سیب داریم: سیب زود رس و سیب دیر رس
انواع سیب زود رس: این ارقام در حوالی خرداد و تیر محصول می دهند و در اکثر مناطق سردسیری براحتی کشت می شوند مانند سیب گلاب قندک کاشان، سیب گلاب اصفهان، سیب تابستانه اهر، سیب شفیع آبادی
سیب های پاییزه ایرانی مانند ، سیب دریان، سیب مرند و… ما انواع درخت سیب هم در سایت موجود داریم که شامل ، و … می باشد.
گیلاس:
گیلاس نیز مانند سیب از خانواده گلسرخیان بوده و در مناطقی که زمستان معتدل و تابستان خشک داشته باشند کاشت گیلاس مناسب است. کاشت گیلاس در مناطق مرطوب و شرجی احتمال بروز بیماری هایی مانند بیماری شانکر را بالا می برد.
مقاومت جوانه های درخت گیلاس به سرما بیشتر از هلو و کمتر از گلابی و آلو می باشد. نیاز سرمایی اکثر رقام گیلاس 1000 تا 1500 ساعت می باشد. از نهال های گیلاس موجود در سایت می توان به اشاره نمود.
آلو:
این درخت زمستان های سرد و تابستان های گرم و خشک می پسندد. نیاز سرمایی این درخت بین 500 تا 1800 ساعت دمای زیر 7 درجه می باشد. انواع آلو و گوجه سبز نیز شرایط مشابهی دارند و نهال های سردسیری محسوب می شوند.
گردو:
ارتفاع 700 تا 2500 متری از سطح دریا بهترین ارتفاع برای گردو کاری است. سرمای زیاد اول فصل باعث کوچک ماندن مغز می شود. نیاز سرمایی ارقام این درخت 600 الی 800 ساعت می باشد. دمای بالای 37 درجه موقع رسیدن میوه نیز باعث سوختگی و سیاه شدگی مغز می شود.
گردو را بهتر است در خاک های رسی کشت نکنید. زیرا موجب ریزش گل، میوه و برگ می شود. یکی از ارقام گردو که دیرگل و مقاوم به سرما می باشد می باشد.
به:
یکی از دیر گل ترین نهال های سردسیری در فصل بهار به می باشد. ریشه های به به اکسیژن زیادی نیاز دارند. پس بهتر است در خاک هایی با درصد شن بالا کشت شوند. به دلیل حساسیت به بیماری آتشک باید در مناطقی کشت شود که تابستان آن ها نسبتا خشک است مانند اصفهان و کاشان.
برای خرید نهال میوه با قیمت مناسب و کیفیت عالی کافیست با کارشناسان نهالستان آلفا نهال ارتباط بگیرید.