یکی از اعضای اتاق بازرگانی تهران گفت: عدم ورود دام جدید به واحدهای تولیدی طیور می تواند قیمت این محصول را در هفته های آینده بیشتر افزایش دهد.
به گزارش مخبران ، در هفته های اول سال گذشته ، به دلیل کاهش شدید مصرف طیور توسط شیوع کرونا ، بحث از بین بردن جوجه های یک روزه در برخی از واحدهای تولیدی وجود داشت که تولید آن در نیمه دوم سال گذشته کاهش یافته است. و اخلال در عملکرد بازار این به نوبه خود قیمت این محصول را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و در بازار آزاد بسیار گران است.
اگرچه دولت سعی کرده است با تأمین مرغ به قیمت دولتی طرف تقاضا را مدیریت کند ، اما به نظر می رسد ظرفیت محدود و البته صف های طولانی برای خرید این مرغ در هنگام شیوع تاج ، راهی برای کنترل بازار شده است. به یک معضل جدید
از طرف دیگر ، در سال های اخیر ، برای تأمین نیازهای داخلی ، ورودی دام به کشور وارد شده و بسیاری از خوراک طیور از طریق واردات تأمین شده است. از نظر مدیریت قیمت ، دولت این ورودی ها را با نرخ 4200 تومان به لیست ارزهای دولتی اضافه کرده و علی رغم انتقادات از بخش خصوصی ، این روند را در سال جاری نیز ادامه خواهد داد.
با این حال ، اگر مشکلات همچنان ادامه داشته باشد و نه تنها در زمینه تأمین ارز لازم برای واردات این کالاها ، بلکه در هنگام واردات این ورودی ها نیز وجود داشته باشد. کاوه جگراران ، عضو اتاق بازرگانی تهران تا حدی هشدار داده است که مشکلات بازار به دلیل تأخیر در واردات ادامه خواهد داشت.
وی گفت: به دلیل وجود بوروکراسی دولتی ، واردات نهاده های بخش خصوصی با مشکل روبرو شده است و احتمالاً وضعیت تولید طیور در هفته های آینده با مشکل روبرو خواهد شد. در 11 مارس ، وزارت كشاورزي از وزارت كشاورزي به وزارت جهاد كشاورزي منتقل شد ، هيچ سفارشي در زمينه نهاده ها ثبت نشد و برخي از محموله هاي وارداتي نيز اجازه تخليه را نداشتند و به دليل نقص آنها كاهش يافت. اسناد و سازمان مبهم.
جگراران با بیان اینکه تأمین و واردات نهاده ها مانند گذشته معمول نیست ادامه داد: به دلیل مشکلات و بوروکراسی ایجاد شده توسط دولت ، واردات ورودی با موانعی روبرو شده است. مثال بارز این آشفتگی انتقال قدرت از وزارت جهاد کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی برای جهاد است ، زیرا در یک ماه گذشته هیچ ثبت نام سفارشی در زمینه ورودی انجام نشده است و این یک ماه ثبت نام ثبت سفارش است اثرات خود را در ماه های آینده نشان می دهد.
اظهارات جگراران همزمان با ارزیابی های اخیر صورت گرفت وضعیت انبار کالاهای وارد شده به گمرک این نشان می دهد که بخش قابل توجهی از واردات کالاهای اساسی به کشور به هجوم دام اختصاص دارد و انبار قابل توجهی از این کالاها در گمرکات وجود دارد.
از پنج کالای وارداتی به ارز 5 تومانی ، سه کالای مربوط به دام و طیور شامل ذرت ، جو و سویا است و آمار گمرک نشان می دهد که این سه قلم به عنوان نهاده های تولید مرغ و گوشت در سال گذشته وارد شده است. از 13 میلیون تن ارزش 3.5 میلیارد دلار است که 58٪ از وزن و 31٪ از ارزش کل واردات 25 گروه کالایی است.
براساس این گزارش ، 9.7 میلیون تن ذرت ، 1.8 میلیون تن کنجاله سویا و 1.8 میلیون تن جو وارد شده است. اما این سه مورد همیشه حاوی بخش زیادی از کالاهای موجود در گمرک است. طبق آخرین آمار ، تا اواسط آوریل سال جاری ، بیش از سه میلیون تن ذرت ، جو و سویا در سهام 4.1 میلیون تن کالاهای اساسی توزیع شده است که شامل 1.8 میلیون تن ذرت ، 538 هزار تن جو است. و 603 هزار تن سویا.
انتهای پیام