
متخصصان تغذیه در آمریکا با انجام آزمایش هایی روی نمونه های مختلف برنج دریافتند که برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید ۲۴ درصد آرسنیک بیشتر و ۴۰ درصد آرسنیک غیرآلی ـ یک ماده سرطان زای شناخته شده ـ بیشتر دارد.
به گزارش مخبران برنج قهوه ای اغلب در افکار عمومی به عنوان جایگزینی سالم تر برای برنج سفید شناخته شده است اما
مطالعه ای جدید در آمریکا نشان می دهد که این غذای محبوب و پرطرفدار حاوی مقدار قابل توجهی آرسنیک بیشتر است.
مصرف درازمدت هر نوع آرسنیک می تواند به مشکلات پوستی و گوارشی منجر شود و همچنین خطر ابتلا به دیابت سرطان و بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.
سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان می کند که مصرف آرسنیک در دوران کودکی با «آثار منفی بر رشد شناختی» و «افزایش مرگ ومیر در جوانان» مرتبط بوده است.
متخصصان در مورد خطر مواجهه کودکان زیر پنج سال با آرسنیک هشدار داده اند زیرا آن ها به دلیل مصرف بیشتر غذا نسبت به وزن بدن در مقایسه با بزرگسالان بیشتر در معرض آثار منفی آرسنیک هستند.
برنج قهوه ای معمولا آرسنیک بیشتری در خود نگه می دارد زیرا این ماده سمی بیشتر در پوسته بیرونی دانه برنج انباشته می شود؛ لایه هایی که در برنج سفید طی فرایند آماده سازی حذف می شوند اما در برنج قهوه ای باقی می مانند. این بدان معناست که اگرچه برنج قهوه ای فیبر و مواد مغذی بیشتری دارد در عین حال مقدار بیشتری آرسنیک نیز وارد بدن می کند.
به گزارش ایندیپندنت متخصصان یادآور شدند که «میزان مواجهه با آرسنیک برای بیشتر آمریکایی های تحت بررسی در حدی نبود که باعث افزایش قابل توجه خطرات سلامتی شود». بنابراین آنها نمی گویند از مصرف برنج قهوه ای کلا پرهیز کنید بلکه تنها توصیه می کنند از غلات متنوع تری استفاده کنید و به ویژه برای کودکان خردسال از روش های پختی بهره بگیرید که می توانند میزان آرسنیک را کاهش دهند مانند شستن زیاد برنج و پختن آن در آب زیاد.
در همین حال سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) پیش تر دستورالعمل هایی برای محدود کردن مصرف برنج در نوزادان و زنان باردار صادر کرده است چرا که شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه مواجهه با آرسنیک غیرآلی می تواند با اختلالات رشد مغز و افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشد.
انتهای پیام