دلایل استفاده از آلومینیوم در صنعت پنجره سازی

فلزات یکی از مهم‌ترین عناصری هستند که به سبب ویژگی‌هایی که دارند در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده در درب و پنجره، سقف، نماهای ساختمانی و روکش‌ها از جمله مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمانی سازی هستند. یکی دیگر از مهم‌ترین کاربردهایی که دارند، استفاده از روکش‌های آلومینیومی در ساختمان‌های بنتی است. در این نوع ساختمان‌ها به سبب نوع مواد به کار رفته در آن‌ها، ایجاد خرابی و تخریب بسیار زیاد است به همین دلیل برای کاهش آثار خرابی از روکش‌های آلومینیومی استفاده می‌کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی بیشتر آشنا کنیم.

آلومینیوم | صنعت

برند شرکت الیت در سال ۱۳۸۴ به ثبت رسید و برند اصلی شرکت آماده لذیذ است. عصاره ، نودالیت و سوپ های نیمه آماده جزو اولین محصولات تولید شده توسط الیت می‌باشند

آشنایی با فلز آلومینیوم

آلومینیوم فلزی است سفید متمایل به آبی. آلومینیوم یکی از بهترین جایگزین هایی است که می‌توان در ساختمان سازی به جای فولاد استفاده کرد. درواقع آلومینیوم در مقایسه با فولاد همان مقاومت را ارائه می‌دهد با این تفاوت که دارای وزن سبک‌تری است، با این حال استخراج آلومینیوم در مقایسه با فولاد بسیار سخت است و باید حتما از سنگ بوکسیت استخراج گردد. همین موضوع سبب شده تا این فلز، دارای قیمت بالاتری نسبت به فولاد در صنعت ساختمان سازی باشد.

کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی

قبل از این‌که به سراغ مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی برویم، بهتر است شما را با ویژگی‌های استفاده از آلومینیوم در ساختمان سازی آشنا کنیم. اولین ویژگی مهم آلومینیوم در مقایسه با سایز فلزات، وزن بسیار کم و سبک آن است که باعث شده تا قابلیت فرم دهی بسیار بالایی داشته باشد. از طرفی بدنه آلومینیوم در برابر خوردگی و آسیب، طول عمر بالاتری دارد. از همه مهم‌تر وزن کم آلومینیوم باعث شده تا نیاز کمتری به مصرف مصالح باشد و از سویی فونداسیون ساختمان بسیار بهتر صورت گیرد و وزن ساختمان کاهش یابد.

اکنون که با مزایا و ویژگی‌های مهم آلومینیوم آشنا شدیم. در ادامه به مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی خواهیم پرداخت.

استفاده از آلومینیوم در درب و پنجره ساختمان

یک‍ی از اصلی‌ترین فلزات در ساخت درب و پنجره، آلومینیوم است. درواقع استفاده از آلومینیوم در ساخت درب و پنجره یکی از قدیمی‌ترین و اصلی‌ترین کاربردهایی است که این فلز دارد. نکته مهمی که در اینباره وجود دارد این است، که با پیشرفت علم، با استفاده از پنجره‌های دوجداره آلومینیومی می‌توان تا حدود زیادی از هدر رفت انرژی و گرما جلوگیری کرد. درواقع لایه آلومینیومی که درون شیشه قرار گرفته است، اجازه نمی‌دهد که انرژی و حرارت در محیط جابه‌جا شود، بر همین اساس شما می‌توانید درب و پنجره‌های آلومینیومی را در محیط‌های اداری و بیمارستانی هم نیز نصب کنید. قابلیت جلوگیری از ورود گرد و غبار و آلودگی به عنوان یکی دیگر از مزیت‌های درب و پنجره‌های آلومینیومی است. استفاده کردن از سیستم شیشه‌های دوجداره روی درب و پنجره های آلومینیومی زیبایی و دوام آن‌ها را افزایش داده است.

استفاده از آلومینیوم در سقف کاذب

مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی، استفاده از آن در ساخت سقف کاذب است. سقف کاذب یکی از مهم‌ترین آیتم‌هایی است که در ساختمان‌های امروزی مانند فروشگاه‌ها، ادارت، کافه‌ها، رستوران‌ها و… استفاده می‌گردد. آلومینیوم‌ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند و این مقاومت باعث شده تا در برابر آسیب‌هایی مانند خوردگی یا پوسیدگی بسیار مقاوم باشند.

استفاده از آلومینیوم در نمای ساختمان

یکی دیگر از کاربردهای مهم آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی، استفاده از آن در نمای ساختمان است. درواقع ورق‌های آلومینیومی در عین استحکام بسیار بالایی که دارند، از وزن بسیار پایینی نیز برخوردار هستند، همین موضوع باعث شده تا این فلز دارای قابلیت انعطاف پذیری بسیار بالایی باشد و معمار امکان حالت دهی آن را به هر صورتی که نیاز است داشته باشد. از همه مهم‌تر سبک بودن فلز آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی باعث شده تا استفاده از آن به کاهش وزن ساختمان کمک بسیاری کند. همچنین حمل و نقل آن بسیار راحت است و در برابر نور آفتاب نیز بسیار مقاوم است و با گذشت زمان دچار آسیب نمی‌گردد.

با انتخاب کردن نمای مناسب برای انواع ساختمان‌ها شما می‌توانید سازه‌های زیبایی را اجرا نمایید. نماهایی که آلومینیومی هستند در مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی مناسب‌تر هستند. نماهای آلومینیومی اتصال مناسبی دارند و مقاومت زیادی در برابر زلزله و دیگر حوادث از خود نشان می‌‌دهند. سبک وزن بودن نماهای آلومینیومی مقاومت به خوردگی و همچنین قابلیت استفاده از آن‌ها در مناطق مختلف موجب شده که این نماها طرفداران بیشتری داشته باشد.

مهم‌ترین مزایای کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی

استفاده از آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی مزایای مهمی را به همراه دارد که از انواع آن‌ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • این فلز هیچگونه خطر و آسیبی برای محیط زیست ندارد، زیرا کاملا قابل بازیافت بوده و بازیافت آن نیز انرژی کمی نیز دارد.
  • به دلیل وزن بسیار سبک و راحتی که دارد، امکان حمل و نقل آن نیز بسیار راحت است.
  • درصد مقاومت آلومینیوم مانند یک فلز صد گلوله است. مقاومت بالا و وزن پایین این فلز را بسیار مقاوم و مستحکم کرده است.
  • آلومینیوم مقاومت بالایی در برابر اشتعال دارد.
  • روی سطح آلومینیوم یک لایه از اکسید طبیعی استفاده شده که از زنگ زدن آن جلوگیری می‌کند.
  • این فلز خاصیت فرم پذیری بسیار بالایی دارد و بسیار انعطاف پذیر است.
  • رنگ آلومینیوم در مجاورت تابش آفتاب، تغییر نمی‌کند.
  • آلومینیوم دوام بسیار بالایی دارد.
  • این فلز بسیار مقاوم بوده و با فشار و انقباض دچار شستگی و ترک نمیگردد.

بیشتر بدانید: قیمت درب و پنجره آلومینیومی نیز معمولا روی خود درب حساب می شود. توری ها را بیشتر مواقع به شکل کشویی می سازند تا قرارگیری و استفاده همزمان آنها ساده تر شود.

سخن پایانی

آلومینیوم دومین فلز پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است. همچنین برحسب محاسبات انجام شده، حدود 23 درصد از این فلز در ساختمان سازی استفاده می‌گردد. ویژگی‌های مهمی نظیر وزن کم، استحکام بالا، مقاومت در برابر آسیب، انعطاف پذیری از جمله دلایلی است که باعث شده تا این فلز استفاده و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان سازی داشته باشد.

در این مقاله با مهم‌ترین کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی آشنا شدیم. استفاده از این فلآلومینیوم سومین فلز فراوان در پوستۀ کرۀ زمین و فراوان‌ترین فلز کرۀ زمین است که کاربردهای فراوانی دارد. یکی از مهم‌ترین موارد کاربرد آلومینیوم، استفاده از این فلز در پنجره سازی است. اما چه خواصی سبب استفاده از آلومینیوم در ساخت پنجره گردیده است؟

در این مقاله ۸ دلیل اصلی استفاده از آلومینیوم در ساخت پنجره‌ را مرور می‌کنیم.

 – وزن کم

چگالی آلومینیوم ۲٫۷ گرم بر سانتی‌متر مکعب است که تقریبا یک سوم آهن یا مس است. سبک بودن آلومینیوم سبب شده است که این فلز، جهت استفاده به عنوان فریم در و پنجره انتخاب اولیه باشد زیرا که وزن کمتری بر روی سازه، ایجاد می‌کند و نصب و حمل و نقل آن ساده‌تر است.

 – مقاومت به خوردگی

آلومینیوم به محض قرارگیری در معرض اکسیژن، یک لایه محافظ بر روی سطح آن ایجاد می‌شود. این سطح محافظ در مقابل آب، هوا و باران اسیدی مقاوم است و با تمیز کردن سطح، این لایه از بین نمی‌رود.

علاوه بر ایجاد لایه محافظ، معمولا جهت ساخت فریم در و پنجره، آلومینیوم را آندایز می‌کنند، که این موضوع نیز سبب بهبود خواص خوردگی آلومینیوم می‌شود.

 – انعطاف‌پذیری بالا

آلومینیوم قابلیت چکش‌خواری و انعطاف‌پذیری بالایی دارد؛ همین خاصیت آلومینیوم سبب شده تا این فلز در ضخامت‌های مختلفی، کاربرد داشته باشد.

به طور مثال: ضخامت‌های بسیار کم و در حد میکرون (فویل‌های آلومینیومی) و سیم‌های بسیار نازک بدون ترک خوردن و پارگی، از جنس آلومینیوم تولید می‌شوند.

در تولید در و به خصوص پنجره، قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار مهم است زیرا که نقشۀ بسیاری از پروفیل‌های پنجره، به شکل منحنی است و برای تولید آن‌ها نیاز به انعطاف‌پذیری و قابلیت خمیده شدن وجود دارد.

 – قابل بازیافت

یکی از خاص‌ترین خواص فلز آلومینیوم، همین قابلیت بازیافت فوق‌العادۀ آن است. به شکلی که کیفیت آلومینیوم بازیافتی، تفاوت چندانی با آلومینیوم اولیه ندارد.

۷۵ درصد از آلومینیومی که تا به امروز ساخته شده است کماکان در حال استفاده است.

این موضوع از نظر زیست‌محیطی نیز بسیار عالی است و طبیعت کمتر آسیب می‌بیند.

این خاصیت آلومینیوم به لحاظ اقتصادی نیز بسیار به صرفه است زیرا هزینه بازیافت آلومینیوم بین ۵ تا ۱۰ درصد هزینه استخراج اولیه آلومینیوم است.

 – بسیار مستحکم

استحکام کششی بالای آلومینیوم، یکی از اصلی‌ترین دلایل استفاده از آلومینیوم در ساخت پنجره است. با افزودن عناصر آلیاژی به آن، استحکام کششی دو چندانی پیدا می‌کند.

آلومینیوم نسبت به اکثر فلزات از جمله فولاد، نسبت استحکام به وزن بسیار بالاتری دارد. استحکام آلومینیوم حتی در دماهای پایین‌تر از صفر نیز از بین نمی‌رود این بدان معناست که برای ساخت در و پنجره حتی در مناطق سردسیر نیز مناسب است.

 – امکان آلیاژپذیری بالا

جهت بهبود خواص آلومینیوم، معمولا آن را با عناصر آلیاژی همراه می‌کنند. به طور مثال افزودن مقداری منگنز به آلومینیوم، می‌تواند استحکام آن را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

هم‌چنین سایر عناصر آلیاژی، هر کدام تأثیر متفاوتی بر روی آلومینیوم می‌گذارند و به این بدان معناست که بر طبق نیاز، می‌توان از عناصر آلیاژی مختلف استفاده کرد.

معمولا در ساخت پنجرۀ آلومینیومی از آلیاژهای آلومینیوم همراه با سیلیکون و منیزیوم (سری ۶۰۰۰) استفاده می‌شود. این آلیاژها بسیار مستحکم، جوش‌پذیر و شکل‌پذیر هستند و برای ساخت پنجره، مناسب هستند.

 – امکان تولید به شکل قاب پنجره

قاب‌های آلومینیوم از متصل شدن پروفیل‌های آلومینیومی ایجاد می‌شوند. این پروفیل‌ها، هرچقدر هم پیچیده باشند باز هم به روش اکستروژن تولید می‌شوند. و با توجه به خاصیت ماشین‌کاری بالای آلومینیوم، امکان تولید این قاب‌ها به شکل مناسب وجود دارد.

 – زیبایی ظاهری

آلومینیوم علاوه بر داشتن ظاهر زیبا در حالت خالص و آلیاژی، امکان آندایز شدن و پوشش گرفتن به کمک پودر را دارد که به کمک این دو روش یک پوشش زیبا بر روی سطح آلومینیوم ایجاد می‌شود.

آندایزینگ به کمک جریان الکتریسیته در یک حمام الکتروشیمیایی حاوی اسید انجام می‌شود. آن‌چنان لایه‌ای بر روی سطح آلومینیوم ایجاد می‌کند که امکان جدا کردن آن از سطح وجود نخواهد داشت.

فرایند آندایزینگ، آلومینیوم را رنگ‌پذیر می‌کند؛ رنگ شدن آلومینیوم علاوه بر افزایش مقاومت به خوردگی، ظاهر زیباتری را به سطح آلومینیوم می‌دهد.

نمای کامپوزیتی از جنس ورق آلومینیوم است که به صورت پنل‌های مشخص با ابعادی که توسط طراح تعیین می‌شود، بر روی دیوار بیرونی ساختمان نصب می‌شود. نام این نماها از نظر تخصصی، اصطلاحا نمای کامپوزیت آلومینیومی است. سازندگان و پیمانکاران ساختمان، برای نماسازی ساختمان‌ها، محدود به استفاده از مصالحی مانند آجر، سنگ یا سیمان نیستند

بیشتر بخوانید :

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!

شما برای رای دادن باید وارد شوید

ز در صنعت ساختمان سازی موجب می‌گردد تا در برابر زلزله نیز بسیار مقاوم باشد. اگر در حال ساختمان سازی هستید، بهتر است برای استحکام بیشتر ساختمان خود از این فلز استفاده کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا