قارچ گانودرما (قارچ جان افزا)
قارچ گانودرما یا قارچ ریشی (نام علمی: Ganoderma lucidum) قارچی یکساله از تیره تابانپوستان( Ganodermataceae) است که طب سنتی چینی مصرف دارویی دارد. نام محلی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، ریشی و در کره، یونگ زهی میباشد.
بیماران قلبی-عروقی
خرید اینترنتی محصولات دکتر بیز: تصور می شود قارچ گانودرما از قلب محافظت کرده و سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد. پزشکان سنتی چینی از قارچ گانودرما برای درمان بیماری عروق کرونر* coronary artery disease استفاده می کردند. فیلیس بالچ Phyllis Balch در کتاب خود به نام “نسخه ای برای بهبود تغذیه” بیان می کند که قارچ گانودرما برای جلوگیری از فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کاهش سطح کلسترول بالای خون و بهبود جریان خون به قلب استفاده می شود. به علاوه قارچ گانودرما با حفظ غلظت خون از بروز لخته های خونی و تجمع پلاکت ها جلوگیری می کند.
بیماری عروق کرونر یا سرخرگ کرونری Coronary artery disease
بیماری عروق کرونر زمانی رخ میدهد که شریان های کرونر (رگهای اصلی خون که با رساندن خون، اکسیژن و مواد مغذی قلب را حمایت می کنند) آسیب دیده یا معیوب شوند.
طب سنتی چینی
طب سنتی چینی از محصولات گانودرما برای آهسته کردن روند پیری استفاده می کند. دیگر فواید این قارچ در طب سنتی چین عبارتند از: مقاومت بدن را در مقابل بیماری ها افزایش می دهد، التهاب را کاهش می دهد، خون را تمیز می کند، از کبد، کلیه ها و عملکرد عصب ها محافظت می کند، قدرت و استقامت را بهبود می بخشد، و در مردان عملکرد دستگاه ادراری را بهبود می بخشد.
پودر قهوه سوپریم دکتر بیز همچنین برای درمان تب یونجه، بی خوابی، خستگی مفرط، عفونت های ویروسی، زخم معده، افسردگی و ناتوانی جنسی مورد استفاده قرار می گیرد. به هرحال تمام این استفاده ها بر اساس شواهد تجربی هستند و نه بر مبنای تحقیقات علمی.
چینیها معتقدند که این قارچ نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است. این قارچ در طب سنتی جهت درمان بی خوابی، تنگی نفس، تقویت حافظه، بیماریهای کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید محصولات مشابه خواص فوق العاده قارچ گانودرما (با ارسال رایگان در تهران)
طی چند دهه اخیر تحقیقاتی بر روی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این قارچ دارویی صورت گرفته است در مقاله ای که توسط موسسه کاکرین منتشرشده و حاصل تحقیق متخصصانی از دانشگاه لیورپول بر روی خواص درمانی این قارچ بوده، تاثیرات مثبتی و منفی در اثر استفاده از این قارچ به صورت جانبی برای کمک به روش های معمول درمان سرطان، دیده شده است.قارچ گانودرما Ganoderma lucidum قارچی است که اخیرا در کشور ما نیز پرورش داده می شود و طرفداران زیادی دارد.
قارچ گانودرما یا قارچ ری شی reishi که نام علمی آن Ganoderma lucidum است، از کلاه و ساقه قارچ ژاپنی ری شی گرفته شده است. ری شی یک داروی گیاهی محبوب است که حداقل به مدت 2000 سال در شرق دور مورد استفاده قرار گرفته است و برای طول عمر و جوانی توصیه می شده است. ری شی به صورت تازه یا به شکل خشک برای استفاده در غذا و همچنین به شکل کپسول، قرص یا عصاره موجود است.
خاصیت اصلی قارچ گانودرما
قارچ گانودرما دارای اثرات ضد درد، ضد قارچ، ضد ویروسی، ضد التهابی و موثر برای قلب و عروق است. فیتوکمیکال ها Phytochemical یا مواد شیمیایی گیاهی ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی هستند که در گیاهان یافت می شوند و تصور می شود از بروز بیماری ها در انسان ها پیشگیری می کنند.
مهم ترین ترکیب فعال در قارچ گانودرما دو فیتوکمیکال هستند به نام های پلی ساکارید بتاگلوکان beta-glucan polysaccharides و تریترپن triterpene. گفته می شود فیتوکمیکال های موجود در قارچ گانودرما از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد به بدن پیشگیری می کنند، نشانه های حساسیت را کاهش می دهند، از بروز فشار خون بالا پیشگیری کرده و آن را درمان می کنند و تولید آنتی بادی های ایمنی بدن را تحریک می کنند. به علاوه قارچ گانودرما به عنوان یک آداپتوژن adaptogen در نظر گرفته می شود. آداپتوژن ماده ای است که اثرات استرس ذهنی، جسمی و احساسی را کاهش می دهد.
بیماران سرطانی و مبتلا به ایدز HIV
طبق بیانیه مرکز سرطان Memorial Sloan-Kettering، قارچ گانودرما توسط بیماران سرطانی و افراد مبتلا به HIV به عنوان یک محرک ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد. به علاوه قارچ گانودرما از رشد و تکثیر تومورها پیشگیری می کند. به علاوه مرکز سرطان Memorial Sloan-Kettering بیان کرد که قارچ گانودرما باعث افزایش آنتی اکسیدان ها در پلاسمای خون شده و ایمنی بیماران مبتلا به سرطان را بهبود می بخشد. به هرحال قارچ گانودرما ممکن است با برخی داروهای ضد سرطان تداخل منفی داشته باشد و اگر مبتلا به سرطان هستید، قارچ گانودرما را حتما تحت نظر پزشک مصرف کنید.
میزان مصرف درمانی قارچ گانودرما و عوارض آن
میزان مصرف درمانی قارچ-گانودرما برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز مشکل 2.5 گرم در روز است که در 4 وعده و با شکم خالی مصرف می شود. قارچ گانودرما ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود، از جمله خشک شدن بینی و گلو، تهوع، استفراغ، سرگیجه و ناراحتی معده.
به علاوه این قارچ بر روی اثربخشی برخی داروها تاثیر می گذارد، از جمله داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی، داروهای ضد اسهال و برخی داروهای شیمی درمانی. قبل از مصرف قارچ گانودرما حتما با پزشک مشورت کنید.