اجتماعی

وکالت در طلاق و نکات مهم در مورد نحوه طلاق

شرایط طلاق با وکالت طلاق در کرج و تهران

۱گرفتن وکالت زن در طلاق از مرد به دو روش امکان پذیر است یا به صورت شرط ضمن عقد نکاح که در سند ازدواج درج می شود و یا به صورت مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی و اخذ وکیل طلاق در کرج  برای گرفتن طلاق. اگر زوج خارج از کشور باشد اعطای وکالت از طریق تنظیم وکالتنامه طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران نیز می باشد.

با توجه به اینکه اکثر دفاتر اسناد رسمی به دلایلی تمایلی به تنطیم سند وکالت طلاق ندارند برای معرفی دفترخانه در تهران با ما تماس بگیرید. مرسوم است که به همراه وکالت،سند بخشش کل یا قسمتی از مهریه یا سند ابراء هم زوجین تقاضا میکنند و همین علتی است که دفتر اسناد رسمی همراه بودن یکی از نردیکان درجه یه زوجه را شرط میکنند.

۲ اگر وکالت به صورت شرط در ضمن عقد نکاح (سند ازدواج) باشد چون به اصطلاح حقوقی عقد ازدواج دائم، قراردادی لازم است وکالت مذکور قابل عزل نیست به عبارت دیگر مرد (موکل) نمی تواند زن (وکیل) را عزل نماید.

خوب است که بدانیم ۱۲ شرط پاپی عقدنامه ها وکالت طلاق بی قید و شرط و کامل نیست و اگر زوجین توافق کنند بایستی مستقلا در سند ازدواج نوشته و شرط شود. وکالت قبول بذل جه میزان از مهریه و اسقاط حق اعتراض تحدید نظر و فرحام خواهی بسیر مهم است به طور خلاصه کامل بودن شرط ضمن عقد بسیار برای دادگاه ها مهم است.

۳- اگر وکالت  بعد از عقد، و در دفترخانه به زوجه یا شخص دیگری داده شود از سوی مرد قابل عزل است. مگر این که مدت داشته باشد و تا مدت مشخص مرد حق عزل را از خود ساقط کرده باشد و یا این که در ضمن عقد لازمی وکالت اخذ شده باشد. مرسوم است که در خود وکالتنامه، قابلیت عزل و یا عدم عزل و یا مدت آن را درج می کنند.

۴ داشتن وکالت از زوج یا همان تعبیر عامیانه  حق طلاق از سوی مرد به زن به منزله این نیست که مرد دیگر نمی تواند همسرش را طلاق بدهد. اساسا واگذاری حق طلاق از سوی مرد به زن و یا هر شخص دیگری از لحاظ حقوقی غلط است چون حق طلاق قابل واگذاری نیست.زوج(شوهر) میتواند به دیگری از جمله زوجه وکالت در راستای طلاق اعطا کند نه اعطای حق طلاق.

۵ مرد می تواند وکالت را به غیر از همسرش نیز واگذار نماید فرض کنید مردی مقیم خارج از کشور است، و به برادرش در ایران از طریق وکالتی که در سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت تنظیم کرده، وکالت برای گرفتن وکیل دادگستری برای طلاق همسرش را می دهد.

۶ هیچکس از جمله زنی که از مرد وکالت  دارد نمی تواند بدون وکیل دادگستری وکالت را اعمال نماید به عبارت دیگر کسی می تواند در دادگاه وکالت کند که وکیل دادگستری باشد. در وکالتی که مثلا زن از شوهر دارد، برای طلاق باید از طریق انتخاب وکیل دادگستری برای همسر اقدام نماید. در این راستا زن به استناد وکالتنامه طلاق به وکیل دادگستری مراجعه می کند و بر طبق حدود اختیارات وکالتنامه، برای شوهر وکیل انتخاب می کند و وکیل منتخب، وکیل مع الواسطه شوهر می شود.

۷کامل بودن متن وکالتنامه بسیار اهمیت دارد و متاسفانه بسیاری از وکالت ها که دفاتر اسناد رسمی استفاده می شود ناقص هستند. اما از همه بدتر شرط وکالت طلاقی است که زوج به زوجه در سند ازدواج می دهد غالب آن ها دارای مشکل هستند. توصیه می شود در این خصوص با وکیل مجرب طلاق مشورت نمایید. در انتهای نوشته نمونه کامل وکالت برای استفاده عموم نوشته شده است

۸ در خصوص مراحل طلاق با وکالت بهتر است که به لینک آبی رنگ متمایز شده مراجعه نمایید.

۹ برای اطلاع از هزینه های طلاق با وکیل با میتوانید با شماره تلفن های نیز تماس حاصل کنید.

۱۰– مدت زمان طلاق با حق طلاق زوجه ، همان  است یعنی ۱۰ تا ۲۰ روز کاری (فقط تهران). مگر این که در حدود اختیارات وکالت در اسقاط حق تجدید نظر و فرجام خواهی نباشد که در این صورت ۴۴ روز پس از ابلاغ رای امکان ثبت طلاق وجود دارد.

۱۱ – امکان واگذاری وکالت برای طی مراحل طلاق از سوی زوجه (زن) به دیگری و حتی شوهر وجود دارد.اولا مهم در اینجا شفاف بودن وکالت در بذل از سوی زوجه است ثانیا بایستی وکالت در تعیین تکلیف ، اجرت، المثل، نفقه، حضانت و ملاقات فرزندان نیز در وکالت نامه مشخص شده باشد.ثالثا بهتر است که گواهی مربوط به بارداری یا عدم آن هم از زوجه اخذ شود

۱۲ – مدارک مورد نیاز برای شروع طلاق با وکالت عبارت است از سند ازدواج یا رونوشت شناسنامه زوجه کپی کارت ملی زوجه ترجیحا کپی شناسنامه زوج و اصل وکالتنامه محضری طلاق.

۱۳– طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق (وکالت طلاق)؟ سرانجام و نتیجه حق طلاق همان طلاق توافقی است با این توضیح که مثلا زوجه با وکالتی که از شوهر دارد برای او وکیل دادگستری انتخاب میکند و مراحل طلاق طی میشود. ولی از نظر ما به عنوان وکیل طلاق اگر زوج خود به شخصه یا از طریق وکیل مستقیم (وکیل پایه یک) و بدون وکالت طلاق اقدام به طلاق توافقی کند بهتر است. به عبارت دیگر هر دو خوب است و باید شرایط زن و همه ما می دانیم که شرایط طلاق یک طرفه برای خانم ها در قانون ما دشوار است.

بهمین دلیل بسیاری از خانمها علاقه به گرفتن وکالت در طلاق یا در اصطلاح عامیانه حق طلاق از شوهرشان را دارند تا در صورت اقدام برای جدایی، به بن بست قانون برنخورند.در این مقاله به بررسی وکالت در طلاق،نکات مهم و شرایط انجام آن می پردازیم.

Advocacy in divorce and important tips about how to divorce

 این وکالت حق طلاق به 2 صورت داده می شود :

  • 1- به صورت شرط ضمن عقد : هنگام عقد در سند ازدواج با تمام جزییات نوشته می شود.
  • 2- به صورت وکالت در دفترخانه :مرد در دفتر اسناد رسمی به همسرش وکالت رسمی در طلاق را می دهد وزن وکیل مرد می شود تا طلاق را در پروسه قانونی انجام دهد.در مورد ایرانیان خارج از کشور هم اینکار از طریق مراجعه مرد به سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت یا سامانه میخک انجام می شود.

لازم است که متنی که دردفترخانه یا هنگام عقددرسند ازدواج تنظیم میشود دارای شرایط و بندهایی باشد که اجرای طلاق را میسر گرداند. متاسفانه رویه دادگاه ها در بررسی این نوع وکالت بسیار سخت گیرانه است وبا توجه به اینکه  برخی وکالتنامه ها ناقص نوشته شده اند زمانی که زن بخواهد اقدام کند به نتیجه نمی رسد و دادگاه وکالت ناقص را قبول نمیکند.در صورت هر گونه سوال یا مشکل دراین رابطه میتوانید با دفتر وکالت وکیل دادنیک تماس بگیرید تا شما را بهتر راهنمایی کنیم.

شرایط مهم و ضروری که حتما لازم است در وکالتنامه طلاق قید شود عبارتست از :

  • 1- وکالت بهتر است بلاعزل باشد.
  • 2- حق توکیل به غیر در آن ذکر شود.
  • 3-حق اسقاط در تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی قید گردد.

دیگرنکات مهم وکالتنامه :لازم به ذکر است که این وکالت می تواند بلاعزل یا قابل عزل و یا حتی مدت دار باشد و در هر صورت بستگی به شوهر دارد که چه نوع وکالتی را به همسرش می دهد.ضمنا آنچه که اعطای وکالت باید حتما به آن توجه کنید بحث حدود اختیاراتی هست که به وکیل(زن) می دهید یا از موکل (مرد)دریافت می کنید.

 به عنوان مثال مرد می تواند در وکالت قید نماید که طلاق با بخشش کل مهریه یا بخشی از آن صورت بگیرد و حق قبول بذل را به همان میزان مقرر نماید.خانم هم باید توجه کند که در وکالتنامه حق مراجعه به دفتر طلاق و اجرای صیغه طلاق، حق تعیین داور و سلب حق ضم وکیل و امین…را داشته باشد .همچنین آقایان توجه کنند که در زمینه مسایل مالی هم در وکالتنامه حتما تعیین تکلیف نمایند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

همانطور که در مقاله  اشاره کردیم  طبق قانون ،زن  میتواند با وکالتنامه رسمی طلاقی که از همسرش گرفته اقدام به طلاق نماید ولی برای انجام حق طلاق یا همان وکالت درطلاق  حتما باید به وکیل پایه یک دادگستری مراجعه کند چرا که نمی تواند به صورت مستقیم از جانب شوهر برای انجام وکالت طلاق در دادگاه خانواده اقدام نماید.وکیل طلاق با توجه به حدود اختیارت و مندرجات وکالتنامه ،با وکالت غیرمستقیم از طرف مرد نسبت به انجام طلاق اقدام خواهد کرد.

در انجام وکالت طلاق با وکیل دادگستری نیازی به حضور شوهر نیست و خانم هم از جانب خودش در دادگاه حضور دارد .البته خانم هم  در صورت گرفتن وکیل از طرف خود، نیازی به حضور در دادگاه ندارد.همانطورکه گفتیم نکته بسیار مهم برای انجام حق طلاق ،حدود اختیاراتی است که مرد به زن می دهد. بنابراین خانم میتواند طبق اختیاری که در وکالتنامه طلاق به او داده شده کل یا قسمتی از مهریه را بگیرد یا ببخشد.

لذا باید حتما ذکر شود که حق طلاق بابت بخشیدن یا نبخشیدن تمام یا بخشی ازمهریه است تا مشخص شود که  این وکالت در طلاق در ازای بخشیدن یا نبخشیدن مهریه به خانم داده شده است.

اولین مرحله اقدام به ثبت دادخواست طلاق در دفتر خدمات قضایی است.بعد از تعیین وقت رسیدگی و ابلاغ ،همراه با وکیل همسرتان به دادگاه مراجعه می کنید سپس دادکاه اقدام به رسیدگی و صدور رای خواهد کرد.

در صورتی که دادگاه دلایل و مدارک را بپذیرد اقدام به صدور می کند که باید با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق  هر طرف آن را امضا و ثبت نمایند.در وکالت طلاق خانم وکالتا از طرف همسر و اصالتا از طرف خود بشرط داشتن اختیارات کافی و جامع در وکالتنامه طلاق ،میتواند در دفتر رسمی طلاق حاضر شود و طلاق را ثبت نماید.

توجه کنید که مندرجات حق طلاق محضری و اقدام صحیح به انجام وکالت در طلاق از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است لذا قبل از اقدام برای طلاق حتما مشاوره حقوقی بگیرید تا بهترین اقدام را برای انجام طلاق  انتخاب نمایید و از صرف هزینه و اتلاف وقت و تضییع حقوقتان جلوگیری نمایید.

دکمه بازگشت به بالا