دیدار تیم ملی فوتبال ایران و قرقیزستان در حالی برگزار شد که در دقایق پایانی این بازی، تماشاگران شعارهایی را علیه بازیکنان و کادر فنی تیم ملی سر دادند. این شعارها با واکنش افرادی در پوشش لیدر تیم ملی همراه بود تا جایی که به تماشاگران حملهور شدند و برخی از هواداران را کتک زدند.
به گزارش مخبران، تیم ملی فوتبال ایران در دو دیدار نخستش در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ به مصاف قرقیزستان و امارات رفت و هر دو دیدار را با پیروزی یک بر صفر به پایان رساند.
مصاف تیم ملی ایران و قرقیزستان روز پنجشنبه (۱۵ شهریور) با برتری یک بر صفر ملی پوشان به پایان رسید. این دیدار که پس از تلاشهای فراوان در استادیوم فولاد شهر اصفهان برگزار شد، حواشیای داشت که زنگ خطری برای فوتبال ایران بود. ما هم به دلیل این که پرداختن به این حواشی روی تمرکز اعضای تیمملی تاثیر نگذارد، در بین دو بازی تیمملی به اتفاقات دیدار با قرقیزستان اشاره نکردیم و پس از بازی با امارات را فرصت خوبی برای آن دانستیم.
چه اتفاقی در بازی ایران – قرقیزستان رخ داد؟
در دقایق پایانی بازی هواداران تیم ملی که از عملکرد بازیکنان و کادر فنی این تیم ناراضی بودند، شعارهایی را سر دادند. این شعارها اما برای افرادی که پوشش لیدر تیم ملی داشتند ناخوشایند بود. این لیدرها که اگر روال قبلی بازیهای تیمملی را در نظر بگیریم توسط فدراسیون فوتبال انتخاب شده بودند، به تماشاگران حمله کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
شعار علیه هر فردی تا جایی که منجر به توهین نشود، در همهی دنیا به خصوص دنیای فوتبال امری طبیعی است. چرا که حق هواداران است که به عملکرد تیمشان واکنش نشان دهند اما حتی اگر شعار روی سکوها به توهین هم کشیده شود، لیدرها حق برخورد فیزیکی با تماشاگران را ندارند.
این نحوه لیدری و دست درازی روی هواداران شاید تنها در فوتبال ایران دیده میشود. زمانی که این برخوردها و رفتارها در بازیهای تیم ملی وجود دارد، بدا به حال فوتبال باشگاهی ما. چرا که فوتبال ملی بهترین عصاره از فوتبال ایران است و زیر نظر قانونگذار و مجری این ورزش در ایران اداره میشود. در واقع فوتبال ملی باید الگوی فوتبال باشگاهی باشد نه اینکه مسیری را به باشگاهها یاد بدهد که هر وقت صدای تماشاگران بالا رفت، چند نفر را به اسم لیدر به سکوها بفرستند تا جو آرام شود.
این اتفاق در حالی رخ داده است که فدراسیون فوتبال اواخر لیگ بیست و سوم تاکید روی ساماندهی کانون هواداران باشگاهها داشت تا علاوه بر نظم داده شدن به سکوها، شرایطی مهیا شود که هر فردی روی صندلی خود بنشیند اما اکنون و در دیدار تیم ملی، کانون هوادارانی که زیر نظر خود فدراسیون فوتبال است اقدام به ضرب و شتم هواداران میکند.
سوالی که مطرح میشود، آیا فدراسیون فوتبال براساس آن چه برای باشگاهها در لیگ بیست و چهارم در نظر داشتند، قرار است چه تنبیهی برای لیدرهای متخلف در نظر بگیرد؟ آیا قرار است دوباره این افراد در بازیهای تیمملی دیده شوند؟ راستی بحث تجهیز ورزشگاهها به دوربینهای چهرهزن برای لیگ بیست و چهارم مطرح شده بود تا به وسیله آن با تماشاگرنماها برخورد جدی شود؛ آیا قرار است برای این لیدرنماها که چهرهشان بدون دوربین چهرهزن هم مشخص بود، پرونده قضایی تشکیل شود؟
به طور کلی انتظار میرود فدراسیون فوتبال به سادگی از اتفاقات رخ داده در بازی ایران – قرقیزستان عبور نکند و با یک پاسخ جامع و قاطع هم خیال هواداران فوتبال را راحت کند و هم از بروز چنین اتفاقاتی در فوتبال ایران جلوگیری کند.
انتهای پیام