3 غذای محلی مقوی با بهترین کشک

به نظرتون با کشک چه غذاهایی می‌شه درست کرد؟ وقتی اسم کشک میاد وسط، بیشتر افراد یاد کشک بادمجون، آش رشته و کله جوش میفتن. اما خیلی از غذاهای محلی دیگه وجو داره که شما می‌تونید با استفاده از کشک اون‌ها رو طبخ کنید. مخصوصا اگر این وسط برای طبخ اون غذا از یک کشک محلی با کیفیت و پاستوریزه استفاده بشه، قطعا خاطره طعم خوش غذای بی نظیری رو برای شما رقم می‌زنه. در ادامه سه مدل از غذاهای محلی پرطرفدار که با بهترین کشک می‌تونید اون‌ها رو درست کنید، براتون آماده کردیم و توصیه می‌کنیم حتما یکبار امتحانشون کنید.

بهترین کشک

طرز تهیه خورش فسوجن کشک غذای محلی شهر تفرش

این غذا یکی از غذاهای محلی هستش که به روش‌های مختلف در شهر تفرش از استان اراک درست می‌شه. در واقع می‌شه گفت تقریبا شبیه فسنجونه، با این تفاوت که به جای رب انار در طبخش از کشک به عنوان چاشنی و طعم دهنده اش استفاده می‌شه.

مواد لازم تهیه خورش فسنجان کشک برای 4 تا 6 نفر

  • دو پیمانه از بهترین کشک محلی

  • فیله مرغ 500 گرم

  • سیر تازه 5 حبه

  • مغز گردوی تازه 200 گرم

  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه فسوجن کشک

در ابتدا سینه مرغ رو به قطعه‌های کوچیک تقسیم کنید، سپس با پیاز و ادویه‌های لازم تفت دهید؛ تا زمانی که آب پیاز و مرغ به خوبی چیده بشه.

پس از این مرحله، گردوی تازه که آسیاب شده رو در داخل تابه جداگانه کمی تفت بدید و 1 لیتر آب به گردو اضافه کنید. وقتی گردو به جوش افتاد مرغ‌های تفت داده شده رو به گردو‌ها اضافه کنید تا مرغها به خوبی پخته بشن و گردو روغن بندازه.

پس از حدود یک ساعت، کشک تازه رو بهش اضافه کنید و روی حرارت ملایم بذارید تا کمی طعم کشک به خرد مواد بره.

نیم ساعت بعد غذا رو چک کنید، اگه از جا افتادن غذا مطمئن شدید، می‌تونید غذاتون رو خاموش کنید و اون رو با برنج سرو کنید.

بهترین کشک

طرز تهیه قروتو با کشک غذای محلی بجنوردی

مواد لازم:

  • یک عدد پیاز متوسط

  • بهترین کشک محلی 250 گرم

  • ماست ترش 250 گرم

  • گردوی تازه 50 گرم

  • سبزی های تازه خردشده (جعفری، تره و ترخون) 100 گرم

  • کره یا روغن محلی 50 گرم

  • شیرین بیان 1 ق‌غ

  • نعنا خشم 1 ق‌غ

  • نمک و زرچوبه به میزان لازم

طرز تهیه

در ابتدا ماست و کشک رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به خوبی رقیق شوند.

سپس دو و نیم لیوان آب بهشون اضافه کنید تا مایه رقیق تری به دست بیاد. این مواد رو کنار بذارید تا به بقیه آماده سازی غذا بپردازید.

روغن یا کره، هر کدوم که بیشتر دوست دارید رو داخل قابلمه بریزید و سپس پیاز های خرد شده رو بهشون اضافه کنید.

وقتی پیاز روی حرارت خیلی ملایم کاراملی شد، نعنا خشک و زردچوبه رو بهش اضافه کنید و هم بزنید.

بعد از چند دقیقه هم زدن، سبزی های خرد شده تازه به اونها اضافه کنید.

حالا نوبت اضافه کردن مغز گردو، شیرین بیان و نمک به موادتونه. کمی موادتون رو روی

حرارت معمولی تفت بدید تا مواد برای اضافه کردن سس بهتربن کشک و ماست که از

قبل تهیه کردیم آماده بشه.

در آخر هم سس کشک و ماست رو رو بهش اضافه کنید و هم بزنید.

دقت داشته باشید که چون توی این غذا از ماست استفاده می‌شه، بنابراین باید مرتب هم بزنید تا خوب بجوشه، اگه این کارو به خوبی انجام ندید، ماست به اصطلاح بریده می‌شه.

زمانی که مواد برای ترکیب طعمشون دست به دست هم دادن و به خوبی جوش خوردن، می‌تونید این غذای عالی رو نوش جان.

شما می‌تونید این غذا رو مثل آبگوشت میل کنید، یعنی نون های خرد شده داخل اون بریزید و هم بزنید و به اصطلاح تلیت کنید.

بهترین کشک

طرز تهیه آبگوشت کشک شهر لرستان

اما سومین غذای محلی که با بهترین کشک می‌تونید اون رو آماده کنید، یک غذای محلی از استان لرستان هستش که برخی اهالی به اون دو گوله دوار هم می‌گن؛ این غذا در فصل زمستون طرفدار زیادی داره و بسیار خوشمزس.

مواد لازم:

  • گوشت آبگوشتی 500 گرم

  • نخود 2 پیمانه

  • لوبیا سفید 2 پیمانه

  • بادمجان سرخ شده 2 عدد

  • پیاز 1 عدد

  • سیر تازه 4 حبه

  • کشک با کیفیت 250 گرم

  • نمک، زردچوبه و نعنا خشک به میزان لازم

طرز تهیه

برای تهیه این غذا لازمه که نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنید و تا زمان پختن غذا چندین بار آب نخود و لوبیا رو تعویض کنید.

سپس گوشت، حبوبات، نمک، پیاز خرد شده و سیر رو با 5 لیوان آب در قابلمه روی حرارت بذارید تا بجوشن و خوب بپزن.

پس از گذشت یک ساعت، زردچوبه رو اضافه کنید و نیم ساعت مانده به پایان پخت، بادمجان های سرخ شده رو به مواد اضافه کنید.

وقتی غذا به خوبی پخته و آماده سرو شد در آخرین مرحله، کشک رو اضافه کنید تا مقداری جوش بخوره.

برای طعم دهی بهتر، می‌تونید کمی نعنا داغ درست کنید و بهش اضافه کنید.

برای سرو غذا هم می‌تونید، آب آبگوشت رو در یک ظرف جدا بریزید و مابقی مواد رو باهم بکوبید و در آخر میل کنید.

نکته مهم برای تهیه غذاهای حاوی کشک:

یکی از نکات مهم برای تهیه این غذاها، نوع کشکی هستش که ازش استفاده می‌کنید. توصیه ما اینکه که همیشه از بهترین کشک استفاده کنید که کیفیت خیلی خوبه داشته باشه. هرچقدر کشک انتخابی شما با کیفیت باشه، غذاتون طعم بهتری میگیره و قطعا خوشمزه تر می‌شه.

طبع کشک چیست؟

معمولا اکثر کشک ها از شیر گاو تهیه می‌شن و دارای طبع سرد و خشک هستند. بنابراین مصرف کشک برای کسایی که ذائقه گرم دارند، یک گزینه عالی هستش. همچنین اگر طبع شما سردی و خشک هستش، بهتره کشک رو با موادی مصرف کنید که طبع اون رو اصلاح می‌کنه.

نکته حائز اهمیت

چه کسانی نباید از غذاهای حاوی کشک استفاده کنند؟

  • افرادی که یبوست دارند.

  • کسانی که فشار خون دارند.

  • افرادی که طبع سرد دارند.

دکمه بازگشت به بالا