اقتصادیمطالب برتر

8 مهارتی که هر حسابدار موفقی باید داشته باشد

هر شغلی را که در نظر بگیرید، دارای مهارت­‌هایی است. این مهارت­ها در برخی موارد به صورت عمومی و در برخی موارد به صورت تخصصی است. به عنوان مثال امروزه کار با کامپیوتر و نرم افزارهای آفیس از جمله مهارت­‌های عمومی است که تقریبا تمامی افراد با آن درگیر هستند و باید آن را فرا بگیرند.

استعدادهای مورد نیاز یک حسابدار | سوالاتی که یک حسابدار باید بداند

رشته حسابداری با توجه به پرکاربرد بودن آن علاوه بر مهارت­های عمومی دارای مهارت­های تخصصی است که متقاضیان کار برای تصدی پست مورد نظر باید به این مهارت‌­ها تسلط نسبی داشته باشد. فراگیری مهار‌ت­های حسابدار در واقع به عنوان نقطه قوت فرد تلقی شده و می­‌تواند در بازار رقابت شخص را از رقبا متمایز کند.

انواع مهارت در حسابداری

تمامی کسب و کارها حتی کسب و کارهای کوچک به نوعی با حسابدارها و حسابداری در ارتباط هستند. حسابداری از جمله مشاغل حساس است که کوچک‌ترین اشتباه، موجب ضررهای مالی جبران‌ناپذیر می­‌شود. به همین علت حسابدارن باید مهارت­‌های یک حسابدار حرفه‌ای را به خوبی فرا بگیرند.

از جمله مهارت‌­های حسابدار می‌توان به کار با اعداد، تجزیه و تحلیل آن‌­ها، تهیه گزارش، تعامل با مشتریان و … اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با مهارت­های لازم یک حسابدار در ادامه به چند مورد از مهارت‌­های مورد نیاز کارشناس حسابداری اشاره شده است.

مهم ترین مهارت های مورد نیاز شغل حسابداری

کسب مهارت سبب می‌­شود تا حسابدار بتواند تمامی کارهای مرتبط خود را با دقت و به صورت صحیح انجام بدهد. مهارت­‌های حسابدار به تهیه و تنظیم گزارش‌­های مورد نیاز، برنامه ریزی صحیح واحد اقتصادی و در نهایت منجر به پیشرفت حسابدار و مجموعه اقتصادی می‌­شود. از جمله مهارت‌­های مهم مورد نیاز حسابداران عبارت است از؛

  • مهارت کار با نرم‌افزارهای مورد نیاز حسابداران
  • مهارت در تجزیه و تحلیل برای صدور اسناد حسابداری
  • مهارت در محاسبه حقوق و دستمزد، بیمه و مالیات کارکنان
  • تسلط بر قوانین مالیاتی، بیمه و قانون کار
  • تسلط بر مهارت‌های ارتباطی
  • توانایی مدیریت زمان
  • اخلاق و درستکاری
  • تقویت تفکر انتقادی

لازم به ذکر می باشد که وظایف تصمیم‌گیری، حسابرسی و گزارشگری به عنوان وظایف تخصصی یک حسابدار خوب شناخته می‌­شود.

استعدادهای مورد نیاز یک حسابدار | سوالاتی که یک حسابدار باید بداند

چطور مهارت های مورد نیاز یک حسابدار را کسب کنیم؟

در پارگراف قبل مواردی از مهارت­های حسابدار حرف‌ه­ای بیان شد. برای کسب هر مهارت باید سعی کرد در آن زمینه به تحصیل، آموزش، مطالعه و … پرداخت. به عنوان مثال اگر فردی بخواهد مهارت­های کار با نرم افزار را تقویت کند باید در دوره­های آموزشی مربوطه شرکت کند و همچنین تکرار کار با نرم افزار را فراموش نکند.

چگونه حسابداری موفق شویم؟

اینکه شخص چگونه می‌­تواند به یک حسابدار خوب تبدیل شود و چگونه می­تواند مهارت­های حسابدار حرف‌ه­ای را فرا بگیرد و بخواهد راهکار مشخصی برای آن تعرف کند بسیار دشوار است و بسته به شرایط و موقعیت افراد فرق می­کند. اما به طور کلی اگر شخصی بخواهد بهترین حسابدار شود، باید نسبت به کسب علم و تجربه بپردازد.

در این زمینه شخص باید؛

  • تحصیلات حسابداری را داشته باشد.
  • وظایف عمومی و فنی حسابدار را بشناسد.
  • مهارت­های حسابدار موفق را بیاموزد.
  • به قوانین مورد نیاز از جمله قانون تجارت، تامین اجتماعی و مالیات تسلط کافی داشته باشد.
  • مدیریت پول و زمان را فرا بگیرد.
  • مهارت‌های سخنوری و نوشتاری خود را تقویت کند.
  • دقت، تمرکز، اعتماد به نفس، درستکاری و خلاقیت داشته باشد.

لاز به ذکر می باشد که از مهارت­های مدیریت پول، مهارت‌های سخنوری و نوشتاری، مدیریت زمان، دقت و تمرکز بالا، خلاقیت، درستکاری، اعتمادبه‌نفس، خدمت محوری، رازداری کامل به عنوان مهارت­های نرم حسابدار یاد می‌­شود.

استعدادهای مورد نیاز یک حسابدار | سوالاتی که یک حسابدار باید بداند

چگونه یک رزومه حسابداری حرفه‌ای بنویسیم؟

زمانی شخص می­‌تواند یک روزمه حسابداری حرفه­‌ای داشته باشد که مراحل مربوط به تبدیل شدن به یک حسابدار را پله پله طی کرده باشد و در این راستا مهارت‌­های یک حسابدار خوب را کسب کرده باشد. بعد از گذر از این مرحله شخص می­تواند نسبت به تهیه یک روزمه حسابداری حرفه­‌ای اقدام کند.

یک رزومه حرفه­ای باید حاوی اطلاعات تحصیلی، سوابق شغلی، مقالات، کتب، تالیفات و مدارک کسب شده باشد. تمامی اطلاعات باید به ترتیب و با نظم خاصی نوشته شود تا فردی که آن را مطالعه می­‌کند به راحتی بتواند به توانایی­های شخص پی ببرد. همچنین برای نوشتن تمامی اطلاعات مربوط به تحصیل و سوابق شغلی حتما باید از آخرین سوابق شروع شود.

یک حسابدار باید به چه نرم افزارهایی مسلط باشد؟

امروزه استفاده از نرم افزارهای حسابداری مختلف از قبیل نرم افزار حسابداری مالی آرین سیستم برای حسابداران امری اجتناب ناپذیر است. آن­ها در مرحله اول حتما باید نرم افزار آفیس را به خوبی فرا بگیرند. در مرحله بعد فراگیری نرم افزارهای مالی و اداری که امکان گزارش دهی مالی، تجزیه و تحلیل صورت­های مالی، مدیریت پروژه و … را داشته باشد الزامیست.

یکی از نرم افزارهایی که لازم است حسابداران کار با آن را بلد باشند، نرم افزار سفارشات خارجی است. اگر بخواهیم کاربرد این نرم افزار را معرفی کنیم، می‌توانیم به نرم افزار سفارشات خارجی آرین سیستم اشاره نماییم. نرم افزار خرید و سفارشات خارجی آرین سیستم با تسهیل و افزایش سرعت جریان‌های مالی در سازمان‌ها، مدیریت اطلاعات و خریدهای برون مرزی را آسان تر ‌می‌نماید. با استفاده از نرم افزار سفارشات خارجی آرین سیستم کاربران می‌توانند برای هرنوع از سفارشات الگویی خاص ایجاد نمایند، که فرآیند خریدها خارج از چهارچوب‌های تعیین شده انجام نشود.

پوشش دهی عملیات چند ارزی، محاسبه قیمت تمام شده محصولات خریداری شده و همچنین عملیات سیستم چند ارزی از مزایای بازر نرم افزار سفارشات خارجی آرین سیستم ‌می‌باشد.

امروزه رشته حسابداری به یکی از رشته­های پرطرفدار تبدیل شده و بازر کار مناسبی برای حسابداران به وجود آمده است. اما برای ورود به این رشته لازم است که شخص مهارت­های حسابدار را فرا بگیرد. از جمله این مهارت­ها به مهارت کار با نرم افزار، مهارت مربوط به قوانین تامین اجتماعی، مالیاتی و … می‌­توان اشاره کرد.

در این مقاله به پرسش مهارت­های حسابداری چیست پاسخ داده شده و در ادامه شرح مختصری در خصوص مهم‌ترین مهارت­‌های مورد نیاز شغل حسابداری، شیوه کسب مهارت­های حسابدار (Accountant skills)، نحوه نوشتن رزومه حسابداری، مهارت­های نرم افزاری مربوط به حسابداری ارائه شد.

کارگروه تحریریه اقتصادی

سلام! من یک خبرنگار اقتصادی حرفه‌ای هستم که با تخصص و تجربه در زمینه تحلیل‌های اقتصادی فعالیت می‌کنم. با استفاده از روش‌های پیشرفته و دسترسی به منابع معتبر، سعی می‌کنم تا به شما تحلیل‌های دقیق و قابل اعتماد را ارائه دهم تا شما در تصمیم‌گیری‌های مالی بهترین نتیجه را بگیرید.
دکمه بازگشت به بالا