اجتماعیمطالب برتر

طرز تهیه سیرقلیه گیلانی

غذا‌های گیلانی یکی از محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی هستند. افراد زیادی بعد از سفر به این شهر دوست داشتنی به دنبال رستوران‌هایی می‌گردند که بتوانند سیرقلیه گیلانی را به خوبی درست کنند تا خاطرات شیرینشان دوباره تکرار شود. غذا‌های شمالی جزء بهترین غذا‌هایی به حساب می‌آیند که افراد زیادی از خوردن آن لذت می‌برند.

خورش سیرقلیه از غذا‌های خوشمزه شمالی است. از مواد تشکیل دهنده اولیه آن می‌توان از اردک، غاز یا مرغ استفاده کرد. لپه، برگ سیر تازه و تخم مرغ از دیگر مواد غذایی که در این خورش استفاده می‌شود. بعضی از افراد برای خوشمزه‌تر کردن آن زعفران، پیاز، شوید خشک و سیر تازه را نیز اضافه می‌کنند. معمولاً خورش‌های شمالی ترش مزه هستند و در سیرقلیه گیلانی نیز برای ترش شدن آن از آب نارنج یا آبغوره استفاده می‌کنند. بعضی از افراد ممکن است که سیرقلیه را با سیر واویج اشتباه بگیرند.

 سیرقلیه گیلانی همراه با کته برنج، سیر ترشی و ترب سر سفره‌ها سرو می‌شود. اگر از طرفداران سیر هستید، خوردن این خورش را به شما پیشنهاد می‌کنیم. همچنین اگر جزء افرادی هستید که علاقه به سیر دارید اما از ترس بوی آن، خود را محروم می‌کنید، می‌توانید این خورش را امتحان کنید. چون غذایی ساده و بی‌بو بوده و در فصل‌های پاییز و زمستان بهترین زمان برای درست کردن آن است. چون سیر در این فصل‌ها تازه‌تر هستند.

در نتیجه همین حالا برای این هفته خود برنامه‌ریزی کنید و این غذای خوشمزه گیلانی را در رستوران رازقی امتحان کنید. شما می‌توانید در این رستوران واقع در رشت به صورت آنلاین یا حضوری سیر قلیه گیلانی را با بهترین متریال اولیه نوش جان کنید. برای ثبت سفارس آنلاین به صفحه بهترین رستوران در رشت مراجعه نمایید.

باغ رستوران های رشت | بهترین رستوران رشت با موسیقی زنده

آموزش خورش سیر قلیه

برای درست کردن خورش سیر قلیه گیلانی مرغ(اردک یا غاز)، کته برنج همراه با سیر و ترب را سرو می‌کنند. در ادامه قصد داریم که طرز تهیه این خورش شمالی را آموزش دهیم تا بتوانید علاوه بر میل کردن در رستوران، آن را در خانه نیز تهیه کنید و لذت ببرید. مواد لازم برای ۶ نفر در زیر آمده است، شما می‌توانید بسته به تعداد نفرات این میزان گفته شده را کم یا زیاد کنید.

۱. ۵ پیمانه لپه
۶۰۰ گرم مرغ (ران)
۶ پیمانه برگ سیر ریز و خرد شده
۵ عدد تخم مرغ
نمک، فلفل و زردچوبه ( به اندازه و مقدار لازم )
یک عدد پیاز پوست کنده و به چهار قاچ تقسیم شده
دو عدد پیاز کوچک و پوست کرده به شکل خلالی
روغن به میزان مورد نیاز
دو قاشق غذاخوری آب نارنج یا آبغوره

طرز تهیه سیر قورمه شمالی

مرحله اول: لپه‌ها را از شب قبل خیس کنید. همچنین چندین بار آب آن را عوض کنید تا لپه زودتر بپزد. سپس آب لپه‌ها را خالی کنید. به صورت جداگانه در یک قابلمه آن را بپزید، اما مراقب باشید که لپه‌ها له نشوند.

مرحله دوم: پیاز چهار قاچ شده را همراه با مرغ در یک قابلمه همراه با آب بریزید. سپس ادویه‌های لازم مثل زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. همچنین مرغ را روی گاز متوسط قرار بدهید تا آب جوش بیاید. اگر روی آب کف درست شد، آن را با قاشق بردارید و دور بیندازید. سپس شعله گاز را کم کنید و بگذارید مرغ تا ۴۵ دقیقه بپزد. سپس مرغ‌ها را جدا کنید و در یک قابلمه دیگر آن را کمی سرخ کنید. مرغ‌هایی که سرخ شدند را کنار بگذارید. آب مرغ درست شده را نیز از یک صافی رد کرده و کنار بگذارید.

مرحله سوم: روغن را به اندازه در یک قابلمه بریزید. حالا قابلمه را روی گاز متوسط قرار دهید. پیاز‌های خلالی و خرد شده را در قابلمه به مدت سه تا هفت دقیقه تفت دهید. پیاز‌ها باید سبک شوند. بعد از آن موقع ریختن برگ سیر ریز خرد شده را همراه با نمک، فلفل و زرد چوبه را در قابلمه بریزید و مواد را به خوبی با یکدیگر تفت دهید. باید مواد طلایی رنگ شوند. این مرحله باید حواستان به برگ سیر باشد تا سیاه نشود.

مرحله چهارم: در این مرحله باید تخم مرغ‌ها را به برگ سیر و پیاز سرخ شده در قابلمه‌ها اضافه کنید. بعد از آن بگذارید تا تخم مرغ‌ها بتوانند کمی خودشان را بگیرند. در همین حال مواد داخل قابلمه را به خوبی هم بزنید. حال باید لپه‌های از قبل پخته شده را به ترکیب سیر، پیاز و مرغ اضافه نمایید.

مرحله پنجم: مرغ سرخ شده را همراه با کمی آب مرغی که از قبل صاف کردید به قابلمه‌تان اضافه کنید. اجازه دهید تا مرغ با آب آن کمی مخلوط شوند. سپس آن‌ها را با یکدیگر هم بزنید. حال باید صبر کنید تا این خورش گیلانی به اصطلاح جا بیفتد.

مرحله ششم: دو قاشق غذاخوری آب نارنج یا آبغوره به آن اضافه کنید. حالا وقت آن رسیده که ترب سفید، ترشی، سالاد، زیتون و کته برنج خود را به سفره بیاورید از خوردن این خورش سیرقلیه گیلانی لذت ببرید.

طرز تهیه سیر خورش گیلانی

غذای محلی گیلانی سیر خورش است. طرز تهیه این خورش در بالا توضیح داده شد. همچنین می‌توانید در رستوران رزاقی این غذا را به صورت آنلاین یا حضوری سفارش دهید و فقط از مزه لذیذ آن، لذت ببرید. اکثر غذا‌های شمالی طعم ترشی دارند. قبل از سرو می‌توانید آن را بچشید و اگر ترشی آن کافی نبود، می‌توانید آبغوره بیشتری به آن اضافه کنید. انتخاب برگ سیر تازه خیلی مهم است. چون هر چه کیفیت این متریال بالا باشد، خورش شما خوشمزه‌تر می‌شود.

باغ رستوران های رشت | بهترین رستوران رشت با موسیقی زنده

سیرقلیه گیلانی

نکاتی که هنگام پخت این خورش باید در نظر بگیرید اگر یادتان رفت لپه‌ها را از قبل خیس کنید، می‌توانید چندین بار با آب شست و شو دهید. این کار را چندین بار تکرار کنید. پس از سرخ کردن برگ سیر‌ها، حجم آن‌ها بسیار کم می‌شود. پس برای ریختن برگ سیر‌های تازه دست و دل باز باشید. هرگز ساقه‌های سیر را در خورشت نریزید. فقط ریختن برگ کفایت می‌کند.

لازم نیست که همیشه مرغ استفاده کنید. اردک یا غاز را نیز می‌توانید در سیرقلیه گیلانی خود استفاده کنید. اگر از اردک استفاده کردید، حتماً بعد از شستن آن، به صورت درسته در قابلمه بپزید. در آخر به خورش اضافه کنید. خورش قلیه گیلانی یک خورش کم آب است، اگر که از مرغ استفاده نمایید. پس آب مرغ را طوری به غذا اضافه کنید تا به مرور آب خورش کم شود.

سیرقلیه گیلانی با مرغ

همان طور که گفته شد شما می‌توانید از اردک و غاز برای خورش سیرقلیه گیلانی استفاده کنید. در رستوران رزاقی در رشت شما می‌توانید قلیه گیلانی را در کنار مرغ سفارش دهید. خورش قلیه از خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی بوده که طعم ترشی دارد. در فصل پاییز و زمستان بیشتر این غذا درست می‌شود.

ممکن است در فصل‌های دیگر به خوبی نتوانید سیرقلیه را آن طور که دوست دارید، درست کنید. زیرا سیر که اصلی‌ترین ماده تشکیل دهنده این غذا است؛ فقط در پاییز و زمستان به صورت تازه پیدا می‌شود. در نتیجه خوردن این غذا در این دو فصل مزه خاص دیگری می‌دهد.

طرز تهیه سیرقلیه گیلانی بدون لپه

گاهی بعضی از افراد از لپه خوششان نمی‌آید یا حتی به آن حساسیت دارند. در این مواقع شما می‌توانید سیرقلیه گیلانی را بدون لپه تهیه کنید. تغییر چندانی در مزه آن به وجود نمی‌آید. گا‌هاً بعضی از افراد یادشان می‌رود از شب قبل لپه‌ها را خیس کنند. در این حال می‌توانند اصلاً از آن برای خورشتشان استفاده نکنند. این خورش فواید زیادی دارد. در رستوران رزاقی با متریال درجه یک سفارش دهید و از مزه آن لذت ببرید. همچنین داشتن یا نداشتن لپه را نیز می‌توانید در دستور سفارش خود قرار دهید تا مطابق با میل شما درست شود.

باغ رستوران های رشت | بهترین رستوران رشت با موسیقی زنده

سیرقلیه دو نفره

شما می‌توانید از رستوران رزاقی واقع در رشت، گلسار، نبش خیابان ۱۲۳ انواع غذا‌های محلی و گیلانی را سفارش دهید. سیرقلیه گیلانی از جمله غذا‌هایی است که به صورت دو نفره نیز سفارش‌گیری می‌شود. شما می‌توانید به صورت آنلاین و حضوری غذای خود را به صورت کاملاً گرم تحویل بگیرید.

رستوران رزاقی از باکیفیت‌ترین رستوران در رشت – گیلان است. رستورانی با فضای بسیار شیک و مدرن و استفاده از متریال‌های تازه و درجه یک باعث شده تا این رستوران را به بزرگترین رستوران شمالی کشور تبدیل کند. همچنین جزء پرطرفدارترین اپلیکیشن سفارش غذا در استان گیلان شناخته شده است.

شما می‌توانید انواع غذا‌های شمالی از جمله سیرقلیه گیلانی را از اینجا تهیه کنید و حتی در روز‌های تعطیل همراه با خانواده خود، بیایید و نه تنها از فضای جذاب آن، بلکه از غذا‌های خوشمزه لذت ببرید. همچنین برای تهیه سیرقلیه دو نفره می‌توانید همین حالا دست به کار شوید و طبق طرز تهیه گفته شده آن را در خانه درست کنید. سپس در وقتی مناسب مزه واقعی آن را در رستوران بچشید.

سیرقلیه شمالی

سیر که ماده اصلی تشکیل دهنده سیرقلیه گیلانی است دارای مزیت زیادی است. این گیاه خاصیت‌های زیادی دارد. زمانی که در این غذا همراه با سایر مواد بکار می‌رود، می‌تواند باعث سلامتی بیشتر شود. به عبارتی دیگر شما نه تنها یک غذا خوشمزه می‌خورید، بلکه به سلامتی خود نیز می‌رسید.

کنترل کلسترول خون از جمله فواید خوردن سیرقلیه شمالی است. بهینه‌سازی خون، بهبود گردش خون، کاهش قند خون، افزایش گلبول‌های قرمز از دیگر مزیت‌های این خورش شمالی بوده و می‌توانید آن را برای افزایش سلامتی خود آن را سفارش دهید و لذت ببرید.
در رستوران رزاقی  با برگ سیر‌های تازه و مواد اولیه با کیفیت این غذا درست می‌شود و شما می‌توانید چه در خانه و چه در رستوران آن را نوش جان کنید.

سیرقلیه گیلانی در فضای بارانی رشت در فصل‌های پاییز و زمستان می‌تواند یک تجربه دوست داشتنی برای شما و خانواده‌تان درست کند. انواع غذاهای ایرانی بهترین مزه دارند؛ سیرقلیه گیلانی نیز را حتما امتحان کنید و تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید. این غذا به شدت ساده است و در عین حال بسیار خوشمزه است.

دکمه بازگشت به بالا