فیلرهای حجم دهنده پوست را بشناسید

انواع فیلرها

جهت تزریق فیلر از مواد زیادی استفاده می‌شود که در ادامه انواع آنها را ذکر خواهیم کرد.

پوست

فیلر اسید هیالورونیک (HA)

یکی از پرکاربردترین موادی که برای تزریق فیلر استفاده می‌شود اسید هیالورونیک است که یک قند طبیعی است. این ماده به طور عادی در بدن انسان وجود دارد و به همین علت احتمال واکنش‌های حساسیت به آن پایین است. عملکرد این ماده در حالت حادی جمع کردن قسمت‌های مختلف پوست در هنگام نیاز است. این ماده یکی از محبوب‌ترین انواع فیلر به شمار می‌آید زیرا بسیار کم ریسک و کم خطر است.

اما از آنجایی که این ماده طبیعی است و به طور عادی در بدن وجود دارد توسط بدن به راحتی جذب می­شود. در نتیجه فیلرهای از نوع هیالورونیک از ۶ الی ۱۲ ماه دوام دارند و پس از آن شما باید برای تزریق فیلر و تجدید آن اقدام کنید. البته اسید هیالورونیک اثرات بلند مدت نیز دارد و آن افزایش میزان کلاژن سازی در محل تزریق است که این موضوع می‌توان پس از تزریق مکرر و در طولانی مدت به خوبی مشاهده کرد.

تزریق این ماده به دلیل طبیعی بودن آن و وجود این قند در حالت کلی در بدن یکی از کم عوارض ترین راهکارها است. البته لازم به ذکر است که برند مورد نظر در نتیجه نهایی و کاهش عوارض نیز بسیار تاثیرگذار است. ممکن است مطلب تزریق فیلر نی نی سایت را خوانده باشید اما باید بدانید که این سایت جنبه علمی ندارد و بهتر است با مشاوره پوست و مو صحبت کنید.

پلی متیل متاکریلات (PMMA)

یکی دیگر از انواع مواد مورد استفاده در تزریق فیلر پلی متیل متاکریلات (PMMA) است. این ماده در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار می‌گیرد و اثر آن تا ۵ سال بعد نیز قابل مشاهده است. این ماده برعکس اسید فیلر اسید هیالورونیک مصنوعی است و در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار می‌گیرد. این ماده می‌تواند خطوط خالی مثل خط اخم را پر کند. همچنین این ماده کلاژن سازی را نیز تقویت می‌کند.

البته با توجه به تاثیر طولانی مدت این فیلر، پزشکان معمولاً از آن برای تزریق فیلر در تمامی نقاط صورت استفاده نمی‌کنند. لازم به ذکر است که است که این فیلر در مقایسه با فیلرهای کوتاه مدت عوارض بیشتری دارد و مراجعین ممکن است عوارضی همچون کبودی و عفونت را پس از تزریق مشاهده کنند.

کلسیم هیدروکسیل آپاتایت (CaHA)

کلسیم هیدروکسیل آپاتایت یک ماده دیگر در تزریق فیلر است که میزان همبستگی آن از اسید هیالورونیک بیشتر است. این فیلر از اجزای بسیار ظریف و میکروسکوپی تشکیل شده است. به دلیل همبستگی بیشتر این فیلر دوام آن نیز از اسید هیالورونیک بیشتر است و اثرات آن بیش از نیز یک سال قابل مشاهده است. همچنین به این موضوع نیز باید دقت کنید که این ماده برای تمامی نقاط صورت کاربرد ندارد و عموماً در ناحیه‌هایی که چربی عمیق دارند استفاده می‌شود. در این خصوص نظر دکتر پوست بسیار حائز اهمیت است.

پلی لاکتیک اسید (PLLA)

پلی لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی است که در سال‌های گذشته از آن برای تولید نخ بخیه استفاده می‌شد. فیلر پلی لاکتیک اسید از انواع فیلرهای مستقیم نیست بلکه اثر آن پس از مدت‌زمانی مشخص و با تحریک کلاژن سازی در محل تزریق نمایان می‌شود.

از این فیلر معمولاً در نیمه پایینی صورت و در محل خط خنده و خطوط لبخند، حجم دهی لب و پر کردن گونه استفاده می‌شود. تزریق پلی لاکتیک اسید در سه یا چهار دوره یک ماهه انجام می‌شود و معمولاً اثری نیمه‌دائمی و چندساله دارد. به این موضوع دقت کنید که تنها فیلر پلی لاکتیک اسید مورد تأیید FDA، فیلر Sculptra Aesthetic است.

سلول‌های چربی

این روش نسبت به مواد دیگر تهاجمی‌تر است. در تزریق چربی با بهره گیری از تکنیک‌هایی همچون لیپوساکشن چربی‌های بدن خارج می‌شوند و به عنوان ماده فیلر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این روش نیاز به بی حسی یا بیهوشی دارد و همچنین ممکن است باعث ایجاد عوارضی در مکان برداشت و تزریق شود. با تمام موارد ذکر شده یکی از امن‌ترین مواد جهت تزریق فیلر به شمار می‌رود. از مزیت‌های این روش می‌توان به این موضوع اشاره کرد که چربی از بدن بیمار بدست می‌آید و واکنش‌های آلرژیک را در پی ندارد. همچنین ماندگاری این روش نیز نسبت به سایر مواد بسیار بیشتر و طولانی‌تر است.

آیا تزریق فیلرها دائمی است؟

از نظر ماندگاری فیلر در سه گروه تقسیم بندی می‌شوند.

فیلرهای دائمی

همانطور که از نام این فیلرها نیز مشخص است، بدن توانایی تجزیه این گونه فیلرها را ندارد و در نتیجه به طور دائمی و مادام العمر در بدن باقی می‌ماند. از جمله این فیلرها می‌توان به پلی آکریل آمید اشاره کرد. چربی نیز در این دسته قرار می‌گیرد که اگر با تکنیک درست و توسط یک پزشک ماهر تزریق انجام شود می‌تواند بدون عوارض و تا سالیان طولانی در بدن باقی بماند.

فیلرهای نیمه دائمی

این دسته از فیلرها تنوع بیشتری نسبت به دسته بندی قبلی دارند و شامل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید هستند که ماندگاری آنها بین ۲ تا ۴ سال است. تزریقات این دسته از فیلرها نیاز به تجربه و مهارت خاصی دارد زیرا باید نکات و ملاحظات تزریق این گونه فیلرها در نظر گرفته شود.

فیلرهای موقتی

انواع مختلفی از فیلرهای موقت موجود است. یکی از پرکاربردترین آنها فیلر هیالورونیک است که همانطور که گفتیم نسبت به سایر فیلرها عارضه کمتری دارد و بسیار پرکاربرد است. ماندگاری این فیلرها چندین ماه است و نسبت به برند مورد استفاده و بدن هر فرد از ۶ الی ۱۸ ماه در بدن ماندگاری دارند و پس از آن نیاز به تزریق مجدد و ترمیم است.

مزایای تزریق فیلر

این روش نسبت به سایر روش‌های درمانی و زیبایی مزیت‌های بسیاری دارد. مهم‌ترین آن کم‌تر تهاجمی بودن این روش است. تزریق فیلر بدون بر جای ماندن هر گونه آثار زخم یا بخیه انجام می‌شود. همچنین عوارض بسیار کمی دارد. نیازی به دوران نقاهت یا استراحت نیست و زیباجو می‌تواند پس از تزریق به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهد.

از دیگر مزیت‌های تزریق فیلر مشاهده کردن نتیجه به صورت عینی است و در صورتی که عیبی مشاهده شود پزشک می‌تواند آن را رفع کند. هر چند لازم به ذکر است که تزریق فیلر با ورم در ناحیه مورد نظر همراه هست و نتیجه دقیق پس از بین رفتن ورم قابل مشاهده است. برخی از فیلرها به بازسازی پوست و جلوگیری از شل شدگی آن نیز کمک می‌کنند.

معایب تزریق فیلر

مانند هر روش زیبایی و درمانی دیگر تزریق فیلر ممکن است با عوارض یا معایبی همراه باشد. عوارض طبیعی فیلر کاملاً موقتی و موضعی است که شامل ورم، قرمزی و سوزش اندک در ناحیه پس از تزریق است که به مرور و در عرض چند روز از بین می‌رود. اما در صورتی که به پزشک حاذق و مجرب مراجعه نکنید ممکن است عوارضی رخ بدهد که نادرتر و جدی‌تر است. این عوارض شامل موارد زیر است:

  • ایجاد عفونت در محل تزریق
  • وارد شدن آسیب به عروق خونی
  • ایجاد ناهمواری و بافت گلوله گلوله
  • خارج شدن فیلر از محل تزریق
  • خون مردگی و آسیب به بافت

قیمت تزریق فیلر

هزینه تزریق فیلر نسبت به سایر روش های درمانی کمتر و انتخاب به صرفه ای است. همچنین قیمت آن نیز به دو فاکتور مهم یعنی نوع برند فیلر و پزشک مربوطه بستگی دارد. واضح است که هر چقدر برند معتبر باشد و پزشک نیز تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، هزینه تزریق بالاتر خواهد بود.

برگرفته شده از:

ژوابکس

youtube.com

aad.org

دکمه بازگشت به بالا