مصرف دخانیات و مشکلات حاد پوستی

اثرات مخرب سیگار کشیدن بر سلامتی

به نقل از ژوابکس؛ کاهش کیفیت و کمیت زندگی در افراد سیگاری را می‌توان به بهترین نحو با بررسی بیماری‌های پوستی فرد سیگاری درک کرد. سیگارکشیدن علاوه بر اثرات تهدیدکننده بر ارگان‌های داخلی از جمله قلب و ریه، با تأثیر بر پوست منجر به پیری زودرس پوست شده و همین امر سبب کاهش کیفیت زندگی می‌شود. در مجموع این تأثیرات می‌توانند هشداری برای خطرات شدیدتر و تهدیدکننده حیات باشند. سیگارکشیدن طولانی‌مدت با کاهش مهارت‌های تفکر و IQ همراه است. سال‌ها سیگارکشیدن می‌تواند همان گونه که هوا را آلوده می‌کند، مغز را نیز تحت‌تأثیر قرار دهد. مصرف طولانی‌مدت سیگار همان گونه که میزان IQ را کاهش می‌دهد، مهارت‌های تفکر را نیز در مردان الکلی و غیرالکلی کاهش می‌دهد.

پوست

آثار مخرب سیگار کشیدن بر بدن

در ادامه آثار مخرب سیگار کشیدن بر بدن آمده است:

آسیب به پوست، مو و ناخن

تحقیقات نشان‌ داده‌اند استعمال دخانیات سبب آسیب‌های زیر بر روی پوست می‌شود:

  • ایجاد چین‌وچروک در پوست
  • نازک شدن پوست و قابل مشاهده شدن رگ‌ها
  • کاهش چربی زیرجلدی و در نهایت گود افتادگی گونه و کاسه چشم
  • ریزش مو با الگوی مردانه
  • نازک شدن صفحه ناخن، ضخیم شدن ناخن و تشدید چین‌های پوستی
  • خاکستری شدن رنگ مو و سفید شدن زودرس موها
  • تغییر رنگ پوست و ایجاد لکه‌های پوستی
  • تحلیل عضلات و آویزان شدن پوست
  • ایجاد جوش‌های سر سیاه معروف به جوش‌ سیگاری‌ها یا جوش غیرالتهابی
  • افزایش احتمال بروز یک نوع بیماری پوستی به نام بیماری صدف یا پسوریازیس بیماری پوستی وابسته به سیستم ایمنی که باعث بروز پوسته‌های نقره‌ای ضخیم در آرنج و زانو شده که در صورت کنده شدن، زیر آن نقاط خونریزی دهنده دیده می‌شود. البته این بیماری انواع مختلف دارد که محل پوسته‌ها بر حسب نوع متفاوت است اما در سیگاری‌ها این بیماری به دلیل تأثیر اجزای سمی سیگار بر سیستم ایمنی شدیدتر است.

سیگار و سرطان

  • کاهش قدرت ارتجاعی و خشکی و پیری زودرس پوست
  • عدم توانایی در تعریق کارآمد، ممانعت از خنک شدن پوست
  • سیگار کشیدن عامل خطر مهمی برای ایجاد یک بیماری خودایمنی و عروقی به نام برگر است. در این بیماری با ایجاد تنگی عروق، شریان‌ها و وریدهای کوچک مسدود شده و منجر به ایجاد زخم‌های پوستی در انگشتان پا می‌شود. انسداد عروق ایجاد شده با پیشرفت بیماری منتهی به انتخاب ناگزیر درمان قطع پا برای ادامه حیات می‌شود.
  • سیگار کشیدن سبب کاهش قدرت ارتجاعی و خشکی و پیری زودرس پوست می‌شود.
  • سرطان‌های غیرملانومای پوستی از جمله سرطان‌هایی هستند که در اثر استعمال دخانیات به وجود می‌آیند.
  • سیگار یا هر نوع از مواد دخانی به علت وجود نیکوتین و مونوکسید کربن مانع ترمیم پوست می‌شود.
  • چهره سیگاری‌ها به صورت چهره اخمو، خشن، با چین‌وچروک‌های پوستی فراوان، تشدید خطوط پوستی و عمیق شدن آنها تغییر می‌کند.

از دست دادن دندان‌ها

سیگار کشیدن انسان را در معرض انواع مشکلات دهانی اعم از سرطان دهان و بیماری لثه قرار می‌دهد. در واقع بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ در انگلستان انجام شده افراد سیگاری گاهی تا ۶ برابر بیشتر از افراد غیر سیگار استعداد ابتلا به بیماری‌های لثه را دارند که در نهایت ممکن است منجر به از دست دادن دندان‌ها شود.

از بین رفتن درخشش طبیعی چهره

آیا تابه‌حال توجه کرده‌اید که پوست افراد سیگاری حالتی تیره و متفاوت دارد؟ در سال ۱۹۸۵ یک تحقیق علمی از عبارتی با عنوان ” چهره‌ی سیگاری” استفاده کرد تا خصوصیات خاص این چهره‌ها را تعریف کند؛ خصوصیاتی مثل چین‌وچروک، گود افتادگی و تیرگی پوست چهره که به‌خاطر مصرف سیگار ایجاد می‌شود.

عدم بهبودی زخم‌ها

تحقیقات بسیاری نشان داده‌اند که زخم افراد سیگاری بعد از انجام اعمال جراحی به سرعت سایرین بهبود حاصل نمی‌کند؛ بنابراین اگر تصمیم دارید چین و چروک حاصل از سیگار کشیدن را با جراحی زیبایی از بین ببرید بدانید که این کار کمی مشکل خواهد بود. علاوه بر این جراحان هم ترجیح می‌دهند در صورتی شما را عمل کنند که سیگار کشیدن را ترک کنید.

زگیل

به دلایل نامعلومی افراد سیگاری به ویروس پاپیلوما مبتلا می‌شوند این ویروس باعث بروز زگیل و از جمله زگیل بر روی اندام تناسلی می‌شود. البته این ویروس از راه تماس جنسی منتقل می‌شود اما سیگار کشیدن هم یک نشانه‌ی خطر است. افراد سیگاری نسبت به کسانی که شرکای جنسی متعددی دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

افتادگی و شل شدگی شکم

سیگار کشیدن می‌تواند باعث کم اشتهایی شود و افراد سیگاری معمولاً نسبت به سایرین وزن کمتری دارند اما تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ در کشور هلند انجام شده نشان داده است که میزان چربی اندام‌های داخلی افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری‌ها است. این چربی‌ها که در بین بافت‌ها و اندام‌های داخلی وجود دارند در شکم جمع می‌شوند و کم، کم زمینه‌ساز بیماری‌های دیگری از جمله ابتلا به بیماری دیابت می‌شوند.

انگشتان زرد

نیکوتین موجود در دود سیگار باعث تغییر رنگ دندان‌های شما و حتی دیوارهای اتاقتان شده و درعین‌حال باعث زردی انگشتان و ناخن‌ها هم می‌شود. اگر در اینترنت به دنبال راه حلی برای این مشکل بگردید با پیشنهادهایی مثل استفاده از آبلیمو، مایع سفید کننده و سابیدن با سیم مواجه می‌شوید اما مسلماً ترک سیگار کم‌هزینه‌تر، راحت‌تر و بی درد تر است.

آیا سیگار کشیدن باعث بروز واریس می‌شود؟

سیگار کشیدن یک عادت ناسالم است که به سلامت قلب و عروق، ریه‌ها، مغز و اغلب ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد. نارسایی وریدی عامل بروز بیماری واریس و رگ‌های عنکبوتی محسوب می‌شود. سیگار با تأثیر بر جدار عروق می‌تواند احتمال بروز نارسایی وریدی را افزایش دهد.سیگار با افزایش سطح نیکوتین و منو اکسید کربن کارکرد قلب را بیشتر می‌کند همچنین سطح LDL خون را بالا می‌برد بالارفتن  LDL باعث افزایش غلظت و حرکت آهسته‌تر خون در رگ‌هاست که به این ترتیب خون به‌سادگی لخته شده و انسداد بروز می‌کند.

اگر فردی سیگاری و مبتلا به واریس باشد احتمال بروز عارضه لخته خون عمقی (DVT) و بروز زخم‌های مزمن وریدی در او به مراتب بیشتر از مبتلایان به واریس غیر سیگاری است.  در سیگاری‌ها عارضه نارسایی مزمن وریدی بیشتر دیده می‌شود گرفتگی عضلات تغییر رنگ پوست و تورم و داغی پاها خارش و سنگینی پا از مشکلات شایع در نارسایی مزمن است.

تاثیر سیگار بر پوست صورت؛ چگونه عوارض پوستی را به حداقل برسانیم؟

پوست و موی هر فردی در معرض عوامل محیطی مختلف از جمله دود تنباکو است. این عوامل می‌توانند به پوست آسیب‌های گوناگونی بزنند و فرد را دچار بیماری‌های مختلفی نمایند. دود تنباکو در درون خود مواد بسیار مضری دارد که یکی از آن‌ها نیکوتین است. سیگارکشیدن علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلبی و ریوی پوست را نیز به پیری زودرس دچار می‌کند.

طبق مطالعاتی که صورت‌گرفته است، افراد سیگاری بسیار بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به التهابات مربوط به پوست قرار دارند. حتی پروسه درمان نیز در این افراد دشوارتر از افراد سالم است. تاثیر سیگار بر پوست صورت در مدت بسیار کوتاهی پس از استفاده از آن، قابل‌مشاهده و تشخیص است و هرگز نمی توان آن را کتمان کرد. اختلالاتی مانند پسوریازیس، لوپوس و هیدرادنیت چرکی نیز در افراد سیگاری بسیار شایع است. سیگارکشیدن حتی بر سلامت موهای افراد نیز تأثیر می‌گذارد.

سیگار، قاتل سلامت پوست شماست!

در ابتدا باید اشاره کنم که دود حاصل از تنباکو، اجازه نمی‌دهد اکسیژن کافی به پوست افراد برسد. به همین دلیل افراد دچار ایسکمی بافتی و انسداد عروقی می‌شوند. پاسخ‌های ایمنی ذاتی در بدن افراد کاهش می‌یابد. این امر سبب می‌شود متالوپروتئیناز یا MMP که وظیفه تجزیه کلاژن‌ها را بر عهده دارد، از کار بیفتد. نیکوتین سبب می‌شود عروق انقباض یابد و التهاب موجود در بدن مهار شود.

از طرفی بهبودی زخم را در افراد دیرتر از افراد سالم رقم می‌زند، اما پیری پوست را جلو می‌اندازد. تاثیر سیگار بر پوست و مو بسیار گسترده است. این تأثیرات در مدت کوتاهی پس از روی‌آوردن به مصرف سیگار مشخص می‌شوند. از اثرات ناخوشایندی که با کشیدن سیگار پدید می‌آید، می‌توان به زرد شدن انگشتان دست‌وپا، سیاه شدن زبان و لثه همچنین تغییر رنگ دندان‌ها اشاره کرد.

تاثیر سیگار بر پوست صورت در بلندمدت بیشتر نیز می‌شود، به طوری که پوست نازک یک فرد سیگاری که 40 سال سن دارد مانند پوست فرد 70 ساله سالم می‌شود. پوست صورت به‌خصوص در اطراف لب‌ها به‌تدریج دچار چین‌وچروک می‌شود. پلک‌های فرد سیگاری به‌مرورزمان گشاد می‌شود و خط فک، سفتی خود را از دست می‌دهد. رنگ پوست نیز تغییر می‌کند و مایل به خاکستری یا زرد می‌شود که رگ‌های برجسته‌ای دارد.

برگرفته شده از:

youtube.com

drtitoriaclinics.com

دکمه بازگشت به بالا