پردرآمدترین شغل رشته حقوق

رشته حقوق، یکی از محبوب ترین رشته های علوم انسانی است. داوطلبان گروه انسانی برای ادامه تحصیل در رشته حقوق در آزمون سراسری شرکت می کنند. گرایش های حقوق بسیار گسترده بوده و در تمام روابط زندگی امروزه وجود دارند. در ادامه به معرفی رشته حقوق و شغل های مهم در این رشته و مشخصات و درآمد آن ها می پردازیم. فارغ التحصیلان در رشته حقوق می توانند در مشاغلی مانند، وکالت، قضاوت، سردفتری اسناد رسمی، مشاور حقوقی، کارشناس حقوقی و… فعالیت داشته باشند.

وکالت پردرآمدترین شغل رشته حقوق است

اصلی ترین شغل رشته حقوق، وکالت است. فارغ التحصیلان بعد از دریافت مدرک کارشناسی در آزمون وکالت شرکت می کنند. قبولی در آزمون وکالت شروع مسیر وکیل شدن است و فارغ التحصیلان بعد از قبولی در آزمون وکالت وارد مرحله کارآموزی می شوند.  فارغ التحصیلان پیش از اتمام مرحله کارآموزی هم می توانند وکالت پرونده های حقوقی را برعهده بگیرند و از آن کسب درآمد کنند. داشتن کار و درآمد وکلا رابطه مستقیم با توانایی ها و مهارت آن ها دارد هر چه وکیلی ماهرتر در کار خود عمل کند از درآمد بسیار خوبی هم بهره مند می شود.

خواندن این مقاله پیشنهاد می‌شود: نحوه اخذ دیپلم

اگر چه اکثر افراد با شنیدن شغل وکالت و قضاوت به درآمد بالای آن ها فکر می کنند ولی باید بدانید که این دو شغل از شغل های پرحاشیه و دردسرساز محسوب می شوند.

درآمد | رشت

آینده شغلی و بازار کار مشاور حقوقی

کارشناس یا مشاور حقوقی وکلایی هستند که به طور تخصصی به شرکت ها و سازمان ها مشاوره حقوقی می دهند.  با پیچیده شدن روابط فردی و سازمانی دنیای امروز و مشکلاتی که ممکن است برای آن ها به وجود بیاید وجود یک مشاور حقوقی برای همه سازمان ها و افراد لازم است. برای تهیه متن قرارداد سازمان ها، ارائه مشاوره حقوقی به مدیران و کارکنان، رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری، ارائه اطلاعات و انجام امور حقوقی مربوط به امور شرکت و سازمان ها و… از فعالیت های مشاوران حقوقی است.

مشاوران حقوقی که در شرکت های خصوصی استخدام می شوند مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. مشاوران حقوقی که در سازمان های خصوصی مشغول به کار می شوند با توجه به یک سری از فاکتورهایی مانند مهارت، توانایی و میزان تخصص به صورت توافقی حقوق دریافت می کنند.

خواندن این مقاله پیشنهاد می‌شود: معرفی رشته حسابداری

مشخصات و درآمد قضاوت یکی از پردرآمد ترین شغل های رشته حقوق

همانطور که میدانید شغل قضاوت مربوط به داوری و محاکمه کردن در محاکم قضایی کشور است. افرادی که شغل آن ها قضاوت است در پرونده هایی که در قوه قضاییه وجود دارند به عنوان قاضی به محاکمه و داوری مشغول هستند. برای قاضی شدن در ایران شرایط عمومی و اختصاصی وجود دارد و افرادی که شرایط کاملی داشته باشند بعد از شرکت در آزمون قضاوت و قبولی در آن می توانند به عنوان قاضی فعالیت خود را شروع کنند. آزمون قضاوت بسیار دشوارتر و پیچیده تر از آزمون وکالت است و رسیدن به شغل قضاوت بسیار دشوارتر نسبت به شغل وکالت است. قضاوت بسیار دشوار تر از وکالت است به همین دلیل سخت گیری های زیادی برای پذیرش در این شغل انجام می شود.

درآمد یک قاضی در ایران از پایه حقوق 5 تا 6 میلیون شروع شده و تا 15 میلیون میرسد. مبلغ حقوق دریافتی یک قاضی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد از جمله فاکتورهای مهم میزان سابقه کاری قضات است. هر چه یک قاضی با تجربه تر باشد حقوق دریافتی بالاتری هم دارد. غیر از میزان سابقه کاری فاکتورهای مثبت دیگری هم وجود دارند که بر حقوق دریافتی قضات موثرند.

درآمد | رشت

مشخصات شغل سردفتری

سردفتری نیز یکی از شغل های پردرآمد رشته حقوق در ایران است. اشتغال در شغل سردفتری در ایران به دو صورت امکان پذیر است.

1-شرکت در آزمون سردفتری که از طریق اداره ثبت اسناد و با توجه به ظرفیت شهرها برگزار می شود

2- مطابق ماده 69 قانون سردفتران، واگذاری و دریافت امتیاز سردفتر در شرف بازنشستگی

به دلیل اشباع شدن شغل سر دفتری و تعداد زیاد دفترهای اسناد رسمی در شهرها آزمون سر دفتری هر چند سال یکبار برگزار می شود. آخرین آزمون برگزاری سردفتری حدود 3 سال پیش برگزار شده است. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طبق ماده 5 قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران برای شهرهایی که نیاز به تاسیس دفتر اسناد رسمی دارند از بین متقاضیانی که شرایط لازم را داشته باشند از طریق آزمون کتبی و اختبار سر دفتر اسناد رسمی انتخاب نماید.

دکمه بازگشت به بالا