آشکار کردن رنگ‌های واقعی شفق قطبی با دوربین فراطیفی فوق‌العاده حساس / عکس

به گزارش مخبران، به نقل از مخبران، مؤسسه ملی علوم همجوشی ژاپن (NIFS) دوربین فراطیفی فوق‌العاده حساس (HySCAI) را در سوئد نصب کرده است و اولین تصاویر ابرطیفی از شفق قطبی را ثبت کرده است.

آشکار کردن رنگ‌های واقعی شفق قطبی با دوربین فراطیفی فوق‌العاده حساس / عکس

تصویر ابرطیفی یک تصویر دو بعدی است که بر اساس طول موج  یا رنگ تجزیه می‌شود، که در این مورد به محققان اجازه می‌دهد تابش شفق را با جزئیات فوق‌العاده مطالعه کنند. به طور دقیق‌تر، آنها می‌توانند انرژی الکترون‌های ورودی را که باعث ایجاد شفق قطبی می‌شوند و باعث درخشش رنگ‌های خاصی آسمان شب می شوند، اندازه گیری کنند. سایر اشکال تصویربرداری شفق با طول موج فیلتر می‌شوند اما چنین نمای کلی جامعی را ایجاد نمی‌کنند.

برای ساخت دوربین فراطیفی فوق‌العاده حساس (HySCAI)، محققان از فناوری توسعه یافته برای دستگاه هلیکال بزرگ  (LHD) که بزرگترین دستگاه پلاسمای ابررسانا در جهان است و در ژاپن قرار دارد، استفاده کردند. در ساخت  هلیکال بزرگ، این گروه سیستم‌های تصویربرداری مختلفی را برای مشاهده نور ساطع شده از پلاسما در میدان مغناطیسی با هدف مطالعه انتقال انرژی و انتشار اتمی و مولکولی ابداع کردند.

شفق‌های قطبی، نمایش‌های نوری طبیعی هستند که در اثر برخورد ذرات باردار موجود در باد خورشیدی به میدان مغناطیسی زمین، مغناطیس سپهر و جو نازک سیاره ما در ارتفاعات بالا ایجاد می‌شوند.

این ذرات با ذرات اکسیژن و نیتروژن برخورد می‌کنند و به آنها انرژی می‌دهند. سپس ذرات این انرژی را به شکل نور یا تشعشعات الکترومغناطیسی منتشر می‌کنند که بسته به مولکولی که آن را ساطع می‌کند در طول موج‌های مشخص می‌تابد.

این بدان معناست که یک تصویر فراطیفی از شفق‌های قطبی می‌تواند تصویری دقیق از ترکیب جو زمین ارائه دهد. با استفاده از این دوربین، دانشمندان در سراسر جهان قادر خواهند بود درک جدیدی در مورد شفق مرموز قطبی به دست آورند.

۵۸۵۸

دکمه بازگشت به بالا