رشته‌های خاص پزشکی، جاذبه مالی داشته باشند/پیشنهاد حذف سقف کارانه در رشته بیهوشی

رشته‌های خاص پزشکی، جاذبه مالی داشته باشند/پیشنهاد حذف سقف کارانه در رشته بیهوشی

عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و کاهش گرایش به تحصیل در برخی رشته‌های تحصیلی خاص و پراسترس که در عین حال از جمله رشته‌های ضروری در حوزه درمان به شمار می‌روند و از جمله آنها می‌توان به رشته بیهوشی اشاره کرد به یکی از چالش‌های این حوزه تبدیل شده است و کارشناسان امر بر ضرورت توجه ویژه به عوامل اقتصادی و رفاهی به عنوان راهکار اصلی تأکید می کنند.

به گزارش مخبران، غلامرضا حسن زاده، دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت در همین زمینه توضیحاتی ارائه کرده و درباره علت کاهش تمایل پزشکان به تحصیل در رشته بیهوشی می‌گوید: متأسفانه گرایش به برخی رشته‌های تخصصی کاهش پیدا کرده و یک علت آن نیز استرس بالای این رشته‌ها و تنش فکری زیادی است که برای این افراد ایجاد می‌کند.

وی می‌افزاید: رشته بیهوشی علاوه بر استرس، درآمد چندانی هم ندارد و بدیهی است همه افراد به دنبال تحصیل در رشته‌ای هستند که استرس کمتر و درآمد بیشتری داشته باشد. این موضوع را در جلسات متعدد با معاونت آموزشی وزارت بهداشت مطرح کردیم و حتی به مسیرهای متعددی که در گذشته تجربه شده بود نیز فکر کرده‌ایم.

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت بر ضرورت افزایش جاذبه برخی رشته‌های تخصصی و دانشگاهی تاکید و اظها می‌کند: لازم است به منظور ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم و یا افزایش گرایش افراد به تحصیل در رشته‌های پراسترسی چون بیهوشی، جاذبه‌های مالی ایجاد کنیم که از جمله آنها می‌توان به برداشتن سقف کارانه و سقف حقوق اشاره کرد.

حسن زاده اضافه می‌کند: در حال حاضر یک کارگروه اقتصادی، میزان بهره‌وری و اثربخشی رشته‌های علوم پزشکی و هزینه اثربخشی آن‌ها را در دانشگاه‌های مختلف در دست بررسی دارد.

وی با حضور در یک برنامه رادیویی، با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم توسعه رشته‌های ضروری و عدم توسعه رشته‌های غیرضروری گفت: این امر بسیار مؤثر و راهبردی است. به دنبال تأکیدات مقام معظم رهبری، دو موضوع ماندگاری پزشکان و ورود آن‌ها به رشته‌های خاص و مورد نیاز کشور را بررسی کردیم و همه کارشناسان به توجه ویژه به عوامل اقتصادی و رفاهی به عنوان راهکار اصلی اشاره کردند.

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت تصریح کرد که از اکنون باید برای تأمین نیاز کشور به متخصص بیهوشی، طب اورژانس، اطفال و مانند آن تا ۱۰ سال آینده برنامه ریزی کنیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا