فرمانده مرزبانی فراجا باشاره به نقش و مسئولیت فرماندهی مرزبانی در دیپلماسی مرزی گفن: در مرزهای کشورمان ساز و کاری فراهم شده که هر کسی بخواهد از مرز عبور کند حتی یک مقام مسئول حتماً باید مرزبان ما آن را تأیید کند، مرزبانان ما از وزارت امور خارجه استوارنامه دریافت می کنند.
به گزارش مخبران، سردار احمدعلی گودرزی در برنامه صف اول با بیان اینکه ۸۷۵۵ کیلومتر مرز خشکی و دریایی داریم، گفت: ۲۷۰۰ کیلومتر مرز دریایی داریم که بعد از روسیه و چین ما بیشترین همسایهها را داریم که ۱۵ کشور همسایه ما هستند و تنوع آب و هوایی بسیار زیادی بعضی جاها در زمستان ۳۰ تا ۴۰ درجه سرما در آذربایجان غربی و کردستان و جاهای دیگر هست.
وی با اشاره به وضعیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران، افزود: به فضل الهی ما با آموزشهای تخصصی، ساختار مرزبانی که در سال ۱۳۹۸ به توصیه فرمانده معظم کل قوا رسید، ستاد کل نیروهای مسلح یک طرح جامع مرزبانی را به خدمت معظم له ارائه دادند و ایشان هم عنایت فرمودند، موافقت کردند ساز و کاری فراهم شده الان در مرزها هم از حیث نیروی متخصص مرزی، هم تجهیزاتی و پشتیبانی مردم و مرزنشینان که استیفای حقوق مرزنشینان از نظر قانون به عهده مرزبانان است.
مرزبانان از وزارت امور خارجه استوارنامه دریافت می کنند
وی ادامه داد: قریب به چهار میلیون مرزنشین داریم که همه آنها مرزیاران افتخاری ما هستند و باعث افتخار است که امنیت مردم غیور و سلحشور و بزرگواری را تأمین میکنیم که در مرزهای کشور از صداقت بسیار بالایی برخوردار هستند.
به گفته سردار گودرزی، استیفای حقوق دولت و مرزنشینان و دیپلماسی مرزی به عهده مرزبانی است، در مرزهای کشورمان الان ساز و کاری فراهم شده که هر کسی بخواهد از مرز عبور کند حتی یک مقام مسئول حتماً باید مرزبان ما آن را تأیید کند، مرزبانان ما از وزارت امور خارجه استوارنامه دریافت می کنند.
فرمانده مرزبانی انتظامی در ادامه با اشاره به نحوه کنترل مرزهای کشور، تصریح کرد: در حال حاضر مرزهایمان را بیشتر انسان محور کنترل میکنیم البته توأماً آموزشهای تجهیزات و سیستمهای الکترونیک، اپتیک و انواع پهپادها را برای پایش تصویری مرزهایمان داریم، جوانان برومندی در ستاد مرزبانی کشور در حال مطالعات و تحقیقات لازم هستند که ما بتوانیم مرزبانی را در آینده بر اساس معماری که انجام گرفته جلو ببریم.
استفاده از دیوارهای مغناطیسی برای انسداد الکترونیکی مرزها
وی ادامه داد: ما عمدتاً از فناوریهای داخلی استفاده میکنیم، اعتباراتی که در کمیسیون مرز با حضور وزیر محترم کشور انجام شده و پیشنهاد شده برای انسداد الکترونیکی، انواع حسگرها حتی دیوارهای مغناطیسی تدارک دیده شود و به تدریج اعتباراتش از طریق ستاد کل نیروهای مسلح و دولت محترم حقیقتاً تأمین می شود.
سردار گودرزی خاطرنشان کرد: در این زمینه ریاست محترم جمهور وقتی مصوبهای انجام دادند که در مرزها ظرف یکی دو سال در بحث انسداد مرزها و به ویژه در بحث الکترونیکی و اپتیکی کردن بتوانیم نیازمندی های مرزهایمان را از طریق فیبر نوری تأمین کنیم.
این مقام ارشد مرزبانی فراجا گفت: در حال حاضر نیز تجهیزات هوشمندی در مرزها داریم که حریف را رصد میکنیم و به ویژه در جنوب شرق و در دریا کاملاً سیستمهایی در اختیار مرزبانان است که اشراف اطلاعاتی ما را افزایش داده است؛ به فضل الهی اشرافمان الان اشراف بسیار بسیار عالی است کاملاً تسلط لازم را داریم و دلیلش این است که هم افراد باتجربه، هم افراد با صلاحیت و هم افراد متخصص توأم با تجهیزات امروز در اختیار ما است.
سردار گودرزی با تأکید بر روابط دیپلماسی قوی مرزبانی با مرزبانان کشورهای هسمایه، افزود: ما هماهنگیهای مرزی با مرزبانان کشورهای همسایه داریم که این روابط بسیار قوی است، الان با ارتش و مرزبانی عراق، با ترکیه، با پاکستان و سایرکشورهای همسایه مان بحمدالله یک هماهنگی خیلی خوبی داریم که با همدیگر اطلاعات مان را رد و بدل میکنیم که این رد و بدل کردن اطلاعات باعث شده بر حریفمان که همان قاچاقچیان سلاح و مهمات یا انسان هستند کاملاً اشراف خوبی را پیدا کردیم و قابل اطمینان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور اتباع بیگانه در مرزهای جنوب شرق و شرقی، اظهار داشت: ما در شش ماهه اول امسال فقط مرزبانی را عرض میکنم عمدتاً در جنوب شرق ۹۰ هزار نفر را دستگیر کرده یعنی از کسانی که قصد تجاوز یا ورود به داخل کشور را داشتند دستگیر کردیم و طی فرآیندی به کشور متبوع شان عودت دادیم، یعنی روزانه ۵۰۰ نفر را ما دستگیر کردیم.
بعضی از مرزهایمان با کشورهای همسایه یک طرفه اداره میشود
فرمانده مرزبانی فراجا تصریح کرد: در تابستان ۱۴۰۰ ما بعضی اوقات روزی بوده دو سه هزار نفر پناهجو افغانستانی را راه میدادیم و در حد امکان مان از آنها پذیرایی میکردیم و ناموس خودمان میدانستیم و در این چند سال هم جمهوری اسلامی واقعاً با رأفت و از همه توان خودش استفاده کرده، اخیراً هم وزیر کشور در جلساتی که بنده نیز حضور دارم طرح ساماندهی اتباع بیگانه را در دستور کار قرار دادند، البته ما هم از کشورهای همسایه مان انتظار داریم که به قوانین و مقررات کشور ما توجه داشته باشند.
وی با اشاره به عدم کنترل مرزها توسط برخی از همسایگان مرزی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه حتماً باید مرزهایشان را مراقبت کنند و یکطرفه مرزها اداره نشود؛ متأسفانه بعضی از مرزهایمان با کشورهای همسایه یک طرفه اداره میشود، ما تقاضا کردیم از دوستان که ما کمک میدهیم شما بیایید مرزهایتان را تقویت کنید تا اصول دیپلماسی رعایت شود.
۹۰ درصد قاچاق از معابر رسمی کشور به عنوان ته لنجی انجام می شود
سردارگودرزی مبارزه با قاچاق را اولویت اصلی مرزبانی دانست و اظهار کرد: یکی از اولویتهای مرزبانی و اولویتهای کشور بحث مبارزه با قاچاق است، افرادی هستند که سودآوری برایشان دارد داریم با آنها برخورد میکنیم، متأسفانه ۹۰ درصد قاچاق از معابر رسمی کشور به عنوان ته لنجی انجام می شود، ما یکی دو روز گذشته با حضور فرمانده کل انتظامی هزار و ۳۰۰ تن انواع کالای قاچاقی را شامل تلویزیون، یخچال و غیره که در داخل کشور با بهترین کیفیت میسازیم، امحاء شد.
این مقام ارشد مرزبانی ادامه داد: ما ظرف شش ماه گذشته قریب به دو هزار قبضه انواع سلاح گرفتیم که بیش از ۹۰ درصد جنگی است، این خواست دشمن است، در زمان اغتشاشات سال گذشته فقط مرزبانی ۳۰۰۰ اسلحه در شمال غرب و غرب کشور کشف که عمده آنها در درگیری مسلحانه بوده است.
براساس گزارش پایگاه خبری پلیس، سردارگودرزی با اشاره به بازگشایی معابر برای کولبری در مرزها، گفت: خوشبختانه اخیراً دستور داده شده که کولبرها در زمان و مکان مشخصی در چندین منطقه مثل کردستان، مثل سیرانبند، مثل مریوان، مثل بانه، مثل سردشت و… قسمتهایی باز شود تا کولبران امرار معاش کنند که شش نقطه اینها، در استان سیستان و بلوچستان است با توجه به مشکلاتی که در سیستان و بلوچستان بود دولتمردان کشورمان و هم ستاد کل نیروهای مسلح عنایت داشتند دستور دادند و معابر باز شده است.
انتهای پیام