کفش فوتسال چه ویژگی هایی دارد؟

راهنمای خرید کفش فوتسال- 5 ویژگی از بهترین کفش فوتسال ( کتونی سالنی)

فوتسال یک ورزش مهیج و جذاب است که یکی از زیرشاخه های فوتبال می باشد, و البته محبوبیت کمتری در مقایسه با فوتبال در سرتاسر دنیا برخوردار می باشد. بسیاری از فوتبالیست های بزرگ دنیا مانند پله و زیکو بر این نکته اذعان داشته اند که فوتبال سالنی و یا به عبارت دیگر فوتبال 5 نفره به مقدار زیادی در مهارت آنها در فوتبال کمک کرده است.

کفش

فوتسال یا به عبارت دیگر فوتبال سالنی در یک زمین به وسعت زمین بسکتبال و با یک توپ کوچکتر از توپ فوتبال که البته قابلیت جهش کمتری در مقایسه با توپ فوتبال دارد, بازی می شود. لذا, حرکات سریع و تغییر جهت های ناگهانی و همچنین ارسال پاس های کوتاه در فوتسال, احتیاج به یک کفش فوتسال مناسب جهت غلبه بر پیچیدگی های این ورزش مهیج را ضروری می سازد. اگر قصد خرید کفش فوتسال را دارید, در ادامه به بررسی خصوصیات یک کفش فوتسال خوب و یا بعبارت دیگر ورزش های سالنی پرداخته می شود, تا شاید یک راهنمای مناسب در زمان خرید کفش فوتسال برای شما باشد:

1- افزایش سرعت

فوتسال یک ورزش با سرعت بالا می باشد, از اینرو در این ورزش توپ همواره با پا در تماس می باشد. یک کفش فوتسال خوب باید به ورزشکار این قابلیت را بدهد, تا علاوه بر تغییر جهت سریع در حین بازی بتواند توپ را در یک فضای کوچک به گردش در بیاورد. با توجه به این امر, عموما کفش های سالنی از موادی ساخته می شوند تا قابلیت کنترل توپ را افزایش دهند. استفاده از چرم جیر یا مخمل و یا میکروفایبرهای اینگونه از مواد (Suede or microfiber suede) باعث افزیش قابلیت کنترل توپ توسط کفش های سالنی می شود.

2- سبکی و دوام بالا

با توجه به سرعت بالای این ورزش, یک کفش سبک برای فوتسال بهترین انتخاب می باشد. عموما یک کفش فوتسال با کیفیت, وزنی در حدود220 تا 230 گرم دارد. یک طرح زیبا که دارای قسمتهای اضافی و به اصطلاح آپشنهای بیش از حد نمی باشد برای این ورزش مناسب می باشد.

3- قابلیت چنگ زنی (گریپ) و کنترل کفش فوتسال

عموما, یک کفش با کفی نسبتا نازک, بمنظور حرکات سریع در فوتسال, برای این ورزش مناسب می باشد. بعضی از کفی های کتونیهای سالنی از مواد لاستیکی ساخته شده از صمغ (Gum Rubber) تولید می شوند. کفی کفش های فوتسال باید علاوه بر قابلیت کنترل بالای توپ,  قابلیت چنگ زنی خوبی با سطح زمین داشته باشند. بمنظور دستیابی به این هدف, بعضی از کفش های سالنی شامل تکه ای از مواد لاستیکی می باشد, که حول ناحیه سرپنجه ها را پوشانده است.

4- قیمت کفش فوتسال و در دسترس بودن آن

کتونیهای سالنی در بازار ایران توسط تولید کنندگان مختلفی روانه بازار می شود, که البته بیشتر این کتونیها کپی مدل های خارجی می باشد. یکی از کتونیهای کپی شده در بازار ایران که از قدیم در بازار ایران یافت می شود کتونی تایگر می باشد که در حال حاضر توسط تولید کنندگان مختلفی تولید می شود و قیمت آن بین 30 تا 50 هزار تومان برحسب مواد بکار رفته در آن متغییر می باشد.

علاوه براین, کتونیهای سالنی خارجی نیز در بازار ایران در مدلهای مختلف به وفور یافت می شوند که قیمت آنها در حال حاضر از 100 هزار تومان تا بالای یک میلیون تومان نیز موجود می باشد.  عموما تمامی تولید کنندگان معتبر کتونی در دنیا کتونیهای فوتسال نیز تولید می کنند. یکی دیگر از عواملی که در انتخاب کتونی سالنی می تواند تاثیر گذار باشد, پست بازی ورزشکار, بعنوان مثال دروازه بان, دفاع یا مهاجم, است.

5- کاهش احتمال آسیب دیدگی

اگرچه این مسئله در انتهای موارد ذکر می شود, ولی یکی از مهترین فاکتورهای تاثیر گذار در کیفیت یک کتونی سالنی می باشد. کتونیهای سالنی علاوه بر موارد ذکر شده باید تا حد امکان از بروز آسیب دیدگی در ورزشکار جلوگیری نماید. یک کتونی لغزنده باعث سر خوردن ورزشکار و همچنین پیچش پای ورزشکار در حین ورزش می شود. لذا, یک کتونی سالنی خوب تا حد امکان باید از بروز آسیب دیدگی جلوگیری نماید.

چه نوع کفشی برای فوتسال مناسب است؟

فوتسال یکی از ورزش هایی است که در سالن انجام می شود از این رو باید کفشی برای این ورزش انتخاب کرد که متناسب با این شرایط باشد. تا انتها با ما همراه باشید تا شما را با کفش مناسب فوتسال آشنا نماییم.

فوتسال چیست؟

کفش مناسب فوتسال موضوع مورد بحث ماست. فوتبال سالنی یا همان فوتسال ورزش هیجان انگیز و با نشاط، مملو از تکنیک ها و خلاقیت های فردی بازیکنان است. رشته ورزشی فوتسال در داخل سالن و بصورت ۵ نفره انجام می شود و به دلیل کوچک بودن ابعاد زمین این بازی، بازیکنان بسیار نزدیک به هم بازی می کنند.

رد و بدل کردن پاس های سریع و کوتاه، سرعت و انعطاف بدنی بالا و شوت زدن در کسری از ثانیه از لازمه های هر یک از بازیکنان فوتسال است و این مهارت فردی، تکنیکی و سرعتی سالنی بازها است که بر هیجان بازی اضافه می کند.

کتونی های فوتسال (فوتبال سالنی) به لحاظ ساختاری کمی از کفش های فوتبال متفاوت می باشند. کتونی های فوتسال برخلاف کتونی های فوتبال فاقد هرگونه استوک (میخ) در زیره خود می باشند و زیره آنها از مواد با دوام بیشتری ساخته شده اند.

ویژگی های کفش فوتسال

1. کفش مناسب فوتسال: قابلیت چسبندگی

کتونی های فوتسال برخلاف کتونی های فوتبال دارای یکی سطح مسطح با طرح های مختلف می باشد تا قابلیت بازی بر روی سطوح مختلف از جمله پارکت را نیز دارا باشد. اینگونه کتونی ها را همچنین می توان برای فعالیت های ورزشی خیابانی نیز استفاده نمود.

از آنجائی که فوتسال ورزشی سریع و پر تحرک می باشد، به گونه ای که باید بتوان حرکات مختلف تکنیکی را در محیطی نسبتا کوچک انجام داد، لذا چسبندگی اینگونه از کفش ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. البته باید این چسبندگی به میزانی باشد که بر روی انعطاف پذیری کفش تاثیر منفی نگذارد.

2. کفش مناسب فوتسال: مواد اولیه در کفش فوتسال

مواد بکار رفته در کتونی نقش بسیار تعیین کننده ای در عملکرد و دوام کفش ایفاء می کند. بطور کلی از دو نوع چرم طبیعی و مصنوعی در ساخت کتونی های فوتسال استفاده می شود. مواد ساخته شده از چرم طبیعی منعطف تر و نرم تر از چرم مصنوعی می باشند و خیلی راحت به قالب پا در می آیند، اما دوام کمتری در مقایسه با چرم مصنوعی دارند.

از جمله مواد چرم طبیعی می توان به چرم کانگورو، چرم گوساله و Suede leather اشاره نمود. از طرفی دیگر مواد چرم مصنوعی سبکتر، نازکتر و دوام بیشتری در مقایسه با چرم طبیعی دارند.

3. کفش مناسب فوتسال: پست بازیکن فوتسال

سبک بازی و پست بازی ورزشکار نیز در انتخاب نوع کتونی سالنی تاثیر گذار می باشد. بعنوان مثال افرادی که در خط حمله بازی می کنند، به این دلیل که تمرکز بیشتری بر روی گل زدن دارند، کتونی با رویه کفش مسطح و با بند کم را ترجیح می دهند. این مسئله همچنین باعث تسهیل در دریبل زدن حریف مقابل می شود.

از طرف دیگر، بازیکنی که در خط دفاع بازی می کند به این دلیل که در مقابل حملات حریف و تغییر جهت ها و برخوردهای ناگهانی قرار می گیرد، کتونی با طول عمر و ساپورت بیشتر و همچنین یک کتانی مقاوم در برابر حرکت های عرضی را ترجیح می دهد.

همچنین یک دروازه بان, به دلیل حرکت های عرضی زیاد در طول دروازه، یک کتانی مقاوم در برابر حرکت های عرضی را ترجیح می دهد.

4. کفش مناسب فوتسال: با دوام بودن کفش فوتسال

دوام کتونی های سالنی به مواد بکار رفته در زیره و رویه کفش و میزان کارکرد کفش بستگی دارد. عموما زیره کتانی های فوتسال دارای دوام زیادی می باشند. اگر از کتونی های سالنی در مصارف خیابانی استفاده می کنید، نباید انتظار طول عمر بیشتری از آن داشته باشید.

طول عمر یک کفش بستگی به تعداد جلساتی که در ماه تمرین می کنید دارد. اگر بطور تفریحی هفته ای یکبار از کتونی های سالنی برای فوتسال استفاده می کنید، می توان گفت که کفش برای یک یا دو فصل و شاید بیشتر دوام خواهد آورد.

5. کفش مناسب فوتسال: وزن کفش

بطور کلی کتونی های فوتسال از کتونی های فوتبال سنگین تر می باشند. عموما یک کفش ایده آل بین ۲۲۰ تا ۲۳۰ گرم وزن دارد.

6. کفش مناسب فوتسال: امکان تنفس پاها

با توجه به تحرک زیاد در ورزش فوتسال و احتمال تعریق پا در حین بازی, مسئله تنفس پذیری و تهویه کفش از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. عموما مواد سبک تر دارای قابلیت تهویه بهتری می باشند. بعضی از کتونی های فوتسال را نیز به منظور تهویه بهتر به صورت ساختار مشبک تولید می کنند.

کفش

اجزای تشکیل دهنده کفش فوتسال

  • آستر: تکه پارچه نرمی که در درون کفش به جهت بالا بردن میزان راحتی پا در داخل کفش قرار داده می شود.
  • پاشنه کفش (پنل): این قسمت بخشی از کفش است که برای محافظت از پاشنه پا در کفش مورد استفاده قرار می گیرد.
  • بند کفش: در قسمت رویه کفش تعبیه شده و برای محکم نمودن کفش در پای بازیکنان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کفی کفش: این قسمت جزء قسمت لایه دورنی کفش است که برای راحتی پا و حمایت از قوس داخل پا در هنگام بازی در کفش نصب می شود.
  • پنجه کفش: این قسمت به جهت اینکه بازیکن همواره در حال دویدن است و پاها نیاز به انعطاف در داخل کفش دارند در کفش نسب می شود.
  • کلاهک سر پنجه کفش: این تکه به جهت نقویت قسمت جلوی نوک کفش بر روی آن نصب می شود.
  • رویه کفش: این قسمت معمولا از چرم طبیعی و یا چرم مصنوعی تهیه و ساخته و بر روی کفش نصب می شود.
  • زیره کفش: شامل سه قسمت داخلی، بیرونی و میانی است که در کفش فوتسال از نوع نازک تر آن به جهت سبک شدن کفش استفاده می شود.
  • قالب زیره کفش: در قسمت زیر کفی کفش قرار می گیرد و شکل ظاهری کفش را مشخص می کند.
  • لایه میانی زیره کفش: بین کفی کفش و قسمت بیرونی زیره کفش قرار می گیرد و جذب فشار در هنگام دویدن را انجام می دهد.
  • طوق: این قسمت به شکل پد است که جهت راحتی و حفاظت از قوزک پا در کفش نصب می شود.
  • زبانه کفش: این قسمت از یک لایه نازک پد تهیه شده که یه سبب احساس لمس توپ با کفش نصب می شود.
  • محافظ پاشنه: این جزء از جنس پلاستیک است و حفاظت پاشنه و قوزک پا را انجام می دهد.
  • عاج کفش: این قسمت برجستگی های موجود بر زیر کفش است که در باید مانع از لغزیدن و سر خوردن ورزشکار در هنگام بازی شود.
  • پوسته خارجی زیره کفش: قسمتی است که کف زمین در ارتباط است که در ساختار کفش فوتسال نقش کلیدی را دارد و وظیفه این قسمت ایجاد چسبندگی مناسب کفش با سطح زمین است.

دکمه بازگشت به بالا